Thomas Jackson hade rätt – etablissemanget fel, de borde be om ursäkt


MEDIA. När välviljan och godtrogenheten hos lättmanipulerade svenskar slår till, är sanningen det första offret. I nästan 20 år blåljög politiker, barnläkare och journalister om de ”apatiska” flyktingbarnen, skriver Elisabet Höglund på Expressen Debatt

Elisabet Höglund har säkert rätt i sak men ägnar sig lite väl mycket åt självskryt. Höglund borde ha ägnat några rader åt Thomas Jackson, en psykiater som blev aktuell i debatten kring barn med uppgivenhetssyndrom åren 2006–2007. Jackson var Regeringen Perssons utredare 2005 rörande apatiska flyktingbarn som han ansåg var manipulerade av omgivningen.

Dr. Thomas Jackson

Jackson blev kraftigt kritiserad av bland annat Gellert Tamas som då arbetade åt SVT:s Uppdrag Granskning som granskade de statliga utredningar om apatiska flyktingbarn. Reportaget hävdade att bevis för manipulation saknades. Reportaget belönades med Ikarospriset för årets bästa samhällsreportage. Tamas TV-program fick även kritik – bland annat för journalistisk ohederlighet.

Nu när sanningen om de apatiska barnen krupit fram, bland annat har nu vuxna barn berättat att de var manipulerade och att Jackson hade rätt så beskyller Gellert Tamas Jackson för att ha ”högerextrema värderingar”, vad nu det har med saken att göra.

-Pettersson säger att det minsta man kunde begära är att SVT, SR, DN med flera ber Thomas Jackson om ursäkt. Thomas hade rätt och PK-etablissemanget fel…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Det minsta man kan begära är


7 responses to “Thomas Jackson hade rätt – etablissemanget fel, de borde be om ursäkt

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: