Rekordvärme vid Sydpolen enligt TV4 och TT, men…

MEDIA OCH VÄDER. Det är varmt på Sydpolen just nu säger TV4:ans nyhetsuppläsare och berättar att det uppmätts +20C på ön Seymour i Antarktis. TV4 säger dock inte att det är över 300 mil från mätstationen Marambio på Seymour till Sydpolen.

Patrick Lindahl skickade några rader om att januari enligt TT är den varmaste dagen i mannaminne, vilket inte kan vara långt med tanke på alla oerfarna journalister. Över 20 grader på Antarktis hävdas det. Ja, det har man uppmätt på den lilla tipp som sträcker sig ut från sydpolens fastland mot Kap Horn, se kartan nedan vid röda punkten, där ligger flygbasen Marambio. Från denna station in till själva sydpolen är det över 300 mil, vilket är ungefär detsamma som mellan Nordnorge och Nordpolen. Och 20 grader mitt i sommaren i Nordnorge är ju inget ovanligt. Just nu är det mellan -30 och -45 runt Sydpolen och det är mitt i sommaren där. Idag är det nollgradigt där det för ett tag sedan var +20 så det föreföll inte vara någon långvarig trend.

10 grader i Örebro har nog hänt många gånger mitt i vintern. Högst normalt. 23 grader i Boston är säkert inget rekord det heller, men man nämner inte att det på Grönland, i Kanada och Alaska varit mellan 35 och 45 grader kallt. Långt ner i Nevada har det varit snö hela januari, vilket Youtubern Tony Heller rapporterat om ett flertal gånger.

Att Noaa har mätvärden som sträcker sig 141 år tillbaka i tiden borde de använda sig av och inte välja ut de mätvärden som ger “bra” värden. De har tidigare blivit anklagade för att manipulera data.

-Pettersson säger att som vanligt är värmeböljor klimatförändringar, medan kyla är väder och både klimat och väder varierar när det är 300 mil mellan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Rekordvärme vid Sydpolen enligt TV4 och TT, men…

 1. Klimathysteriker gör alltid sitt bästa för att bekräfta sin egen uppfattning.
  Ärlighet och vetenskapliga fakta, bryr sig de inte om. De är helt ointresserade av vetenskapen, utan anser sig bättre än forskarna på att avgöra vad som är sant/falskt.

 2. Ingen på TT eller TV4 som kollar dessa fakta, data och vetenskapliga bilder?

  “In the Antarctic, the rate of ice loss slowed considerably over the month of January. During the month, extent declined 3.19 million square kilometers (1.23 million square miles), which is slower than the 1981 to 2010 average loss of 3.79 million square kilometers (1.46 million square miles).”

  På länken nedan kan du på bild 4-6 se, hur havsisläget vid Antarktis är för dagen. Där kan man även få en uppfattning, av hur mycket havsis det ligger utanför Marambio-basen. Massor.

  https://nsidc.org/arcticseaicenews/

  Till svensk media från National Snow and Ice Data Center kommer ett tips.

  “Advancing knowledge of Earth’s frozen regions.”

  “NSIDC manages and distributes scientific data, creates tools for data access, supports data users, performs scientific research, and educates the public about the cryosphere.”

 3. Klimatalarmisterna i form av “journalister” på TV4, SVT och övrig Public service + MSM-media + Greta gör precis samma generalfel som …

  … “Klimatexperten” Morgan Johansson (S) som inte ens klarar av sina ordinarie arbetsuppgifter som justitie- och migrationsminister uttalade sig tvärsäkert och osakligt om smältande is på Grönland den 5:e aug. 2019.

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2019/08/morgan_johansson_.png

  Under -50° på Grönland

  Uppe på den grönländska inlandsisen är det kallt året om. Den 22-23 oktober 2019 sjönk temperaturen där kortvarigt under -50°C.

  Som lägst uppmättes då -50,2° uppe på Geosummit (3280 möh). Det var så långt oktober månads lägsta temperatur på norra halvklotet. Mer om detta i oktoberkrönikan för världsvädret från SMHI. (Publicerad 28 oktober 2019)

  Läs mer på:

  https://www.smhi.se/bloggar/vaderleken-2-3336/lagsta-oktobertemperaturen-i-sverige-sedan-2006-1.153644

  Hoppas justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) noterat denna nyhet.

  Morgan Johansson begränsade sin observation till endast en (1) enda månad d v s juli 2019 som är den varmaste av årets alla 12 månader på norra halvklotet. De övriga 11 månaderna intresserade sig varken Morgan Johansson eller DN för.

  Morgan Johansson kan vara lugn. Nu under den kallare delen av året bildas ny is av nederbörd (regn och snö) som faller rikligt under den svinkalla delen av vinterhalvåret. Isen som nybildas på Grönland varje år under den kalla perioden kompenserar gott och väl för den is som smälte under några få sommarmånader.

  Därför finns ismassorna kvar på Grönland år efter år och minskar inte alls i den takt som alarmisterna Morgan Johansson, “journalisterna” på DN, klimathysterikerna m fl vill göra gällande genom att uppmärksamma skeendet endast under en enskild sommarmånad.

  Morgan och de övriga alarmisterna borde haft lite is i magen. Då skulle båda han själv, hans följare samt “journalisterna” på DN, dess läsare, klimatalarmisterna m fl må mycket bättre.

 4. Hehe FAKE-NEWS så det sjunger om det, jag trodde faktiskt inte att det vänsterdominerade svt skulle kunna besegras i PK men tv4 och dess nyheter är fan värre.

 5. Tydligen är det svårt för dagens skribenter,att skilja “på” och “vid” åt..
  Liksom de har problem att tolka “klimat” från “väder”,eller som vissa t,o,m, lägger till “miljön”…
  Är det Gretas PR-byrå,som ligger bakom kaoset ?

 6. Det går inte att lita på någonting längre som kommer från den vanstyrande Regimens kommunistiska och imbecilla propagandaorgan!

Kommentera