”Vi krigar mot svenskar”


ETNICITET & INVANDRING. En studie som Lunds universitet gjorde 2005 och vi har publicerat på bloggen flera gånger är mer aktuell idag än någonsin. Det är en ”skräckläsning” och tyvärr är det många som idag lever i skräck. Det är några men väldigt få som på allvar diskuterar konflikter mellan olika folkgrupper. Har någon, någonsin hört talad om ett mångkulturellt samhälle där det inte förekommit konflikter och rasism?

Utredningen börjar bli gammal. Undrar varför regeringen inte vill göra en ny?

Studien släpptes som sagt 2005, men är mer aktuell idag än någonsin. Barn som rånas är tyvärr en rubrik vi möts av allt oftare. Bara i Stockholm sker i snitt tre rån mot barn varje dag. Det berättar Mitt I som också berättar att rånarna inte drar sig för att utsätta barn för rån mitt på ljusan dag och bland andra människor. Det står inte i artikeln vem och vilka som utför rånen, så jag tänker inte spekulera i detta, men en liten hint får man i den här artikeln i Expressen från juni i år.

Studien som Lunds universitet gjorde 2005 heter ”Vi krigar mot svenskarna: unga rånare om hur och varför de begår brott” och kan kanske också ge oss en ledtråd till vilka de unga som rånar är och vilka de rånar.

Från polisens spaningscentral i Malmö gick följande information ut i Sydsvenskan 2002, alltså innan Sverige föll in i någon slags politisk korrekthet.

”…det i regel handlar om utlandsfödda pojkar som rånar svenskfödda ungdomar”

Studien tar också upp en BRÅ-rapport från 2000 i vilken man kan läsa följande:

”De misstänkta gärningsmännen var till cirka 90 procent pojkar, vanligtvis i åldern 15-17 år och i många fall, men långt från alltid, bosatta i socioekonomiskt mindre välbeställda områden”

I universitetets studie lutar man sig mycket på BRÅ och deras rapporter. I stycket ”Vem utför rånen” får vi denna information.

”90 procent av de misstänkta gärningsmännen som var pojkar och i regel mellan 15-17 år och det fanns en hög överrepresentation av utlandsfödda ungdomar…//…Rapporten visar att ungdomar från välbärgade bostadsområden och de som har två svenskfödda föräldrar var något mer utsatta när det gäller att bli rånad”

Studien baseras inte bara på BRÅ:s rapporter och artiklar från olika medier, utan också intervjuer med unga rånare. Elva stycken rånare intervjuades och de framförde alla olika aspekter på varför de rånar och varför just vissa rånas. Studien avslutas med följande ord som sammanfattar hur de elva unga rånarna motiverade sina brott.

”…ungdomarna upplever att de inte är accepterade och respekterade i samhället och känner sig förnedrade av svenskarna. Ett sätt för ungdomarna att vända förödmjukelsen kan vara att uppträda aggressivt mot svenskarna, det vill säga att de rånar andra ungdomar  för att vända kränkningen. Ungdomarna känner sig stolta över att kriga mot svenskarna och på detta sätt förändrar de känslan av förödmjukelse”

Rapporten som sådan släpptes 2005 och bygger på BRÅ:s rapporter, medias artiklar och intervjuer med rånarna. Det här skedde alltså innan SD kom in i riksdagen och då framkallade en våg av politisk korrekthet hos hela etablissemanget. Om samtliga ansvariga myndigheter gick samman och släppte en rapport om dagens situation. Tror ni förhållandet mellan utlandsfödda rånare och svenskfödda offer förändrats och i sådana fall åt vilket håll?

Studien kan ladas ned här (pdf-fil)

Personligen, observera personligen, tror jag att vi kommer få se mer av detta framöver, om nu inte ansvariga på alla nivåer inser faran. Man märker när man talar med ungdomar i vänkretsen att det råder en spänning mellan invandrare från Mellanöstern, Afrika och svenska ungdomar i skolor och ute i samhället. Vad händer när ungdomar från 3:e världen blir så många att de procentuellt är fler än svenska ungdomar, vilket redan är fallet i många storstadsområden? Hur kommer man då att behandla dem som man tycker bär skuld till deras och familjens situation?

Pettersson hade detta uppe redan 2010 och som sagt har sakernas tillstånd förvärrats sedan dess.

Vi hör också dagligen ministrar och andra ”experter” som skyller bomberna, skjutningarna och den andra kriminaliteten på knarket. Knarkar dom inte i exempelvis Nederländerna?

”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden”. Tage Erlander 1965.

1975, året då Sveriges väg utför började och grunden till dagens samhälle lades

”Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet”

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “”Vi krigar mot svenskar”

 • Tony

  Det samhället finns inte på denna planet!

  Gilla

 • gamgubben

  Barn gör som de blivit lärda. Detta gäller likaså föräldrar, naturligtvis finns undantag men detta är huvudregeln.
  Förr var kyrkan den som lättast kunde påverka de vuxna, därför lierade statsmakterna sig med kyrkan.
  Numera har kyrkans makt övertagits av Media.
  Att maktpartiet S skrev avtal med dessa SMR, SMUF och FIFS, läs på nätet, enligt Svenska Dagbladet fanns detta i avtalet:”Konkreta mål sattes. ”2002 ska bland socialdemokratiska förtroendevalda finnas muslimer på 15 kommunala fullmäktigelistor, 5 landstingslistor och på riksdagslistorna i minst 5 län. SAP skall ha 2 000 muslimska medlemmar och 300 skall ha fått en politisk grundutbildning.”
  Eftersom det förmodligen, partnerns uppfattning gått för sakta, bildas nu partiet Nyans.

  Gilla

 • ruben

  Många, som sitter i och använder myndigheter är medskyldiga i kaoset. De har bedrivit aktivism emot sina politiska motståndare i landet. Svenska UD i olika länder bjuder in flyktingar via sina hemsidor och lockar med att allt är gratis så länge de behöver. Att majoriteten svenskar har röstat fram och stöttat vansinnet är svårt att ta in. Jag tror mycket av den viktigaste informationen inte är rapporterad heller, för media spelar i samma lag, som myndigheterna. Sverige tar in dubbelt fler invandrare än våra grannländer gör tillsammans. Ingen förstår varför. Jag hoppas på nyval och utredning av allt myndighetsslarv med invandringspolitiken, som slösar bort eller förstör gemensamma resurser och riskerar Sveriges säkerhet.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Samebyn vann mot staten i Högsta Domstolen angående markrättigheter, är någon förvånad i dessa tider av allt minoritetssnack och deras bara rättigheter ?
  Riksdagens förmodade nya parti från 2022 det Islamistiska Nyans vill ju att muslimer i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige ska klassas som en minoritetsgrupp med all dess rättigheter som följd och så kommer det naturligtvis också att bli framöver.

  Gilla

 • Göran

  ”Helig Vrede” är ytterligare en beskrivning av vad som rör sig i huvudet på det nya ”Herrefolket”!
  Av en Psykolog som arbetat i många år i Danska fängelser!
  Ingenting om fattigdom eller brist på fritidsgårdar!
  Enbart rent rashat av egen låg intelligens och okunskap!
  Exakt samma strävan efter Herrefolk-status med hjälp av hot, våld och etnisk rensning som en gång 1940!
  Varje gång fakta kommer på bordet bevisas att Sveriges PK-Media o Makthavare lever i en rakt igenom lögnaktig bubbla av önsketänkande.
  Som de med hot om fängelsestraff desperat försöker tvinga på folk!
  Sveriges Vänster-kriminella Åklagare och Domstolar har inte större legitimitet än deras omgullade importkriminella rasistapor!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: