Stäng

-66 grader Celsius på Grönland

VÄDER. Det är lite svårt att förstå hur fullvuxna, läskunniga och högskoleutbildade människor kan oroa sig över att “Isen på Grönland håller på att smälta bort”. Särskilt om de dessutom sitter i en regering med en hel nations resurser till att hålla sig underrättade om fakta, skriver Klimatsans

Den 2 januari 2020, noterades en temperatur som förefaller vara ett nytt absolut köldrekord för Grönland.

Notera att temperaturskalan är Fahrenheit. Kl. 23:13 visar den aktuella grafen – 86,8 grader, vilket blir – 66,0 grader Celsius. Temperaturen ligger stabilt lägre än – 80 F lika med – 62 C.

Rapporten kommer från Danmarks Metrologiska Institut, DMI.

-Pettersson har inte hört något om detta på våra MSM, men det är väl tillfälligheter att värmeböljor är kllimat medan köldknäpparär väder..

Som kuriosa kan jag nämna att på Sydpolen är det högsommar just nu och bara -30C…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 reaktioner på “-66 grader Celsius på Grönland

 1. Orsaken att glaciärerna kalvar mycket i dessa år, är enkelt att det faller ärligen stora mängder snö på inlandsisarna och vikten ökar drastisk, det pressar då ut mot kusterna och det blir fler kalvningar!

 2. kollade på ”i amundesens fotspår”. 3 norrmän som år 2016 genomför en modern polarfärd i Roald Amundsens fotspår. Det är jävligt kallt kallt så de fixar inte att besöka de platserna de tänkt göra innan resan.

  ””Vegard Ulvang, Harald Dag Jølle og Jan Fasting den spektakulære ekspedisjonen, hvor de tok seg gjennom 700 kilometer av Nordvestpassasjen ved hjelp av skiseil og kite.””

  De är tar sig 700 km på skidor i denna dokumentären. Tror inte de skulle gnälla på klimatförändringar.

  https://www.svtplay.se/i-amundsens-fotspar

 3. Man ser bara det man vill se och hör bara det man vill höra. Dessutom har man alltid rätt.
  Det är enkelt och bekymmersfritt att vara pk-idiot. Ansvar finns inte i ordlistan och heller inte respekt för andra åsikter. Iq-nivån är ofta låg.
  Oavslutade utbildningar är väldigt vanligt.
  Men duger man inte till något annat kan man ju alltid bli klimatstolle eller politiker. Det klarar ju även den dummaste tydligen….

  1. Ja titta bara på vår s.k. statsminister. Han har ett stort gäng med skolade som skriver ner allt han skall säga till befolkningen.

 4. Man får väl förlåta dom oförstående alarmisterna för de hava väl ej deltagit i skolundervisningen i likhet med vår kära Greta , och då blir det som det blir .
  Men man kan ju tycka att dom i sin enfald kunde behålla sina åsikter för sig själva , men icke utan ut och torgför att isen smälter och oceanerna stiger ,skulle inte förvåna mig det minsta om det utgår ett dekret ifrån svammelregeringen att alla måste inhandla flytvästar och diverse ospecificerade flytetyg innan syndafloden kommer.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: