Vi måste göra något åt det svenska klassamhället, säger försvarsministern från Dalarna

INRIKES. Sveriges ene försvarsminister, den från Dalarna, Peter Hultqvists (S) vill att S-ledningen och Stefan Löfven sätter målet att Sverige år 2030 ska vara världens mest ekonomiskt jämlika land. – Vi måste göra något åt det svenska klassamhället, säger Hultqvist, enligt Aftonbladet

En byggde upp under 400 år, en rev ned betydligt snabbare. Sverige behöver en ny Axel Oxenstierna som tillsatte efter kompetens och inte som Olof Palme efter partibok och vänskap. 

Huvudinriktningen för S måste framöver handla om ekonomisk jämlikhet, menar Hultqvist. Han vill att partiet sätter målet att Sverige år 2030 ska vara världens mest ekonomiskt jämlika land, med lägst inkomstskillnader och fortsätte, – Vi måste göra något åt det svenska klassamhället. Jag tycker att man ska använda den typen av ord och begrepp, för det existerar och det gör det i en allt ökande grad, försvarsministern från Borlänge.

-Pettersson har inget emot de tankarna, men undrar hur det blivit som det är. Kan Hultqvist, Löfven eller någon annan förklara hur 70 års maktinnehav av S har resulterat i utanförskap och ett segregerat klassamhälle?

Varför har detta hänt? Peter Hultqvist säger att man bör alltid vara självkritisk, menar han allvar så är det dags för regeringen att avgå.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Vi måste göra något åt det svenska klassamhället, säger försvarsministern från Dalarna

  1. Peter Hultquist tänkte länge men tänkte fel. Klasskampen gällde förra årtusendet, detta årtusendet gäller klankampen. Men nära var det, bara en bokstav fel. Så fick Åkesson ett nytt demokratiskt motto till skänks inför nästa val: ”Vi måste göra något åt det svenska klansamhället”.

  2. Jag ska förklara för den gode Herr Hultqvist en av orsakerna till att det ser ut som det gör.Riksdagsledamöter och ministrar ger sig själva en löneförhöjning med minst 1000 kr.i månaden.En medlem i det socialistiska fackförbundet kommunal får en lönepott på ett par hundra kronor som arbetsgivaren ska fördela rättvist efter förtjänst till sina medemmar.Detta var bara ett exempel på hur det ser ut ute i verkligheten.Dom människor som ser till att att det flyter på någorlunda på gräsrotsnivå har dom sämsta lönerna idag.

  3. bra
    då kommer asyl och immigranter komma i nivå att försörja svenskarna, då vi försörjer dem nu?

    Kommer aldrig hända, utopi, PK smörja, glöm det, varför bara få den vanföreställningen är ju absurd.
    hitta någon annan lekskola, men blanda inte in svenska skattebetalare i mer lurendrejeri.

  4. Att skapa mer jämlikhet med hjlälp av bl a krav på motprestation och rättvisa är klart godkänt men nu diskriminerar man en av SVERIGES urbefolkningar genom helt vansinniga kravlösa bidrag till utlänningar ( dessutom i hundrafalt för stora antal) och detta kommer tveklöst att bryta ned välfärden och förstöra hela samhället som en gång var ett av världens absolut bästa!

  5. Politikerna och deras tjänstemän kan börja med att sänka sina löner. Ursäkta, jämlikhet gäller ju inte politiker, bara oss vanliga svenskar.
    Den som inte röstar på Sverigedemokraterna i fortsättningen måste vara hjärnskadad. Så ofantligt som sjuklövern förstört vårt fina land och kastat bort våra skattepengar och ägodelar finns inte ord för.

  6. Försvarsminister Hultqvist kan väl tipsa finansminister Andersson om sina ”briljanta” tankar att Sverige ska bli världens mest ekonomiskt jämlika land till år 2030.

    Tillräckliga resurserna påstås ju redan finnas …

    https://pbs.twimg.com/media/D7EyNJFWwAAzFDd.jpg

    Guldet har ju redan samlats här klart att börja fördelas …

    http://elak-javel.farbrortorsten.com/wp-content/uploads/2015/03/sossar-ladan-tom.jpg

    Bildkälla: elak-javel.farbrortorsten,com

    Från vänster till höger ser vi Mikael Damberg, Magdalena Andersson, Stefan Löfven i full verksamhet i den tomma ladan.

  7. Det Hultqvist säger är mer OMFÖRDELNING av pengarna…Ta från de som jobbar och pensionärer och ge bidrag till …ja, Sossarnas valboskap.
    Samtidigt fortsätter S invandringen -uppenbart prioriteras människor som sannolikt blir bidragsberoende (högutbildade och arbetssamma åker ju ut.), för då röstar de på S!

    Inget nytt alltså; S gör allt för att behålla makten!

    • Exakt mitt i prick. Man importerar valboskap som självklart röstar (s). Det enda som gäller för (s) är fortsatt maktinnehav. Konsekvenserna – både ekonomiskt och socialt – får folket, polis, brandkår och kommunerna ta… Samtidigt lever politikerna så långt borta som möjligt från det samhälle dom skapat och under helt andra villkor; betalda av svenska folket. Så därför bryr de sig inte ett dugg, och håller tummarna att importen säkrar fortsatt maktinnehav.. Och gör den inte det så har man fixat till sig bra fallskärmsavtal – betalda av svenska folket.

  8. En korkad sosse, alltid korkad sosse. Hur tänkte idioter där? Menar han att ta ännu mer från oss och ge utan förbehåll till de som inte vill göra ngt alls?

  9. Kanske Hultgren menar att alla skall arbeta för att tjäna ihop sitt eget levebröd, hoppas jag . Även han har insett att vi som jobbar hårt har inget kvar efter räkningar.Suck!

  10. Ska han börja med att titta på svetsarens och hans följes löner inklusive sin egen?

  11. Vem har skapat det ni vill göra något åt?

    Den frågan går till alla välavlönade socialdemokrater med tillhörande organisationer, som har styrt och ställt under så många år.

    När man hör att socialdemokrater sätter mål nuförtiden. Då vet man att detta kan inte vara genomtänkt eller ens realistiskt. Det är bara att göra en tillbaka blick på tidigare mål. T.ex. Europas lägsta arbetslöshet 2020.

    Innan man sätter mål, så måste man ha en väl genomarbetad plan och politik för det. Det har inte dagens socialdemokrati. Sedan måste man ha kontakt med verkligheten och vara öppen, samt visa ömsesidig respekt i dialogen, ut mot medborgarna.

    Man har mest en egen agenda för den socialdemokratiska familjen och makten över medborgarna. Så ta er ut från ”de stängda rummen” nu och visa er bland vanligt folk. För att uppleva och se deras vardag.

  12. Undrar om Löfven och Hultqvist har klart för sig vilka krafter de utmanar?
    Bankoligarkerna driver på för att alla ska bli skuldsatta från vaggan till graven. Därmed blir alla fogliga skuldtorskar.
    När Stefan Löfven besöker Bilderbergarna så är det säkert andra instruktioner han får ta med sig hem.

  13. Men gör då något. Skillnaden i levnadsstandard är mycket liten i Sverige bland de som jobbar, så det gäller att se till att alla i arbetsför ålder jobbar och bidrar till samhället. Då blir vi av med de ekonomiska skillnaderna och hur gör man detta? Jo genom att göra det lönsamt för alla att jobba och att studera för att kunna få ett bättre jobb.

  14. Så vi som har slitit häst och fått ihop en liten besparing tvingas via skatter dela med oss.
    Dem som tjänar bra i landet skall avklädas så att de står nakna utan tillgångar. Helt sjukt.
    Fort härifrån!

  15. Klassamhället var på väg att utjämnas när våra naiva politiker fick för sig att kreti och pleti skulle rädda oss vilket hade till följd att klassamhället återuppstod, nu i en ny destruktiv form.

  16. själva rasprofilerar de barn och exkluderar dem ur pisa statistiken. Allt för sverige bilden.

Kommentera