Fotboja – Vänsterpartiet ryser vid tanken

Den muslimska terrorist som mördade två och skadade tre oskyldiga människor i London kunde röra sig fritt på Londons gator genom att lova det brittiska rättsväsendet att bära fotboja istället för fortsatt vistelse i brittiskt fängelse.

Naivt av britterna som jag annars tror har en sundare syn på hur grovt kriminella och terrorister ska hanteras. I Sverige har vi Vänsterpartiet och deras rättspolitiska taleskvinna Linda Snecker som i en intervju med Veckans Juridik meddelade att Vänsterpartiet vill avskaffa fängelsestraff kortare än ett år och ersätta dessa med frigång och fotboja. Varför vill någon bli vänsterpartist?

24 thoughts on “Fotboja – Vänsterpartiet ryser vid tanken

  1. Mycket av det Linda Westerlund Snecker säger är snurrigt. Men till viss del kan hon ha rätt. Sverige har traditionellt haft milda straff, och fokuserat på att fångarna ska återanpassas till samhället. Traditionellt har Sverige även haft låg brottslighet. Sveriges mjuka straffsystem förefaller alltså ha fungerat beträffande inhemska brottslingar.

    Det som fungerar på svenska brottslingar, fungerar däremot inte på den importerade brottsligheten. Utlänningarna ser milda straff som en uppmuntran att begå brott.

    Hur bör vi då agera nu när kriminaliteten exploderar?

    Ett alternativ är att avskaffa den kriminalvård som tidigare har tjänat oss väl, när fängelserna beboddes av svenska brottslingar. Längre straff kommer att innebära ökade kostnader. Trots längre straff, så kommer till sist ett tillfälle då fångarna släpps ut i samhället igen.

    Ett annat alternativ är att slänga ut utländsk kriminalitet. Dessa brottslingar kommer därmed aldrig att släppas ut i svenska samhället igen. För att detta ska fungera, så behövs givetvis gedigna gränskontroller. Brottslingarna ska inte ha valet att återvända till Sverige. För att minimera bördan på svenska samhället, så bör polisen ingripa mot kriminaliteten på ett tidigt skede, och utvisning bör ske innan en brottsling har hunnit långt i sin kriminella karriär.

    Vilket alternativ ger ett tryggast samhälle?

  2. Snecker är definitivt en av Sveriges farligaste hens. I klass med Johanna Jönsson (C)..

    Personligen har jag 0% förtroende för svenskt rättsystem. Efter att ha sett det här klippet sjönk nivån.

    Jag vill Inte träffa en kommunist i skogen i Sverige efter att ha sett det här….

  3. Snicke snack talar så mycket goja som hon inte har en aning om, vi har fått svart på vitt. Några dödade, det är klart att det kan ju inte jämföras med 50miljoner som svultit ihjäl och slaktade av kommunisterna i Sovjet.

  4. Jag KRÄKS !!!!

    På Spotify kan man välja ganger och moods och nu finns ”arab” och ”afro” som ett tillval bland:

    r&B – rock – party – jazz – kids – romance – metal – punk – blues…..

    vart är svensk musik då?? eller vit musik?

    Om det ska finnas afro och arab så borde indian – chinse och russian etc finnas med

    • Spotify, jag skulle aldrig betala för den skiten. Spotify är precis lika PK som Facebook, ha åsikter om hur folk ska tänka och tycka. Självklart kommer dom att gå in och försöka styra musikvalet mer och mer, vad annars. Apple Music är en betydligt bättre musiktjänst och försöker inte styra ditt musikval.

KommenteraAvbryt svar