Gretas färd mot Madrid


VÄDER & KLIMAT. Klimataktivisten Greta Thunberg, pappa Svante och övriga ombord på katamaranen La Vagabonde seglar på mot FN:s klimatmöte i Madrid den 2-13 december. De har varit på väg sedan 13 november med en snittfart på runt 6 knop. Mer än halva sträckan återstår.

La Vagabonde ligger farligt nära ett stiltjebälte men besättningen har meteorologer i land som hjälper dem välja rätt väg så de inte ska råka ut för svaga eller för hårda vindar.  

Det återstår c:a 2000 sjömil (1 sjömil 1852 m) och med en fart på 6 knop återstår det 13-14 dygn och de kan vara framme i Lissabon runt 7 december, där får de sätta sig i en väntande Tesla för att köra de drygt 6 milen till Madrid på 6 timmar eller ta tåget på 8-9 timmar.

Om c:a 1 vecka passerar seglarna Azorerna, normalt folk hade nog lagt till där för att vila upp sig och babyn de har ombord, se sig omkring, samt titta till båten några dagar men det tillåter nog inte Greta, hon vill fram så fort det går bara damen slipper flyga.

Azorerna. Bild av Antonio Pedroso från Pixabay

***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


20 responses to “Gretas färd mot Madrid

 • Per Wesch

  Jag tror järn-genuan puttra på för fullt för att få fram Greta i tid. Utan vare sig katalysator eller partikelfilter.

  Gilla

 • Kungen

  Hoppas dom kommer fram lagom till jul…😄😄

  Gilla

 • Bhoman

  Test .

  Gilla

 • odalkvinnan

  Jag träffade lite riktiga sjömän i veckan. De som är besättning på stora segelbåtar. De skrattade då Gretas seglats kom på tal. Hon och hennes gäng säger ju att de lyssnar till vetenskapen om klimatet. Att då ge sig ut denna årstid för att ta sig den rutten till Spanien/Portugal är helt idiotiskt. Finns det ingen vettig människa runt henne som kan tala om detta?
  Hur ska man då lita till vad de säger då de inte ens kan googla väderförhållanden? Så ser vädret alltid ut denna tid på året på denna rutten. De måste gå i motvind för att undvika det dåliga vädret.
  Jag tycker det är ynkligt att inte ens kunna kontakta doktor google om det kloka att gå ut med en ett års baby och två okunniga svenskar, far och dotter. Ro en eka i en insjö under en solig dag är max vad de klarar

  Gilla

 • centurion

  Denna meningslösa kringresande cirkus kostar ofantliga belopp, miljarders miljarder. Och, i det närmaste, till ingen som helst nytta. Det är ju SOLEN som styr klimatet. Det borde väl alla känna till, vid det här laget. Men globalisternas envishet är minst lika stor som SOLENS envishet och den sistnämnda lär fortsätta sina krumsprång, hur mycket vi än yrslar. Tänk om dessa försnillade penningar istället gått till något behjärtansvärt och Verkligt ; då hade vi alla kunnat sträcka på oss. Det hade väl varit trevligt ?

  Gilla

 • turrim

  Nu ska hon leda ett program i BBC. I Sverige kommer hon nog att efterträda Täppas.

  Gillad av 1 person

 • ossie

  Man väntar med spänning i Spanien för inte kan man hålla klimatmöte utan världens största klimatexpert Greta eller …

  Gilla

 • Mike E

  Rena rama dårhuset som uppstått på grund av emotionella och irrationella barns och kvinnors övertagande av debatten i Väst.

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Ett stort spankt snabbgående örlogsfartyg vid namn >> Mendez Nunez << säkerhetsföljer deras båt på 1/2 timmes avstånd sedan Greta lämnade USA. Fatrygets rutt kan följas på de tracking-appar som finns på nätet.

  Hör även (av naturliga skäl) obekräftade uppgifter om en USA u-båt ligger strax under dem.

  Spegel spegel på väggen där, säg vem som i världen klimatgodast är.

  Gilla

 • gamgubben

  Hur står det till i världen och speciellt i Sverige då en flicka kan bli så lyssnad till fastän alla borde veta att det fortfarande dröjer några år innan hon är färdigutvecklad. Att hon tydligen anser att vi borde ta emot fler personer till ett Sverige som bevisligen inte klarat integrationen av de som hittills kommit. Om hon istället propagerade för barnbegränsning i de länder som nu levererar fler människor än vad de kan försörja så skulle vårt klimat må bättre.
  Vi behöver varken Olle eller Greta som sprider irrläror!

  Gilla

 • Göran

  Känd metod från både Nazityskland och Sovjetunion att använda barn för politiska syften!
  Samtliga ”forskare” som stödjer Klimathysterikerna är helt beroende av att enbart leverera slutsatser åt det hållet makthavarna kräver oavsett vad materialet visar!
  Annars blir de per automatik arbetslösa!
  Finns nog inte en enda oberoende?
  Ingen temperaturkurva går längre tillbaka än till 1800-talet! Där tidigt ett gigantiskt vulkanutbrott sänkte temperaturen!
  Mängder med olika vetenskapliga metoder för att fastställa klimat och temperatur betydligt längre tillbaka ignoreras totalt!
  Syften:
  1.Dölja betydligt allvarligare problem bl a miljöfördtöring.
  2. Motiv att stjäla arbetande människors inkomster.
  3.Uppfinna helt nya välavlönade skattefinansierade flum-jobb åt PK-cancerns folk!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: