Svenska koncentrationsläger drivna av S: Mindervärdiga, arbetsovilliga, kriminella, defekta människor…

HISTORIA. Som ni vet vill regeringen Löfven (S) förbjuda rasistiska och nazistiska organisationer. Det verkar dock inte som Socialdemokraterna har funderat över sin egen historia och att städa upp i sin egen trapp. 

Vi kan kanske tycka att det ligger långt bak i tiden, men Sverigedemokraterna som grundades 1988 beskylls för det ena och det andra medan Stefan Löfven gick med i socialdemokraterna när S tvångssteriliserade mindervärdiga människor.

Nedanstående inlägg publicerade Petterssons första gången i augusti 2011, men folkhemsnazisternas förflutna tål att upprepas då och då. Rubrikens beskrivningar på medmänniskor användes av kända socialdemokratiska politiker för inte så länge sedan. 

”Enligt vad som erfarits har det cirkulerat ryktet, att flyktingar i Sverige åtnjuta fritt uppehälle och dessutom erhålla pengar, utan att behöva prestera något som helst arbete.

Det torde icke vara något som helst tvivel om, att detta och liknande rykten i hög grad bidragit till att ett relativt stort antal mindervärdiga element sökt sig till Sverige. Dylika förespeglingar locka givetvis framför allt arbetsovilliga, arbetsodugliga och i övrigt mer eller mindre asociala stundom även kriminella element.

Flyktingkontoret torde också ha haft uppmärksamheten riktad på saken och på sistone gjort vad de kunnat för att avliva detta och liknande rykten. Av de ofta i såväl fysiskt som psykiskt men framför allt i moraliskt hänseende mindervärdiga individer som måste hänvisas till Vägershult, torde trots alla försäkringar om motsatsen endast ett mindre antal vara i verklig mening politiska flyktingar. De är närmast att betrakta som politiskt okunniga om också icke indifferenta, asociala. Moraliskt och ofta fysiskt, stundom även psykiskt mer eller mindre defekta människor.”

Nåväl, i ovanstående citat har Pettersson tagit bort några ord men inte ändrat något annat, läs gärna nedan om vilka herrar som skrivit detta och glöm inte att ränderna aldrig går ur

Tidigare 2011-08-26: Vår Fjärran Östern redaktion har varit ute och rest och under en flygresa  läste han en intressant bok om ”Svenska koncentrationsläger i tredje rikets skugga” utgiven på förlaget Natur o Kultur av författarna Tobias Berglund och Niclas Sennerteg.

Att vi inpå våra egna knutar haft en egen Gulag-arkipelag som Sovjet eller för den delen Guantanamo känns en smula omskakande. Med idylliskt klingande namn som Rengsjö, Hälsingmo, Långmora, Ingels, Axmar, Smedsbo… I Hälsingland, Gästrikland och Dalarna låg de allra flesta av de 14 lägren i Sverige, där utlänningar, c:a 3 000, internerades under andra världskriget. Ja, ända fram till 1948 behölls dessa ”slutna förläggningar” som de officiellt och förskönande benämndes.

Utan föregående domstolsprövning togs man – vanligtvis på besynnerliga, lösliga grunder – till dessa läger för att isoleras. Godtycke och tjänstemannanycker styrde urvalet av vem som skulle bli fånge. Det rörde sig om människor på flykt undan nazismen, vissa hade redan ”prövat” på koncentrationslägertillvaro, och de förstod ingenting när de omhändertogs. Desertörer från den tyska krigsmakten, ända fram till november 1942 återsändes tyska sådana till en säker död. Politiskt oliktänkande, pacifister och andra som inte utgjorde något mot Sveriges säkerhet. Under de första krigsåren internerades enbart flyktingar som var aktiva Hitlermotståndare. De frihetsberövades på obestämd tid och utan möjlighet till rättslig prövning.

Socialdemokratiske socialminister Gustav Möller bar ett stort ansvar, lägren sorterade under socialstyrelsen, därmed under hans departement. Liksom hans statssekreterare, den för lägren högste tjänstemannaansvarige, Tage Erlander (S).

Sveriges eftergivenhet gentemot Tyskland präglade vilka som fick den stramaste behandlingen i läger som sannerligen inte var några semesterhem. När Tysklands krigslycka på allvar vände, framförallt efter den nesliga kapitulationen i Stalingrad, påverkade det atmosfären i lägren. I Rengsjö rådde det allra strängaste reglementet, med upprepade visitationer – läs: trakasserier – av de bakom taggtråd inspärrade. Behandlingen bröt ner de internerade, depressioner och självmordsförsök förekom.

 I Småland fanns ett läger ”Vägershult” som först användes för internering av ”Besvärliga Norrmän” senare när krigslyckan vänt för förvaring av tyska desertörer. Lägerchef var Herman Eldh  som ansåg sig vara expert på norrmännens ”språk o skarplynne” Att jobbet inte var helt enkelt o problemfritt kan man misstänka efter att ha läst nedanstående som är från en skrivelse han sänt till Socialdepartementet och sin chef Tage Erlander som i sina memoarer gjorde allt för att tona ner sin smutsiga roll.

”Enligt vad som från norsk sida erfarits har i Norge cirkulerat ryktet, att norska flyktingar i Sverige åtnjuta fritt uppehälle och dessutom erhålla 250 kronor i månaden i fickpengar, allt utan att behöva prestera något som helst arbete.

Det torde icke vara något som helst tvivel om, att detta och liknande rykten i hög grad bidragit till att ett relativt stort antal mindervärdiga element sökt sig till Sverige. Dylika förespeglingar locka givetvis framför allt arbetsovilliga, arbetsodugliga och i övrigt mer eller mindre asociala stundom även kriminella element.

Norska flyktingkontoret torde också ha haft uppmärksamheten riktad på saken och på sistone gjort vad de kunnat för att avliva detta och liknande rykten. Av de ofta i såväl fysiskt som psykiskt men framför allt i moraliskt hänseende mindervärdiga individer som måste hänvisas till Vägershult, torde trots alla försäkringar om motsatsen endast ett mindre antal vara i verklig mening politiska flyktingar. De äro närmast att betrakta som politiskt okunniga om också icke indifferenta, asociala. Moraliskt och ofta fysiskt, stundom även psykiskt mer eller mindre defekta människor.”

─ Pettersson säger att tänk om en statstjänsteman uttryckte sig så idag om somalier och araber vilket jävla liv det skulle bli. Intressant är att medan drevet regelbundet går mot Ingvar Kamprad för vad han gjorde som 17-åring 1943, klarar sig nazistvänliga socialdemokrater utan kritik. Sverige har ännu en fläck på sitt moraliska samvete som inte går att tvätta bort.

Glöm aldrig att socialdemokrater spärrade in människor i läger efter vilka de var och inte efter vad de gjort. Det går heller inte att skylla på kriget för flera av lägren inrättades när kriget var slut och socialdemokraterna hade makten…det kan hända igen om S får för mycket makt…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

22 thoughts on “Svenska koncentrationsläger drivna av S: Mindervärdiga, arbetsovilliga, kriminella, defekta människor…

 1. Svensk historia i sin fulhet…men många tror att historia inte upprepar sig… jag är en enligt socialdemokraterna en mindervärdig människa. Hade jag levt 10 år innan jag föddes hade jag troligen tvångssteriliserats. Nu har jag lyckats få barn…. enligt autismochasbergerförbundet har LVU ökat lavinartat de senaste åtta åren av dess medlemmar och deras barn. (LVU är tvångsomhändertagning av barn för er som inte visste det. ) Socialdemokraterna fortsätter i samma spår som de alltid gjort, tro inget annat! Kan de inte tvångssterilisera, kan de iaf tvångsomhänderta. Att jag är en välfungerande mamma trots min asbergerdiagnos spelar inte någon roll…(Jag kämpar vidare mot överheten och det tänker jag fortsätta med, tro inget annat.) Jag har ALDRIG röstat på sossarna. Och jag kommer ALDRIG att göra det heller. En svensk tiger…aldrig mer!

 2. Vi hade kunnat avsatt en statsminister idag om vi hade haft någon.
  Sverige har nämligen ALDRIG HAFT NÅGON STATSMINISTER.

 3. Och Stefan Löfvens nära släktskap med en fullblodsnazist
  ska inte heller glömmas bort, varför skulle inte detta
  släktskap sätta spår i hans sätt att behandla sitt eget folk.

 4. Det bekräftar socialdemokraternas
  LANDSFÖRRÄDERI även vad gäller att de
  ”sålde” Sverige till muslimerna 1999 genom
  att de skrev kontraktet om att tillse att
  muslimer skulle få positioner i alla viktiga
  styrelser i Sverige, även regeringen.

  Svenska folket borde få veta att detta LANDSFÖRRÄDERI har förekommit och
  pågår ännu!

 5. Jesuiterna tillskrevs devisen “ändamålen helgar medlen” men det är nu för tiden Socialdemokraternas paroll. Det gör detsamma vad som beslutas och görs bara det ger oss fler röster tycks vara deras valspråk nu för tiden.

 6. Såg nu dokumentären ovan, socialdemokraternas historia!
  Otroligt!!
  Borde visas för alla svenskar! På tal om tvång,: tvångsvisas!!
  Tack Pettersson!! Jag är helt uppskakad! Min pappa var aktiv sosse under min uppväxt.

  • Hej Tanten!

   Jag vet inte när du är född.

   Om din uppväxt var under 1950 talet och 1960 talet skall du inte döma din Pappa för hårt. Den tidens sossar gjorde bra saker också. Inte lätt att i situationen göra allt rätt. Ingen är perfekt. Inte ens jag.

   De som i dag kallar sig sossar är något annat. De borde inte få ha samma namn. Jag ser dem och resten av sjuklövern som landsförrädare.

   Glöm inte att dåtidens ”riktiga” sossar trots allt ville värna Vårt Folk. Om du nu blev uppskakad så är det bra om det hjälper dig bli mer realitetsorienterad framöver.

   Tvångsvisa kan du nog inte men du kan ju prata med folk och förmå fler att ta del av Petterssonsblogg.se , Swebbtv.se och fler alternativa media.

   Uppmana även folk att överge fulmedia. (Nu orkar jag inte mer idag.)

   Med vänlig hälsning
   Tomas.

   • Ja, du har nog rätt ang min far Tomas. Han finns inte kvar längre, skulle ha blivit 109 år i år. Han var en fantastisk pappa på många sätt. Jag saknar honom.

 7. Mindervärdiga, arbetsovilliga, kriminella, defekta människor…”

  Skicka hem dem så slipper vi problemen. Skicka med de svenskar som vurmar för mångkulturen. Då får de bo i sitt drömland.

 8. Mycket som är märkligt.

  Den springande punkten tycks alltid vara VEM som agerar tvivelaktigt. Inte vari det består.
  Somliga gör ALLT fel utifrån etablissemangets perspektiv. Inte på grund av VAD de gör utan VEM de är!

  För mig ett av många otvetydiga bevis på hur sjukt det blivit i vårt land.

  Ett annat är att den som påtalar problem är problemet! Inte problemet i sig. Detta ska mörkas.
  Den som påtalar problemet ska brunsmetas, förlöjligas, hatas, jagas!

  Om vårt land skulle besiktas likt en bil skulle många 2-or renderas. Om möjligt körförbud!

 9. Vi får aldrig glömma att Socialdemokraterna allierade sig med nazister och öppnade upp Sveriges vägar och järnvägar till nazisterna, för att nazisterna skulle inta våra grannländer.

  Så…Socialdemokraterna, hycklande rasistiska lömska nazistiska förrädare mot våra grannländer och mot sin egna befolkning.

  Danmark gör nu allt för att stoppa en ny ockupation ifrån svenska terrorister.

  Danmark 🇩🇰
  👍👍👍👍👍

 10. SD är i jämförelse med Socialdemokraterna oskyldiga som små barn.
  Varje gång Stefan Löfven kommer med sina rasistanklagelser, gräver han allt djupare i sin egen grav.

 11. Ett litet, illa rustat, land inklämd mellan två despotiska stormakter har inte mycket att välja på. Problemet är inte att regeringen var för hård på den tiden. Problemet är att regeringen är för vek nu och det spelar ingen roll vilken sida om mitten de suttit på. Den sista regeringen som faktiskt visat handlingskraft var Carlsson II men det har visat sig på senare tid att Ingvar själv gått vilse i pannkakan.

  • Svensk historia onyanserat bör vara obligatorisk i skolorna, så att våra nya skulle få vetskap om vad som pågick här. Nu är vi snart där igen.
   Vore riktigt kul att i något program förhöra våra nysvenskar om deras kunskap om landet.

Kommentera