M vill avskaffa EBO-lagen igen: ”Har skapat segregation”

INVANDRING. Moderaterna föreslår att lagen om eget boende, EBO, avskaffas i sin nuvarande form och begränsas till att gälla asylsökande med en egen arbetsrelaterad inkomst. Övriga asylsökande ska bo på boenden som Migrationsverket tillhandahåller. Det uppger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och partiets migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard, enligt Aftonbladet

– Lagen har skapat en extrem segregation, säger Ulf Kristersson.

Lagen ger asylsökande rätt i dag att välja eget boende, till exempel hos släkt eller vänner. I dag väljer ungefär hälften av alla asylsökande eget boende.

-Pettersson säger att avskaffa ebo-lagen, ta medborgarskapet från kriminella invandrare med flera bra förslag hade moderaterna som vallöfte 2010, sedan gjorde de upp med miljöpartiet och det gick som det gick.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “M vill avskaffa EBO-lagen igen: ”Har skapat segregation”

  1. Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
    Roland Salomonsson skriver:

    I övrigt ett bra M-förslag!

Kommentera Avbryt svar