Stäng

Vildsvin i stället för kött

GOTT OCH BLANDAT. I kväll följde Pettersson och den oäkta hustrun rådet från klimatalarmisterna på Västmanlands tidning och hoppade över köttet. 

Från VLT.se

Vi hade dock inte älg utan den oäkta hustrun bjöd på vildsvinsfilé med trattkantarellsås från skogen i stället. Givetvis i alla enkelhet. Vad gör man inte för klimatet.

Vinet kom från Portugal, men det gäller att inte bli fanatiker…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 reaktioner på “Vildsvin i stället för kött

 1. Djuren på Skansen , Kolmården med flera ställen skulle nog gärna äta vildsvin.
  Problemet löst med de övertaliga djuren.

 2. Av blogginlägget framkom aldrig varför vildsvinskött skulle vara mer klimatvänligt än älgkött ?!? Hoppas du, Pettersson, kan svara på frågan. Har själv aldrig smakat på vildsvinskött

 3. Ser mycket gott ut. Utmärkt val av vin. Portugal är det land som producerar utmärkta viner till bra priser.

 4. Det är en konst att tillaga vildsvin.
  Jag har ätit det en gång, aldrig mera.
  Men våra fängelser skulle kunna göra en stor besparing med att servera vildsvinskött till de intagna turister med flera.

 5. Om man vill sluta äta KÖTT så finns det ju VILDSVIN OCH ÄLG till ex.
  Eller varför inte KYCKLING eller Fläskkotlett.

 6. Pettersson och ”oäkta” hustrun har verkligen gjort en beundransvärd insats både för samhällsekonomin och den egna njutningen av en smaklig måltid komponerad med valet av bra ingredienser.

  Delcitat

  Lösningen på vildsvinsproblemet – ät upp dem

  Stora samhällsvinster

  I Livsmedelsverkets sammanställning gör man bedömningen att drygt 600 miljoner kronor i samhällsintäkter under en sexårsperiod skulle kunna räknas in genom förslagen. Detta tack vare minskade jordbruksskador liksom lägre kostnader på grund av färre trafikskador-

  Med rörliga och fasta kostnader skulle samhällets vinst bli drygt 400 miljoner kronor.

  Det är en teoretisk beräkning som bygger på ett antagande att avskjutningsnivån skulle uppgå till 150 000 vildsvin årligen. Det bedöms teoretiskt räcka för att hålla populationen på lagom nivå om andra förhållanden är oförändrade. (Publicerad 29 september 2019)

  Slut delcitat

  Läs mer på:

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/losningen-pa-vildsvinsproblemet-at-upp-dem

  Det ser jätteläckert ut på tallriken.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: