Stäng

Afghanaktivisten Elin Ersson döms för brott mot luftsfartslagene tas om

BROTTSLIGHET. I dag kommer domen mot afghanaktivisten Elin Ersson som under förra året försökte hindra en utvisning till Afghanistan genom att vägra lämna ett plan på Landvetter flygplats. Ersson döms till 60 dagsböter á 70 kronor för brott mot luftfartslagen, meddelar Göteborgs tingsrätt i ett pressmeddelande.

Rättegången togs om i oktober på grund av att en nämndeman bedömdes vara jävig och den fällande domen mot Elin Ersson gällande brott mot luftfartslagen ogillades därför. Erssons advokat kräver ett totalt frikännande.

-Pettersson noterar att Elin får obetydligt hårdare straff än Pettersson fick för ”lånet” av en bild på Facebook. Om Elin får betala skadestånd till flygbolaget vet jag ej.

TIDIGARE  2019-03-29. Rättegången mot afghanaktivisten Elin Ersson måste tas om

BROTTSLIGHET. Rättegången mot asylhaveristen Elin Ersson måste tas om efter avslöjandet om att en av nämndemännen varit jävig. Det meddelar Hovrätten för Västra Sverige i ett pressmeddelande.

Ersson dömdes till böter av Göteborgs tingsrätt för att ha försökt hindra en utvisning till Afghanistan. En av nämndemännen i målet hade redan i somras kallade henne för ”brottsling” i en kommentar till en nyhetsartikel.

I sitt pressmeddelande skriver hovrätten: ”Hovrätten har ansett att detta uttalande var ägnat att rubba förtroendet till nämndemannens opartiskhet i målet och att nämndemannen var jävig”.

-Pettersson säger att nämndemannen är Sverigedemokrat, det var ett klantigt uttalande men vi får hoppas att hovrätten så småningom dömer Elin Ersson till ett rimligare straff än det hon fick i tingsrätten…

TIDIGARE 2019-02-18. Elin Ersson döms till ett löjligt straff medan Aftonbladet tycker civil olydnad är bra

BROTTSLIGHET. Afghanaktivisten Elin Ersson döms till dagsböter för att i somras ha stoppat ett flygplan från att lyfta från Landvetter flygplats genom att vägra sätta sig ned. Syftet med aktionen var att hindra en utvisning till Afghanistan.

Bötesbeloppet blir totalt 3000 kronor. Elin Erssons advokat, Tomas Fridh, tycker dock straffet är för hårt och tänker överklaga.

Rättegången mot aktivisten Elin Ersson måste tas om efter avslöjandet om att en av nämndemännen varit jävig. Det meddelar Hovrätten för Västra Sverige.

Ersson dömdes till böter av Göteborgs tingsrätt för att ha försökt hindra en utvisning till Afghanistan. Svenska Dagbladet har tidigare rapporterat att en av nämndemännen i målet redan i somras kallade henne för ”brottsling” i en kommentar till en nyhetsartikel.

I sitt pressmeddelande skriver hovrätten:
”Hovrätten har ansett att detta uttalande var ägnat att rubba förtroendet till nämndemannens opartiskhet i målet och att nämndemannen var jävig”.

– Hovrättens avgörande är inte överraskande. Efter de uttalanden nämndemannen gjort på sociala medier saknades det möjlighet för honom att uppfattas som opartiskt, säger Erssons advokat omas fridh till TT.

Aftonbladets Oisin Cantwell tycker dock att fler borde vara som Elin Ersson och syssla med civil olydnad. Jag undrar om herr Cantwell skulle tycka samma sak om Nordiska Motståndsrörelsen hindrade utgivningen av Aftonbladet? Eller är det Aftonbladets redaktion förstärkt med SVT som ska godkänna när civila aktioner är bra?

Krönikören på Aftonbladet lyckas till och få med lite skit om SD i artikeln ”…Att en sverigedemokratisk nämndeman i en skiljaktig mening vill döma Ersson till fängelse med motiveringen att aktionen var ”en i förväg planerad manifestation som varit ett led i en politisk verksamhet” säger mer om problemet med politiskt tillsatta domare än om allvaret i tilltaget…”

-Pettersson vet inte riktigt vad Oisin menar med ”en i förväg planerad manifestation som varit ett led i en politisk verksamhet”. Tror Cantwell verkligen att det inte var planerat eller har han varit på meskalinet igen…

TIDIGARE 2019-02-04. Afghanaktivisten Elin Ersson har varit på rättegång

BROTTSLIGHET. Fjorton dagars fängelse. Det yrkade åklagare James von Reis för aktivisten Elin Ersson som hindrade ett plan från att lyfta för att stoppa utvisningen av en man till Afghanistan. De framkom när rättegången mot henne avslutades i Göteborgs tingsrätt på måndag eftermiddag.

Elin Ersson å sin sida menade att hennes handling inte var olaglig. – Jag väntade på besked från planets befälhavare och när jag fick det så lydde jag, sa Ersson i rätten.

Det var den 23 juli som ett passagerarplan på Landvetters flygplats, Göteborg försenades med flera timmar efter att en asylaktivisten Elin Ersson vägrat sätta sig ner när planet skulle lyfta. Detta för att stoppa utvisningen av en afghansk man.

Den gråtande svenska kvinnan, Elin Ersson, togs till slut av planet, likaså en man i 50-årsåldern som skulle utvisas till Afghanistan.

Mannen är dömd för misshandel i Sverige, mannen hade misshandlat sina döttrar och sin hustru, och bland annat ”piskat” dem med en lång laddningssladd. Elin Ersson har förnekat all kännedom om hans bakgrund. Hon ska även ursprungligen ha velat ”rädda” en annan invandrare.

Om Elin Ersson på bloggen…

Ersson har även blivit internationellt känd. Här på Daily Mail.

-Pettersson tycker att åklagaren är väldigt snäll, fjorton dagars fängelse, om nu damen döms till det är inget straff och uppmuntrar bara fler till luftfartssabotage…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 reaktioner på “Afghanaktivisten Elin Ersson döms för brott mot luftsfartslagene tas om

 1. Då är det billigare att hindra flygplan att lyfta,än att publicera en bild från FB vid en kommentar !

 2. Oisin Cantarell eller vad fan han heter är väl den ende i hela
  Världen som prickskjuter med ett Hagelgevär?

  1. Du har rätt. Svensken är en feg varelse. Väldigt feg.
   Och Elin kom alldeles för lindrigt undan. Fängelse för en såpass allvarlig skadegörelse, hot.Det är dyrt för flygbolaget med en försening.Ett plan kan orsaka förseningar för alla plan.

  2. Va fan är flickebarn för någonting?
   Det var en vuxen kvinna och hade någon tagit i fanskapet så hade en anmälan om misshandel kommit som ett brev på posten.

 3. Varför inte istället ge henne en resa till Afghanistan gärna
  enkel resa med förbud att återvända till Sverige tills hon
  är så gammal att förstå att vänsterpack även ska följa
  lagar och regler., att vänsterfigurer inte har egna regler.

 4. Domarna visar att det är skillnad på folk och folk.
  Vänsteraktivister kan göra väldigt mycket, helt utan påföljder. För oss andra räcker en bagatell för att bli straffad.
  Förödande för tilltron till rättsväsendet.

 5. I ett normalt fungerande samhälle hade både Elin och Oisin suttit i fängelse för länge sen, men nu är det liksom inte ett normalt fungerande samhälle längre. Det styrs av sådana som håller mer på makten än det egna folkets väl

  Håller fullständigt med ”Tore”, jag är helt hundra på att Oisin inte vill ha civil olydnad. Bara i vissa idiotiska fall, som han kallar utveckling. Han glömde att det heter utvecklingsstörning i detta fallet, eller är det bara att han har en extrem otur i tänkandet

 6. Retoriken att om han återvände skulle han med största sannolikhet bli dödad kan bara komma från en batikhäxa. Mig veterligen så har inte merparten av Afghaner blivit dödade i kriget. Risken att bli dödad är lika stor i Sverige. Hon hoppades bara på att bli världskändis eftersom hon snackade engelska.

 7. Tramsstraff, hon ska skaka galler minst ett par år och dessutom få betala skadestånd till flygbolaget samt till passagerare som missade sin flygning som är tresiffrig 4-500 000 tusen låter lagom…i alla fall i min värld.

 8. Elin är tydligen på väg till Kil, där fattas det en sån som hon är, ”vi är glada över detta tillskott, då en fallit bort”, hälsar MP

 9. Man får hoppas att flygbolaget ställer krav på skadestånd i nivå med deras kostnader.
  Men nu är det Turkish Airlines så kanske Erdogan applåderar situationen. Han ser ytterligare ett bevis på Europas vekhet och då synnerligen Sverige.

 10. Går hon på studiestöd eller?? böterna är ju en fis i rymden.
  Fick nog värdegrundsrabatt och V-rabatt..

 11. När unga vill vara en diktator och styra själv utan demokrati eller följa lagar.

  Snälla berätta vilka länder detta funkar i och hur bra det går för dessa länderna

  1. I Polen hade hon varit ute på en minut, och dyrt hade det blivit.
   Land skall med lagar byggas.
   Polen har nu EUs lägsta arbetslöshet och bästa BNP i EU.
   Och en synnerligen nöjd befolkning.

 12. Ynkligt som väntat Böterna kommer extremist polarna att samla ihop. Minst 6 mån fängelse borde det ha varit. Sen denne pisshög Oswald Cantarell kan ju ingen vettig människa ta på allvar.

 13. Klart att lagvrängare vill överklaga. Det betyder ju ännu mer klirr i kassan. Märkligt om hovrätten tar upp ett överklagande om ett så löjligt lågt bötesbelopp. Skillnad om åklagarsidan överklagar och kräver ett rejält fängelsestraff. Eller psykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

 14. Jaha, då är det ok att stoppa flygplan, lite böter sen är det ok.

  Flygbolaget får betala förseningen, och i sluthand resenärerna…alltså du och jag.

  Sverige är verkligen sjukt !

 15. Vet inte om man kan kalla henne batikhäxa men varför inte erbjud sådana som hon att flytta med sina gunstingar dit de hör hemma och säga upp sitt Svenska medborgarskap!?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: