Stäng

Sjutton dödade i terrorattack i Tadzjikistan

TERRORISM. Tadzjikistan är en före detta Sovjetrepublik, självständig sedan 1991 med en befolkning som till 95 procent består av muslimer. Formellt är landet en demokrati men inga val hålls, rapporterar Radio Free Europe

Bild från myndigheterna

För 20 år sedan härjades landet av islamistisk terrorism med 50.000 döda, men då och då smäller det igen.

Nu har 17 personer dödats vid en postering nära gränsen till Uzbekistan. 15 var angripare, en gränsvakt och en polis. Fem angripare har tagits levande men inga upplysningar lämnas om dem.

Inga journalister får närma sig attentatsplatsen. Alla vägar i området stängdes och beväpnade kontrollpunkter har upprättats i andra delar av landet, inklusive i huvudstaden Dushanbe. Ingen ytterligare information lämnades om angriparna och namnen på den döda polisen och gränsbevakningen.

Händelsen ägde rum på Tadzjikistans konstitutionsdag, en nationell helgdag.

-Pettersson säger att en av anledningarna till att president Putin är så tuff i Syrien är att han inte törs riskera att islamisternas idéer sprider sig till Ryssland som har runt 20 miljoner muslimer innanför gränserna och mängder med muslimska länder som grannar i söder.

Min åsikt är att västvärlden borde samarbeta med Ryssland mot muslimerna. De är ett hot överallt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 reaktioner på “Sjutton dödade i terrorattack i Tadzjikistan

Kommentera

%d bloggare gillar detta: