Stäng

Den store ledaren besöker Oxelösund för integrationsoffensiv

INRIKES. I dag den 6 november 2019 besöker ledaren för världens humanitära stormakt och världens första feministiska regeringen Oxelösund, rapporterar den Eskilstunastyrda tidningen Södermanlands Nyheter

SN skriver också att det är statsminister Stefan Löfvens (S) andra besök i Oxelösund, 2017 var han här också. Innan dess var det 28 år sedan dess Ingvar Carlsson (S) besökte kuststaden skriver SN.

1978 var Olof Palme i staden och 1964 kom Tage Erlander tillsammans med Sovjetunionens president Nikita Chrustjev och hans maka Nina. För övrigt bjöd Nina på glass vid Stenviksbadet. Pettersson och andra barn höll sig framme. Det märkliga, jämfört med dagens samhälle var att dignitärerna gick omkring bland folket, hälsade och småpratade utan synliga livvakter.

Löfven är på besök, bland annat för att inleda vad regeringen kallar en ”integrationsoffensiv”, enligt Aftonbladet. Oxelösund hade en gång en stor invandring.

Befolkningsutvecklingen var enorm, från något tusental invånare 1940 till runt 15.000 på 1960 och 1970-tal och då kommer vi till pudels kärna och anledningen till detta inlägg…

Järnverket, ägd av Grängesbergsbolaget, expanderade enorm, det byggdes masugnar och valsverk, det byggdes höghus och låghus, radhus och kedjehus, monteringsfärdiga hus, hus av lösvirke och limmade hus, det projekterades och sattes spadar i marken och det kom folk från när och fjärran, någon ända från Hoting i Jämtlands län, många från Valdemarsvik där läderindustrin hade problem. Petterssons familj kom från Mörkö, när farsan blev uppsagd på Oaxens kalkbruk och vi ska inte glömma alla dem som kom från Finland.

Kort sagt, det flyttade in folk, för orten massor med folk, och det byggdes, modernt, stort och lyxigt för dem som var vana vid utedass.

Fackliga Central Organisationens (FCO) ordförande Martin Andersson talade 1961 om de speciella förhållanden och de nyinflyttades svårigheter att anpassa sig efter dessa. – ”Så har vi gjort hemma och så och så är det där. Den kommentaren har jag hört många gånger i olika sammanhang. Det är helt naturligt att de som kommer från olika orter tar med sig lite av de idéer som frodades i hemtrakten. Men de måste ställa om sig och försöka anpassa sig efter våra speciella förhållanden…”

– Pettersson inser att inget är nytt under solen, skillnaden mot nu är att förr anpassade sig folk och etablissemanget insåg vikten av detta, myndigheterna klumpade heller inte ihop folk. Man blandade norrlänningar, östgötar, sörmlänningar och infödda oxelösundare. Det verkar vara totalt bortglömde idag, det gick åt h-e när Sveriges Riksdag 1975, med Olof Palme som statsminister genom regeringsproposition 1975:26 bestämde att Sverige skulle omvandlas från kulturell homogenitet till en mångkultur. Resten är som ni vet historia och ingen rolig sådan…

Då, under de så kallade rekordåren satsades det enorm i Sverige och på svenskarna, det kom mängder med gästarbetare som var ett fint ord, gäster som arbetade, antingen sparade de pengar och åkte sedan hem eller också rotade de sig och blev så småningom svenskar. Idag kommer folk för att inte arbeta den store ledaren som besöker Oxelösund kallas FN:s jultomte för att han satsar på utlänningar i första hand och ger smulorna till svenskarna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

17 reaktioner på “Den store ledaren besöker Oxelösund för integrationsoffensiv

 1. LO Thorvaldsson har lämnat sin post . Frivilligt ? Eller offras han för att medlemmar har gått över till SD?

 2. Jag skulle vilja veta hans CV ?
  Hans uppväxt ?
  Skolbetyg?
  Ja allt om den Feministen,hans mor och far oxå?

  1. Räcker det inte med att veta att han är den värdelösaste av dom värdelösa.
   Han har gett dom värdelösa ett ansikte.

 3. En utlänning är en utlänning . Blir aldrig svensk . Så enkelt är det . Begrips . De kan anamma seder och bruk mm men i själen är de utlänningar . Med utlänning menar jag inget negativt . Min mor kom hit – 49 från Holland , jobbade var dag aldrig sjukskriven . Hon hejade på Sverige i alla lägen men mötte Sverige Holland så åkte den holländska oranga tröjan på . Finns säkert 1000 – tals liknande fall . Nysvensk ?? Vad är det ? Ett modeord bara . Mvh Sjöström

 4. Men Oxelösundsborna gör väl som den Svenske Mesen brukar
  göra går och lyssnar och applåderar skitsnacket. detta
  trots att han varje dag bevisar att Svenska folket är
  andrahandsmänniskor,, att Araber o Afrikaner, onda, såväl
  som goda är prio numro ett. till och med grova brottslingar
  kommer före pensionärer och personer med handikapp.

 5. Stefan Löfven har fortfarande chansen att avgå med flaggan i topp om han sätter ner foten och utmanar miljöpartiet och Tokan Annie Lööf med ett ultimatum om ett nolläge i invandringspolitiken.
  Har vi tur försvinner båda ur regeringen och med lite extra tur så försvinner miljöpartiet ur riksdagen.
  Då skulle spelplanen se helt annorlunda ut och vi skulle kanske se lite optimistiskt på framtiden.
  Säkert är detta bara drömmar i det blå, tyvärr.

 6. Clownen är i stan,
  -Jag ser utmaningar men i mitt Nyköping bygger vi nya lägenheter till nyanlända.
  Dom äldre måste förstå att pensionerna måste sänkas för välfärden till ensamkommande ska kunna behållas.
  Vi är den goda sidan vi motar dom onda krafterna som vill Sverige väl.

 7. När Stefan Löfven ändå är i trakterna skulle han ju kunna kika in i Brandkärr i Nyköping och prata med samma ”trevliga och väluppfostrade” ynglingar som förolämpade Joakim Lamotte när han gjorde ett Live-reportage därifrån tidigare i år.

  Dom skulle ju kunna berätta för Stefan Löfven vad dom vill göra med hans mamma … d v s samma sak som ynglingarna sa sig vilja göra med Joakim Lamottes mamma.

 8. Låt oss vara ärliga, de flesta invandrare hade svårt även förr att rota sig och bli svenskar även om jag håller med om att från vissa länder så har det lyckats ganska bra. Går man in på statistik så är alla länder mer sjuka än svensken och de begår mer brott.

  Men, jag anser att de få som är svenskar i skäl och hjärta kan få stanna. Men, vi snackar kanske 1% av alla utlänningar. Resten är en belastning för oss.

 9. Vilken stor ledare????Är det han som förstörde Sverige?PÅMIN HONOM ATT HAN SKALL DRA SIG TILLBAKA OCH ÄGNA SIG TILL DET HAN BEGRIPER FÖR LEDA LANDET KAN VEM SOM HELST GÖRA BÄTTRE.

  1. Herr Löfven är ledare för världens humanitära stormakt, ledare för världens första och enda feministiska regering och FN:s jultomte. Det är stort,men dyrt för svenska skattebetalare.

   1. Ledare som praktiserar och föredrar VANMAKT.

    Ledare som endast bollar med stora ord och tomma löften!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: