”Klimathotet har blivit en religion”

KLIMAT. Per-Olof Eriksson är tidigare vd för Sandvik, har suttit i flera av Sveriges tyngsta styrelser och är fortfarande övertygad om att klimathotet är en bluff.

”Du kan notera att det inte är några vetenskapsmän som figurerar i debatten, utan endast politiker och journalister. Jag kan konstatera att det inte finns några vetenskapliga belägg för att ökade koldioxidmängder skulle vara något farligt och det har heller inte blivit varmare de sista 20 åren trots ökade koldioxidmängder”, säger Per-Olof Eriksson.

Eriksson är svensk civilingenjör och var bland annat vd för Sandvik mellan 1984-1994. Han har figurerat med flera debattartiklar i Di där han år 2008 sade att ”koldioxid är livets gas” och året efter hade han ett debattinlägg i samma tidning med rubriken: ”Nu är jag ännu säkrare på att klimathotet är en bluff”. Han har även medverkat i boken ”Domedagsklockan eller myten om jordens undergång” som förlaget Ekerlid ger ut.

Läs vidare på Veckans Affärer…,artikeln från 2015 men det har inte blivit mindre klimatreligion sedan dess…

-Pettersson säger som vanligt. Vi är på väg mellan två istider och hellre för varmt än för kallt. Stabilt har aldrig klimatet varit och kommer aldrig att bli…

På väg mellan två istider.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “”Klimathotet har blivit en religion”

 1. Att klimatet helt plötsligt är så viktigt kommer sig av att våra ledare vill få oss att glömma de verkliga problemen. Folk som inte bidrar utan i stället bränner bilar, skjuter, ja gör allt för att bryta ner samhällsapparaten.

 2. Alla borde väl förstå att Greta är mer att lita på när det gäller klimatet än vad före detta högt respekterade företagsledare med lång livserfarenhet säger !

 3. INGET påverkar miljön så mycket som överbefolkningen. Folk som kommer hit från medeltida kulturer ökar utsläppen kraftigt då de förbrukar mycket mer här än hemma. Detta är ingen åsikt utan ren fakta och logik.

  • Nja, solen har nog lite större påverkan än vad några miljarder människor kan åstadkomma…

 4. Det är dags att MÄNNISKAN SLUTAR ATT ANDAS NU. När vi andas ut så andas vi ut C:a en miljon ton co2 och då har jag inte räknat in djuren som säkert andas ut dubbelt så mycket.

 5. Håller med. Hellre varmt än kallt. För den som önskar kyla går det bra att skapa kyla av värme. Vi väntar fortfarande på uppfinningen som skapar värme av kyla. Men Greta kanske vet hur det kan göras?

 6. Teorin (antagande/gissning utan vetenskapliga bevis) om att mänskliga aktiviteter som genererar CO2 höjer jordens temperatur är den största vetenskapliga bluffen sedan den geocentriska teorin motbevisades av Galilei som år 1633 drabbades av katolska kyrkans inkvisition. I dag är det översteprästerna i klimatkyrkan som utfärdar bannbullorna mot dem som stöder sig på vetenskapliga rön och inte på fantasier. “Historien upprepar sig”.

  Temperaturen på jorden styrs av de cykler som har beskrivits av den serbiske geofysikern och astronomen Milankovitch på 1920-talet och av variationerna i solens aktivitet.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Milutin_Milanković
  https://en.wikipedia.org/wiki/Milankovitch_cycles
  M a o “intet nytt under solen”.

  Analys av CO2 och temperatur i iskärnor från Vostok så långt tillbaka som 800.000 år kan i följande länk jämföras med Milankovitch cykler.
  https://cimss.ssec.wisc.edu/wxfest/Milankovitch/earthorbit.html

 7. Socialdemokraten Lena Hallengren var på bio för många år sedan. kollade på Al Gores film.

  https://www.youtube.com/watch?v=_Okiw0UbR7c

  En engelsk domstol (High Court of Justice) ansåg i synnerhet nio punkter var så felaktiga att filmen bara får användas i undervisningssyften om den kompletteras med en skriftlig handledning för lärarna där de nio ifrågasatta punkterna tas upp.

  Gore påstod i sin film att:

  – Världshaven kommer att öka med sju meter, något som kan inträffa först om flera tusen år.

  – Orkanen Katrina orsakades av den globala uppvärmningen, vilket saknar vetenskapliga belägg.

  – Torrläggningen av Tchadsjön i Afrika beror på den globala uppvärmningen, vilket saknar vetenskapliga belägg.

  – Snön smälter på Kilimanjaro på grund av den globala uppvärmningen, vilket inte anses vara en vetenskaplig sanning.

  – Atollerna i Stilla havet riskerar att försvinna, vilket saknar vetenskapliga belägg.

  – Golfströmmen kommer att upphöra, vilket t.o.m. FN:s klimatpanel anser vara osannolikt.

  – Isbjörnarna drunknar när de inte hittar tillräckligt stabila isflak att leva på, vilket är osant, vetenskapen känner bara till fyra drunknade isbjörnar vilka omkom i en storm.

  – Korallerna i haven bleknar på grund av den globala uppvärmningen, något som inte är belagt.

  – Två diagram i filmen, en om temperaturförändringarna och en om koldioxidutsläppen under de senaste 650.000 åren, presenteras som hundra procent korrekta, men ansågs överdrivna av domstolen.

  • Lisbeth Gardes resonemang utgår enbart från en välbeställd människas liv. Som kan avstå från lite av sitt överflöd.. De kan inte de fattigaste i världen.

   Speciellt inte med den explosiva befolkningstillväxt som jorden upplever.

   Att sedan inte veta något om vad som styr klimatdebatten. Är nog Lisbeth Gardes stora problem. Som hon får titta över först. Innan hon blir filosofisk.

 8. Detta verkar vara en gammal artikel från 2015. Koldioxidhysterin är dock ännu värre i dag bland politiker och s.k.”journalister”. SwebbTVs intervju med Leif Östling är dock dagsaktuell och han säger samma sak. Klimatalarmisterna är en religiös rörelse som inte har någon vetenskaplig förankring.

  https://www.swebbtv.se/

 9. Man behöver bara använda sunda förnuftet, men har man inget sådant då blir man indragen i vilken ideologi som helst.

  Mer folk betyder större påverkan på miljön, att ta hit extra folk som inte behövs gör ännu större påverkan på miljön

 10. Nu har även Oktoberfesterna i Tyskland blivit en klimatbov,,
  man fiser för mycket efter all öl som dricks? Jaha, är det möjjigen
  mätbart hur mycket metan som kommer ut när alla glapp käftar till
  politiker och miljötalibaner när dom står och mässar om hur duktiga dom varit och hur dåliga motståndarna är??

  Det är bara att konstatera att klimatidioterna tagit över rollen
  att förvrida huvudet på folk från dom frireligiösa..

  • Om dom visste hur mycket koldioxid dom släpper ut varje gång dom andas så skulle dom nog hålla käften.

 11. Känns alltid bra när personer med tyngd uttalar sig och vet vad de uttalar sig om . Jag är mycket irriterad av att höra alla självutnämnda ” experter ” ,dilletanter mm uttala sig om klimatet , merparten av dessa verkar inte ha någon genuin kunskap i ämnet Klimat . Mvh Sjöström

Kommentera