Menskonstutställning inställd

KONST. Sölvesborgskonstnären Linnea Håkansson planerade kulturkalasutställning ställs in.
Arrangören ville flytta utställningen, som visar ”menskrukor” och nakna kroppar, för att inte ta fokus från prisutdelningen av årets kulturpris. – Jag kände att det blev censur, säger konstnären, enligt SVT

Sölvesborgs Kulturkalas pågår 24 oktober – 2 november 2019.

-Pettersson tycker det är egendomligt att kulturetablissemanget kallar detta konst och påstår att det är censur men samtidigt är tysta när Dan Park gång på gång åker i fängelse för bilder som nedan. Dan Park?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Menskonstutställning inställd

 1. “Diskussionen om Sölvesborgs policy för framtida konstinköp är fortsatt aktuell. Rolf Berg (SD), ordförande i fritids- och kulturnämnden har tidigare bland annat sagt så här:
  – Vi kommer köpa in sådan konst som tilltalar det stora flertalet medborgare.”
  Dan Parks konstverk är underfundiga och helt fantastiska i jämförelse med
  Linnea Håkanssons trams.

 2. förr i tiden var det tabu att slå en kille med glasögon,
  men i den feghets arme som härjar idag finns det inga gränser..

 3. Om s k menskonst ska räknas som konst, är detta kanske en inriktning för s k enkla jobb.
  Gör vad skit som helst och kalla dig konstnär. Kräv sedan att andra(skattebetalare) ska betala för skiten.

 4. Håller just på att tillverka en liten figur föreställande Linnea Håkansson, av öronvax och fotsvamp. Mmm… Och om jag inte får ställa ut den i SVT´s foajé, kommer jag att bli lite kinkig och kränkt och kommer att vråla “censur” i någon TV-soffa. F.ö. rätt kul att PK-vänstern också drabbas, av sin egen medicin.

 5. Det är ungefär lika korkat som att ställt ut avföring i en burk. Problemet är att kulturjournalisterna i Sverige är precis så korkade.

 6. Sveriges journalistkår inom MSM och politikerna i riksdagen är de mest korkade och obildade personerna i landet. Inte konstigt att Sverige går åt helvete.

 7. Gränsen för det mest extrema inom konstvärlden går någonstans vid Sveriges nuvarande vandrande konstverk …

  https://4.bp.blogspot.com/-HhIyIjsFlZE/W0Ha25VQzgI/AAAAAAAAG40/gC8xJucRwtsm2vwhF8aVemZrg3yATph2wCLcBGAs/s640/AMANDA%2BLIND15.jpg

  Jeanders bildblogg

  … nämligen kultur-& demokratiminister Amanda Lind (MP), som borde tvångs-isoleras eller åtminstone drabbas av någon form av censur bl a p g a följande obefogade uttalande där hon lägger sig i det kommunala självstyret:

  Ministern om nya kulturpolitiken i Sölvesborg: ”Farligt ställningstagande”

  https://www.svt.se/kultur/kulturministern-solvesborg

 8. Tack och lov att detta frossande i något som dom flesta kvinnor tycker är en månatlig plåga inte visades.Den här sk.konsten är ett utslag av någon form av snedvriden feminism med kraftig slagsida till vänster och den uppskattas inte av normala kvinnor.

 9. Jag gillar Dan Park! Han borde få något av alla de pris som tydligen med skattemedel delas ut av kultursektorn. En uppmuntran när han träder ut från fängelseporten.

Kommentera