Minst tre sprängladdningar på ett dygn i Stockholm


BROTTSLIGHET. Natten till torsdag detonerade tre sprängladdningar i Stockholms län. En i Vaxholm strax efter klockan 01 i en festlokal i anknytning till en kyrka. En i ett flerfamiljshus på Södermalm strax efter kl. 02 och en i en hembygdsgård i Södertälje strax efter kl. 3.30.

– Vi ser mycket allvarligt på nattens sprängningar och arbetar intensivt i de utredningar om allmänfarlig ödeläggelse som inletts och för att gripa de personer som ligger bakom detta. Det är för tidigt att spekulera om nattens händelser men polis arbetar hårt på alla nivåer för att få stopp på skjutningar, sprängningar och övrig grov kriminalitet, säger Ulf Johansson, regionpolischef i Stockholm.

Ingen har ännu blivit frihetsberövad efter de tre detonationerna i Stockholmsområdet det senaste dygnet. Polisen uppger att de tre fallen inte hänger ihop, men är nu orolig för att sprängningarna ökar.

Polisen

-Pettersson säger att polisen är orolig för att sprängningarna ökar! Har de kommit på det nu?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


5 responses to “Minst tre sprängladdningar på ett dygn i Stockholm

 • Kattsand

  Målsättningen måste väl vara att hela Sverige skall bli ett ”utsatt område”, eller om man skall kalla det för ett ”utsatt land”.
  Efterssom våra politiker bara låter det fortsätta så antar jag att det är så de vill ha det.

  Gilla

 • SVENSK

  I anslutning till en Kyrka! Hur ska det tolkas? Tänk om det varit nära en Moske! Då hade det brunnit i Arselena på både Löven och alla Regimmedier.

  Gilla

 • Billy Boy

  Varje gång något extraordinärt brottsligt händer så repeterar de tre socialdemokratiska ministrarna Stefan Löfven, Morgan Johansson och Mikael Damberg till löftet / planerna om 10 000 nya poliser fram till år 2024.

  Den grova brottsligheten i Sverige stiger för varje dag mot nya höjder på många fronter … samtidigt som den svåra bristen på poliser består.

  Men de av (S) utlovade 10 000 nya poliserna till år 2024, riskerar i verkligheten kunna bli endast 1 400 nya poliser. Läs mer om detta nedan samt på länken till Vestmanlands Läns Tidning (vlt.se) längst ned.

  Delcitat

  Målet med fler poliser är en omöjlighet.
  Nettoresultatet och faktiskt nya poliser fram till 2024 blir 1 400 poliser, vilket är väldigt långt ifrån de 10 000 utlovade, skriver Leif Kullberg.

  Regeringen har beslutat om 10 000 fler poliser till 2024. Morgan Johansson missar inte ett tillfälle att påpeka detta närhelst skjutningar, gängkriminalitet och sprängningar kommer på tal.

  Tyvärr är detta rena dimridåer som Johansson rider på – att uppnå målet är bevisligen en omöjlighet, trots omfattande reklamkampanjer för yrket, sänkta ansökningskrav och utökat antal platser på polisskolorna.

  En första kull om 550 poliser gick ut i juni i år och ytterligare 550 går ut i december. Med 1 100 nya poliser per år fram till 2024 blir det totalt 6 500 nya poliser på 6 år. Därifrån ska avräknas det antal som av olika anledningar lämnar yrket – cirka 850 per år, totalt 5 100 på 6 år.

  Nettoresultatet och faktiskt nya poliser fram till år 2024 blir 1 400 poliser, vilket är väldigt långt ifrån de 10 000 utlovade. (Publicerat 11 okt 2019)

  Slut delcitat

  Läs mer på:

  https://www.vlt.se/artikel/debatt-malet-med-fler-poliser-ar-en-omojlighet

  Tidigare när Anders Ygeman var inrikesminister och ansvarig för polisen.

  Regeringen var redan 2014 inställd på att det inte gjorde något om man förlorade tusen poliser på omorganisationen, kunde SvD avslöja.

  ”19 000 eller 20 000 poliser spelar ingen roll”, ska Anders Ygeman ha sagt till landets samlade polischefer under ett möte 2014, uppger källor för SvD. (Publicerad 2017-11-15)

  Läs gärna mer på länken nedan:

  Stora polisavhopp ingick i regeringens kalkyl

  https://www.svd.se/stora-polisavhopp-ingick-i-regeringens-kalkyl

  I båda fallen (för hög invandring och mycket svår polisbrist) har under mellantiden förvärrat problemen i Sverige.

  Tillgången på poliser i tjänst har varit enormt bristfällig ända sedan år 2014 och kommer knappast att förbättras ens till år 2024 (D v s 10 år). Det ser således ut att bli svår polisbrist i ytterligare 4 år och sannolikt ännu längre.

  Gilla

 • Kvark

  Hembygdsgård? Misstänker kulturhatare där. Men tack och lov vi har ju ingen kultur här vad nån som sa. Måste vara något annat.

  Gilla

 • turrim

  Hur många sprängningar och skjutningar ska det vara för att förklara undantagstillstånd och inbördeskrig?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: