Mannen bakom klimathysterin fälld för vetenskapligt bedrägeri


KLIMAT. När Al Gore presenterade sin film om klimatet, byggde han mycket av sina slutsatser på den s.k. ”hockeyklubbsgrafen”. Den visar ett tämligen jämnt klimat sedan tusentals år. Men i vår tid gör den raka kurvan ett plötsligt hopp och visar drastiskt höjda temperaturer i nära framtid.

Den amerikanske klimatologen Michael Mann försåg FN:s klimatpanel med denna förment vetenskapliga rapport. Den grundar sig på modeller som visat sig stämma illa med verkligheten. Men den är grundbulten i all den klimatpropaganda vi sedan dess utsatts för. Allt som påstås om koldioxidens och människans påverkan på klimatet bygger på denna graf.

Den kanadensiske professorn Tim Ball ifrågasatte tidigt de FN-rapporter som byggde på Michael Manns rapporter. Till slut anmälde han Mann för bedrägeri. Mann i sin tur anmälde Ball för förtal. En långdragen rättegång inleddes.

Domstolen dömde Mann att presentera de rådata han hänvisade till. Han vägrade att lämna ut materialet. I dagarna kom till slut domstolens utslag. Man dömer helt till Tim Balls fördel och Mann tvingas betala miljonbelopp i rättegångskostnader. Han är alltså dömd i en tvist om vetenskapligt bedrägeri.

Läs mer på Samnytt…

Det är inget nytt Michael Man har kritiserats förr, bland annat på Klimatupplysningen…

-Pettersson säger att den så kallade eniga forskarvärlden har många emot sig och nu till och med domstolar. Undrar om människorna bakom Greta har några kommentarer? Konstigt att inte PK-media rapporterar något om denna dom.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


9 responses to “Mannen bakom klimathysterin fälld för vetenskapligt bedrägeri

 • Simon

  Märkligt att så många vetenskapsmän har fått fram liknande resultat utifrån empirisk data. Jag betvivlar starkt att dessa inte fick tillgång till Manns rådata, alternativt inte forskade fram egen, för sina slutsatser, utan bara lyssnade på Mann och fabricerade ett resultat.
  Hur kan det komma sig att de kom fram till liknande resultat?

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_large-scale_temperature_reconstructions_of_the_last_2,000_years

  Gilla

 • Mannen bakom klimathysterin dömd till miljonskadestånd för vetenskapligt bedrägeri – Suzie Weathers

  […] publicerad på Petterssons gör Sverige lagom!: KLIMAT. När Al Gore presenterade sin film om klimatet, byggde han mycket av sina slutsatser på […]

  Gilla

 • SVENSK

  Detta mörkas av Regimmedierna i ”sverige” och som det verkar i många andra länder, så att den planerade klimathysterin och skatteplundringen av bilägarna (folket) mm kan fortgå!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå insändare som det ändras i…..

  Efter att ha skickat in en insändare 6 gånger till ”lokaltidningen” SN, om klimatdebatten från sista veckan i juli. Så kom den med den 7 september men i en censurerad version. Där 3 stycken, viktiga för helheten av insändaren hade strukits. Även rubrik hade ändrats. Lustigt nog hade insändaren i papperstidningen, inte samma rubrik som den på nätet.

  Här är de rader som ströks ur originalet.

  ”Studien visar att dagens klimatmodeller överdriver sambandet mellan höga temperaturer och torka i Europa”, säger studiens projektledare Fredrik Charpentier Ljungqvist, docent vid Stockholms universitet. ”

  ”på mellan 0,5-0,8 grader, de senaste 150 åren. ”

  ” Inte en enda människa på vår jord, vet hur klimatet ser ut om 100 år.”

  Här min inskickade insändare i original..

  ”Mellan två istider”

  ”Klimatförändringar har alltid förekommit på jorden och de kommer även att fortskrida in i all framtid. Just nu befinner vi oss mellan två istider. Fast i Sverige verkar det som detta med klimatförändringar är ett nytt fenomen, för många. Att de helt plötsligt bara har dykt upp, under de senaste åren och att det är skuld till mycket i vår värld. Man hänvisar väldigt ofta till klimatförändringar, så fort vädret växlar lite. Inte speciellt trovärdigt och vetenskapligt.

  En studie, som publicerats i tidskriften Environmental Research Letters, visar att de nutida trenderna i sommartorka i Europa. Inte är något onormalt eller faller utanför ramen för de senaste tolv århundradenas naturliga variationer.”– Studien visar att dagens klimatmodeller överdriver sambandet mellan höga temperaturer och torka i Europa”, säger studiens projektledare Fredrik Charpentier Ljungqvist, docent vid Stockholms universitet.
  Klimatet fortsätter att förändras som vanligt. Med lite mänsklig hjälp, genom den globala befolkningsökningen och tillhörande konsumtionsökning. Vilket innebär att vi har fått en höjd ”global medeltemperatur”, på mellan 0,5-0,8 grader, de senaste 150 åren. Vilket inte innebär någon fara eller katastrof, enligt väldigt många vetenskapsmän. Inte en enda människa på vår jord, vet hur klimatet ser ut om 100 år. Så skrämsel, dåliga klimatmodeller och feltolkningar hör inte hemma i en sansad klimatdebatt.
  Att som enskild person vårda och måna om sin lokala natur och miljö. Är det grundläggande, för att det globala miljöarbetet ska förbättras.”

  Här den som kom med i ”lokaltidningen”.

  https://www.sn.se/opinion/insandare/varmen-och-kylan-i-debatten-sm5223583.aspx

  ”Lokaltidningen” bestämmer och gör naturligtvis precis som de vill med sin egen produkt. Men när man går in och stryker i personliga insändare, så att den viktiga helheten förminskas . Så är det inte bra. Vi får hoppas på en förbättring på den punkten. För vi behöver bra och opartiska lokaltidningar i detta land.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Professorn: ”Oron för klimatet är exceptionell”.

  Meteorologiprofessor Lennart Bengtsson är skarpt kritisk mot undergångstonerna i den svenska klimatdebatten.

  ”Ingen kan med säkerhet säga hur klimatet blir i framtiden”, säger han samtidigt som han betonar allvaret i situationen. Han har flera konkreta förslag på hur svenska politiker borde agera.

  https://www.fplus.se/professorn-oron-for-klimatet-ar-exceptionell/a/BRv3Ev?fbclid=IwAR1EvvrLfqN-Nu4bgoPOExjS8DzBRi8CEbR-ZPvHyax3Fb-grX6t9luxMZM

  Gilla

 • karlgunnareriksson

  Tummen upp för den nyheten !

  Gilla

 • Mike E

  Detta kommer journalisterna förbigå med tystnad och få svenskar kommer någonsin höra talas om det.

  Gilla

  • Fyllfinnen

   Vilka journalister då, har vi riktiga sådana kvar här i Sverige i MSM ?

   Du menar nog dom däringa wannabee tingesterna som sitter och har en egen agenda, indoktrinerade i genus och värdegrund och allt annat värdelöst. Inkvoterade för deras kunskap om ingenting, för någon annan anställning kan dom ej få. Jagar pensionärer som skriver på nätet, skriver stora rubriker om en flagga i Sölvesborg. Medans bombningar / skjutningar / våldtäkter etc något av det händer varje vecka i landet, det får hamna lite i skymundan. Hittar på en massa saker utan grunder, istället för att framföra riktiga fakta.

   Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: