Dax för hockeyklubban igen

De första IPCC -klimat-rapporterna visade att tidigare klimat i Holocen hade varierat från varmare än idag, till mycket kallare än idag, i ett ganska cykliskt mönster. Men i en av de efterföljande IPCC -rapporterna hade en ”hockeystick” -graf , som hade en platt ”pinne” som utplånade tidigare cykliska variationer och en kraftig ökning på slutet som skulle visa på att mänskligt inflytande på klimatet varit extremt och att temperaturen blivit mycket högre än tidigare.

Detta första ”hockyklubbsljug” utfört av  Michael Mann har vi skrivit många gånger, tex HÄR

Hur detta nya ”hockeyklubbs-ljug” fixats till visas utförligt här; DEL1 DEL2

Säga vad man vill, men dom så kallade ”klimatforskarna” har lagt mycket jobb på att försöka att skrämma upp folk!

Lögn, förbannad lögn, klimatlögn!

6 thoughts on “Dax för hockeyklubban igen

 1. I rapport i somras i vetenskapliga publikationen RAA (= ”Research in Astronomy and Astrophysics”) visar drygt tjugo internationellt kända forskare att FN:s klimatpanel IPCC har räknat fel, då man där inräknat temperaturserier från både städer och landsbygd och sett tecken på temp-höjning. RAA-forskarna har räknat på temp-siffror från enbart landsbygd (där alltså inte artificiell temp-höjning pga uppvärmda bostäder och andra byggnader, trafik, industriell aktivitet etc förekommer) och resultatet visar då skillnad i temperaturhöjning mellan dessa olika slags mät-orter. RAA:s rapportförfattare, där ingår astronomiprofessorer och andra från te. x. USA, Kina, Ryssland, Norge, menar att de temperaturvariationer som finns beror på långsamma, cykliska förändringar i solstrålningens energi. I en något syrlig kommentar säger en av RAA-forskarna att hotbilden från FN:s klimatpanel IPCC passar bra, då den är lättförståelig även för politiker och journalister samt kan ligga till grund för det konsensustänkande i klimatfrågan, som nu är påbjudet i många länder.

 2. Jag har sagt det tidigare, Pettersson. Den STÖRSTA felkällan vid så kallad forskning är det som kallas Confirmation bias. Därför har vi den katastrofala rapporteringen om väder och klimat som vi har idag.
  Titta bara på Erika Bjerström på svt. Hon säger själv att hennes klimatångest är hennes drivkraft. Hur kan vi då få en objektiv rapportering men det dröjer väl inte länge förrän vi får skolkaren som klimatreporter på SverigesVänsterTelevision

  14
 3. Enl. dom som lider av förnufts-fobi (klimat-alarmisterna), så får vi snart besök av Hajar i Polen / Poolen. Den galopperande galenskapen tar visst aldrig semester.

  14
 4. Klimatalarmisterna kör på i Göbbels fotspår. Upprepa en lögn tillräckligt ofta så blir den sann.

  24
 5. Tjäre RÄDD, läs de två länkarna till Steve McIntyre, han visar där hur denna variant på hockyklubban ljugits ihop!

  16

Kommentera