Åtta av tio LO-väljare säger att Sverige tagit emot för många icke-europeiska invandrare

INVANDRING OCH ISLAM. Åtta av tio LO-väljare säger att Sverige tagit emot för många icke-europeiska invandrare – och hälften av dem anser att islam är ett hot mot svensk kultur och levnadsvanor.

Det visar en ny undersökning som tidningen Fokus gjort i samarbete med opinionsföretaget Novus.

Det är hela 78 procent av LO-väljarna som tycker att Sverige tagit emot för många icke-europeiska flyktingar. En majoritet tycker inte att invandringen berikar det svenska samhället och 56 procent ser islam som ett hot mot svensk kultur och levnadsvanor.

Men undersökningen har också flera andra intressanta resultat. Exempelvis anser nästan varannan stockholmare att Sverige i dag är på väg i fel riktning och den uppfattningen är starkast bland de i åldern 30–49 år.

Det är förvånande med tanke på att stockholmarna i senaste valet röstade på partier som har en ljus framtidssyn – C, L, S och MP.

Läs mer på Samtiden…

-Pettersson säger att det visar att LO:s medlemmar är klokare än LO:s och Socialdemokraternas ledning. men förklarar inte varför de röstar som de gör…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

27 thoughts on “Åtta av tio LO-väljare säger att Sverige tagit emot för många icke-europeiska invandrare

  1. Förklaringen skulle kunna vara att S leder ett sofistikerat ”röstfuskarsystem”?
    Som Stalin sade: Vi tillåter fria öppna val, men det är inga problem eftersom det är ”vi som räknar rösterna”!!

  2. Katastrofalt att hela 44%, med facit i hand och trots allt som händer, fortfarande ”tycker” att allt är frid och fröjd!

  3. Jobbar i industrin men har vägrat LO och fack sen mitten på 90-talet.. personligen tycker jag vartenda en av de utomeuropeiska invandrarna är personer vi klarat oss bättre utan

  4. Det är förbannat synd att vi bara predikar för kören här, alla som läser är redan fullt insatta i problematiken.

    Vi måste påverka folk runt oss i vår vardag om vi ska komma nånstans!

    Länka bra artiklar från altmedia till de som fortfarande blundar och ta kampen hemma och på arbetsplatsen med!

    Sen finns det folk som inte klarar att processa verkligheten för de är personligt involverade på olika sätt eller för djupt indoktrinerade men lägg ingen energi på dessa då det bara skapar motsättningar och problem utan välj sunda logiskt tänkande människor!

    • Glöm det Svensken är för dum.
      Har du missat allt negativt och konsekvensen av flyktingkaoset är du för dum för att påverkas.

  5. LO är inget politiskt parti. Man kan inte rösta på LO. LO-medlemmar är den rätta beteckningen och det borde ändras i artikeln.

    • LO är ett politiskt parti som du inte kan rösta på. Dom skänker bort 6 miljoner/år till socialdemokraterna, förra valet skänkte dom 30 miljoner extra inför valet.

      Vilka av medlemmarna har tillåtit detta ?

  6. Vi har 7 diskrimineringagrunder i Sverige enligt DO:

    kön

    könsöverskridande identitet eller uttryck

    etnisk tillhörighet

    religion eller annan trosuppfattning

    funktionsnedsättning

    sexuell läggning

    ålder

    Så alla dessa ska särbehandlas FÖRST innan du kan få ett jobb.

  7. i 15 år har muslimska brödraskapet fått jobba ostört att stärka alla diskrimineringslagar i sverige utan att någon har märkt något…..

    Nu syns det extra tydligt överallt.:

    DO: Språkkrav kan vara diskriminering
    https://ka.se/2018/10/04/do-sprakkrav-kan-vara-diskriminering/

    Regler om diskriminering i platsannonser
    https://www.arbetsformedlingen.se/open/Regler-om-diskriminering-i-platsannonser.html

    Frågor och svar språkkrav vid anställning

    Kan arbetsgivare ställa krav på goda språkkunskaper vid nyanställning av vissa yrkesgrupper, till exempel för undersköterskor?
    Av AD 2005 nr 98 framgår att det krävs att goda språkkunskaper för viss befattningshavare måste motiveras utifrån arbetsgivarens verksamhetsbehov. Om befattningshavare med sämre språkkunskaper tidigare anställts och arbetar i verksamheten kan det många gånger vara svårt att visa att krav på goda språkkunskaper för nyanställda är motiverade.

    https://skl.se/arbetsgivarekollektivavtal/arbetsrattlagar/fragorochsvar/fragorochsvarsprakkravvidanstallning.14205.html#5.3ada63eb160207bf6ae4dcce

    AD 2008 nr 47 – måste anställa vikarie som kan sämre svenska

    Ett bolag som sysslade med utbildning av piloter sökte en vikarie för en receptionist som skulle vara föräldraledig. Vikariatet skulle inledas med en praktiktid på två veckor. Två kvinnor kallades till intervju hos bolaget; den ena hade svenskt ursprung och den andra algeriskt. Bolaget valde den förstnämnda. Fråga om kvinnan med algeriskt ursprung blivit diskriminerad på grund av det språkkrav som bolaget tillämpade.

    https://lagen.nu/dom/ad/2008:47

    Om du är ENSAM svensk på jobbet och alla andra pratar sitt hemspråk med varandra – synd för dig – De HAR rätt till det på en svensk arbetsplats i sverige

    https://lawline.se/answers/forbjudet-att-tala-sitt-modersmal-pa-arbetsplats

    https://www.do.se/globalassets/stallningstaganden/arbetsliv/beslut-anm-2015_525-goteborg-skolkok.pdf

    EU-dom: Fel ställa språkkrav på chaufförer

    2019-04-09 Det är diskriminerande att kräva att EU-parlamentets chaufförer ska kunna engelska, franska eller tyska.
    https://www.lag-avtal.se/arbetsratt/eu-dom-fel-stalla-sprakkrav-pa-chaufforer-6954646

    Tack vare en EU dom kan vi ialla fall ställa språk krav på läkare:
    En ändring i patientsäkerhetsförordningen gör att det sedan 15 april 2016 ställs krav på kunskaper i svenska – alternativt norska eller danska – för att bevilja legitimation för EU-utbildad personal. Reglerna blir därmed desamma som för personal med utbildning utanför EU.

    EU:s yrkeskvalifikationsdirektiv som ger medlemsländerna rätt att utforma regler som ger patientsäkerheten
    https://www.lakartidningen.se/Aktuellt/Nyheter/2017/03/Halften-sa-manga-EU-legitimationer-senaste-halvaret/

    Då försökte sverige fuska genom att ge utländska läkare ”tillfälliga läkar leg” utan att uppfylla varken språk eller kunskaps krav och det tog åratal innan det blev processat i rättssystemet och…….nä……sverige får inte fuska med detta..

    Socialstyrelsens föreskrift ger regionerna rätt att genom särskilt förordnande låta personer utan läkarlegitimation arbeta som läkare.Men så får det inte gå till. Det konstaterar kammarrätten i Stockholm i en ny dom.

    https://lakartidningen.se/Aktuellt/Nyheter/2019/02/Socialstyrelsens-foreskrift-om-forordnande-av-AT-lakare-ar-olaglig/

  8. Dax att rösta bort parasiterna i LO och sedan sortera bort sossepartiet i nästa val. Hur svårt kan det vara.

    • Det är mycket svårt för dom som saknar huvuden och måste tänka med struphuvudet, eller något annat huvud.

  9. Och ändå röstar dom för en Ökning av icke-europeiska bidrags-skojare. Ett uns av klarsynthet nu, men fullständigt hjärntvättade nyttiga idioter på valdagen…Suck.

  10. Det känns mer som att dagens politik går ut på röstmaximering och att väljarnas vilja mer ses som ett problem. Tycker väljarna ”fel” saker (t.ex om invandring) så avfärdar man det som ”populism”, inget om folkets vilja här längre.

    • Folket har ingenting med styrandet av landet att göra. det har man överlåtit till diktatorn Löven och hans gangstergäng.

  11. Argument var att det föddes för få barn i Sverige och behövde därför flyktingarna.
    Om vi nu ska fundera på hur det kunde bli så? Ja om vi vill ha medicin för barnbegränsning så betalar staten. Om vi vill ha potensmedel så får vi betala själva.
    Sedan har staten propagerat för samkönade äktenskap och diverse sexuella avvikelser, och vi som var med på sexualundervisningen i skola vet att då blir det inga barn. Sannolikt skolkade politikerna från dessa lektioner.
    Inte nog med det. Som ni kanske har noterat i varje TV-serie och varannan långfilm är det med bögar och lesbiska kvinnor. Staten betalar nämligen filmbolagen för att de ska göra så. Och visst vill vi göra som på TV!
    Sammantaget kan man säga att vi som som var med på sexualundervisningen förstår varför det inte blev några barn gjorda i Sverige.

    • Ibland säger man att vi behöver mer invandring för att vi behöver mer arbetskraft samtidigt som vi har stor arbetslöshet, ibland säger man att det är för att det föds för få barn, samtidigt som befolkningen ökat från 7-8 miljoner till över 10 miljoner.
      Jag tycker våra politikers argument för invandring bara låter som efterhandskonstruktioner.

    • Och alltihopa med taktiken uträknad av våra lömska myndigheter. Gratis P-piller till flickorna, Bög-lobbyn, Abort-lobbyn, Nedläggning av BB-avdelningar. Samtidigt som musse-kärringarna sprutar ur sig ungar i en takt som vi aldrig sett maken till. Befolkningsutbytet är ett faktum. Tänkande individer byts ut mot zombier. Duktiga invandrare utvisas, medan lättledda analfabeter importeras. Allt för att försörja såssarna med ny lydig valboskap. Men vem ska försörja mussarna när tjänstehjonen är utbytta ?

    • I Ungern har dom lite vassare politiker i verktygslådan som höjer barnbidragen rejält för sin ursprungsbefolkning. I Sverige har vi framröstade korkade politiker som gör tvärtom och importerar MENA
      folk och överöser dom med generösa bidrag, lyxlägenheter och gratis möbler så ursprungsbefolkningen kan bytas ut och köa i åratal på en vettig lägenhet! Fattig pensionärerna får fortsätta titta ner i papperskorgarna för att hitta några burkar att panta.

      • Glöm inte bort att i Ungern har dom dessutom numera skatteavdrag!

        Betalar du ingen skatt=inget bidrag!

        Barnbidrag och att ploppa ut ungar skall inte vara som i Sverige, ett sätt för fattiga att försörja sig!

    • Bra skrivet. Två kvinnor eller två män som ligger med varandra kan enligt naturen inte skapa barn. Det behövs en kvinna och en man för att det skall bli barn hur konstigt det än låter.
      Med dagens otroliga sjukvård så kan man väl operera in äggstockar på en man och även se till att han får bröst och kan producera mjölk.
      Kvinnan kan väl få en penis och producera sädesceller.

Kommentera