Krutröken kommer bara att tätna


INSÄNDARE. Som sagt – det är för sent. Janne Josefsssons är alldeles för sent ute i en DN-krönika där han riktar skarp kritik mot den katastrofala integrationspolitiken i Sverige. Det kommer inte att skingras någon krutrök i Sverige. Tvärtom det kommer bara att bli ännu värre.

Politikerna från alla partier har i åratal stått handfallna inför inströmningen av nyanlända, integrationskaoset, den ökade gängkriminaliteten etc. Eller är det någon medborgare som uppfattat något politiskt förslag eller akut åtgärd för att omedelbart få stopp på skutan Sverige som nu driver omkring utan vare sig roder eller rorsman? Nej, att Sverige återigen ska bli ett demokratiskt och tryggt välfärdsland är bara att glömma. Därtill är dagens beslutsfattare, med undantag av den munkavleförsedde moderaten Hanif Bali, alltför korrupta och födda syltryggar.

Sverige håller på att gå under och moderaterna diskuterar söndagsöppet på Systembolaget. Minns ni dem som påstår att Sverige inte har några egna traditioner?

Det svenska samhället vittrar sönder av jättelika problemområden som invandring, integration, kriminalitet och den politiska- och tjänstemannaelitens korruption, och vilka frågor prioriteras då av politikerna, media och kultureliten: Jo, huruvida Systembolaget ska få ha eller inte ha söndagsöppet! Jag ber som gudfruktig medmänniska en bön för dessa besluts- och makthavande personer med så uppenbart klena förståndsgåvor.

Ego Lego


20 responses to “Krutröken kommer bara att tätna

 • Kenth Andersson

  Ja minst drygt 40 år försent !
  Sverige och övriga Västeuropa är utan tvekan förlorat till en icke kristen ideologi.

  Gilla

 • Göran

  Medans andra länder i betydligt högre grad valde invandrare med någorlunda förutsättningar att bidra med något, ville PK-cancerns Sverige bli ett paradis för bidragsfuskande yrkeskriminella!
  Vänstern till och med utbildade dessa i inlärd hjälplöshet! Trots bidrag o förmåner långt över vad ett helt arbetsliv i Sverige ger kallas dessa för ”Utsatta Grupper”…
  När de mördat, rånat, hotat eller våldtagit de med ”fel” Svenska rastillhörighet ska då Svenska Åklagarna och Domstolar agera ”socialarbetare”.
  Allt mellan A och Ö används då som rena svepskäl för att gärningsmännen inte ska behöva ”besväras”…
  Vi har idag ett Rättsligt vakuum.
  I bästa fall inser grannländerna konsekvensen av ett Sverige där Rättsväsendet samarbetar med import-kriminella och hjälper Svenskar att återta makten i sitt eget land!
  I värsta fall lär några med tiden lyckas övertala (betala?) Rysslands armé att ta livet av de sjukligt korrupta kriminella Svenska makthavarna?
  Även deras omgullade 100% oduglig import-kriminella rasistapor?
  De tycks tro att Svensken tycker det är helt ok att fängsla skötsamma Svenskar för HMF medans import-kriminella mer eller mindre alltid åker i gräddfil. Precis som SS-män i Polen 1943…
  Vi ser fram emot ett kommande val där S, V och MP ännu mer satt i system omfattande valfusk.
  Utan den mest mikroskopiska ambition från officiellt håll att förhindra det! I vanlig ordning bara blåneka?
  Gissar att några ges fullmakt att rösta för tusentals människor som inte har den blekaste aning om varken politik eller Sverige. Där många aldrig satt sin fot i Sverige? Även många rent falska identiteter? (Falska identiteter syftande till bidragsfusk upphör aldrig att förvåna polisen. Utan att ett enda finger lyfts för att stävja det från den sjukligt korrupta Myndighetsvänstern!)
  Ungefär som val i efterblivna kriminella bananrepubliken brukar gå till!

  Gilla

  • grunehetgrot

   Alla ni omkring 1,5 miljoner Svenskar om vistas i detta land kan glömma Sverige nu. Eftersom Sverige varit utan regering i så många årtionden nu så har det utplånats från världskartan.

   Gilla

 • Linda Isacson

  scb: 2018-10-09

  Sverige ligger i topp vad gäller barnafödande inom EU. Det senaste året med tillgänglig data för EU-länderna är 2016 och då var det summerade fruktsamhetstalet för kvinnor i Sverige 1,85. Bara kvinnor i Frankrike föder barn i större utsträckning, i genomsnitt 1,92 barn per kvinna.

  Antal barn per kvinna efter födelseland 1970–2018 inom sverige

  färsk scb statistik: titta på diagrammet och se att utrikesfödda föder massa mer barn än inrikesfödda.

  Det är ALDRIG någon pratar om varför utrikesfödda utan jobb utsätter sina barn för barnfattigdom i sverige.

  Svenska föräldrar har bara råd med 1 till max 3 barn då båda jobbar heltid och har hus och bilar för att åka till jobbet med.

  https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/befolkning/befolkningsframskrivningar/befolkningsframskrivningar/pong/tabell-och-diagram/antal-barn-per-kvinna-efter-fodelseland-samt-framskrivning/

  https://www.scb.se/hitta-statistik/artiklar/2018/hogt-barnafodande-i-sverige/

  Gilla

  • grunehetgrot

   Att Sverige ligger så pass högt beror uteslutande på att Löven har tagit hit en massa frögurkor som inte gör annat än kopulerar hela dagarna.

   Gilla

 • Linda Isacson

  2010 kommer en studie som visar att: Våldet i samband med mord verkar ha blivit grövre de senaste åren dvs under 1990 talet. Professor i rättsmedicin Ingemar vid rättsmedicinska avdelningen i Uppsala säger att – Vi såg att det var en tydlig ökning av antalet mördade personer som utsatts för riktigt kraftigt övervåld.

  Enligt en studie av svenska mordoffer de senaste 40 åren skedde under 90-talet en förändring av hur mycket skador offren uppvisade.

  Under 1970- och 80-talen var det ovanligt att rättsmedicinare såg tecken på kraftigt övervåld, men på 1990-talet skedde en förändring. 1970- och 80-talen utsattes ungefär ett av hundra mordoffer för kraftigt övervåld. Från 1990 och framåt handlar det om vart tionde mordoffer.

  – Vi gjorde en definition där vi räknade antalet skador på offren, om det är 40 skador eller mer uppfattar vi som ett kraftigt övervåld, Ingemar Thiblin. – Ofta är det knivskador, att personen hugger, hugger och hugger i flera minuter.

  Alternativt trubbigt våld, sparkar och slag under ett utdraget förlopp eller en kombination av sparkar och slag och skärskador och stickskador.
  Studien 2010 visar även att antalet dödsskjutningar på 1990 talet har tredubblats jämfört med 1970- och 80-talen.

  Redan då LJÖG BRÅ: Rättsmedicinarnas resultat förbryllar kriminologer, som hävdar att våldet i samhället inte ökar, därför borde inte heller det våld som offer utsätts för bli allt grövre.

  Vad kommer den här ökningen av, vad är det som hänt jämfört med tidigare decennier, varför ser vi den här ökningen? Det vet vi inte. Den här studien visar att här har vi någonting vi bör ta reda på eller som rättspsykiatrikerna och andra som jobbar med beteenden bör titta närmare på.
  Vad hände då under 1990 talet??

  I mitten av 80-talet började asylsökande från Iran och Irak, Libanon, Syrien, Turkiet och Eritrea, somalia, chile, colombia och kuba att öka i antal i hela Västeuropa och i sverige.

  Under slutet av årtiondet började också asylsökande från flera av de forna öststaterna att sälla sig till köerna av asylsökande exempelvis Balkan.
  Brist på id-handlingar ett växande problem under 1990 talet. 1992 sökte 84 000 personer, främst från forna Jugoslavien, asyl i Sverige.

  flyktingkrisen i Europa 2015:

  Denna kartan visar att de allra allra flesta migranter 2015 kommer från balkan som söker asyl i EU som : kosovo, serbien och albanien. Det nämer ALDRIG sverige.

  Så återigen kommer folk från balkan och vips går våldet upp igen…..

  vilka ursprungsländer kommer migranterna ifrån?

  studien – rättsläkaren
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=3404163

  Gilla

 • andkan

  Söndagsöppet? Varför inte försäljning i livsmedelbutiker? Då kan man ta ett par rediga innan man möter tiggaren på utgång. Och efter ett par till kan man krypa under kulorna som viner över huvudet.
  Snälla Milhouse, vi har större problem i Sverige…

  Gilla

 • Linda Isacson

  de 15 vanligaste födelseländerna – utöver Sverige – i landets 61 utsatta områden vilket berör ca 556 000 personer i hela sverige på ca 10.300.000 människor.

  Så procentandelen är andelen av de 5.4% av sveriges befolkning som bor i något av de 61 utsatta områderna som då är uträknat i procent/nationalitet.

  Jämför man med vart olika etniska grupper bor listan ovan ser man att många olika länder och nationaliteter inte bor i utanförskaps områden alls.

  Vem nämner att svenskar är en bland de största etniska grupperna i alla utsatta områden? Vart är alla från kina ? Bangladesh ? mexico? nigeria? vietnamn ? kanada? danmark? i utsatta områden ???

  Somalia 35%
  Etiopien 30,4%
  Turkiet 29,7%
  Irak 27,4%
  Libanon 26,9%
  XXSvenskar 26%XX
  Chile 18,3%
  Eritrea 16,9%
  Polen 16,2%
  BosnienHercegovina 16,3%
  Syrien 15,7%
  Jugoslavien 15,3%
  Afghanistan 15,1%
  Indien 14,0%
  Iran 12,9%
  Finland 5,4%

  Gilla

 • Maja

  har verkligen inte Sverige större problem att tampas med än Systembolagets öppettider?
  Vakna för fan och ta itu med massinvandringen .

  Gilla

 • Mm

  Skulden är helt o hållen sossarna och det startade mitten 1970 talet. De tyckte inte att de behövde informera medborgarna och de som röstade på landsförräderi partiet socialdemokratiska partiet.
  Denna djävulska plan är helt o hållet sossefolket.

  Gilla

 • Linda Isacson

  Är invandrare sämre i skolan? Vad säger aktuell VETENSKAPLIG forskning?? Inte vad folk tror eller känner eller gissar…….

  Mäter man och jämför över tid individuella elevers kognitiva möjligheter, individuella utbildningsaspirationer, och uppväxtvillkor och socioekonomiska faktorer och etnicitet och segregation och föräldrarnas utbildningsnivå och föräldraförmåga och lärarnas ”förväntningar” och skolan kvalitet så hamnar resultat på individnivå och individuellt intresse och individuell förmåga för kunskapsinhämtning och individuella studieförutsättningar.

  Är man inte intresserad i skolan så bidrar man inte till skolklimatet som kan påverka andra elevers studieförmåga. Skolklimatet är ”gratis” och handlar om trygghet, närvaro, samarbetsklimat och ömsesidig respekt och innefatta positiva attityder till lärande, bråk, trakasserier, beteende/uppförandeproblem, förseningar, skolk, och svordomar, närvarande lärare, engagemang från elever och föräldrar samt goda relationer mellan dessa grupper.

  ”invandrareffekten” och ”socioekonomiska effekten” ”klasskillader” och ”kvalitetseffekten” och ”skoleffekten” ”segregrationseffekten” är obetydliga.

  Om lärarnas förväntningar är betydande så innebär att lärare ställer högre krav alla elever och då borde elever med en ”gynnad social bakgrund/etnicitet” få högre betyg och prestera mer vilket inte finns någon evidens på alls då lärarens förväntningar inte har någon vetenskaplig betydelse i fråga om individuell kunskapsinhämtning.

  De få procenten som ”kunde” utgöra en socialskillnad med kvalitet och lärarpåverkan har raderats ut helt genom nationella standardiseringar med lärarutbildningar och läroplaner.

  Enligt en tidigare citerad nyutkommen omfattande och gedigen rapport från Skolverket (2018) har sambandet mellan elevernas socioekonomiska bakgrund – bestämd av föräldrarnas utbildningsnivå och ekonomiska ställning – och deras betyg ökat under perioden, det vill säga att likvärdigheten har enligt
  Skolverket minskat. Det gäller särskilt för utlandsfödda elever, men även, fast i mindre utsträckning, för elever födda i Sverige. Sambandet med föräldrarnas ””utbildningsnivå” har dock endast stärkts för utlandsfödda elever. Men samtidigt så konstateras det att invandrare och deras barn har betydligt högre utbildningsaspirationer än svenska barn i missgynnade socioekonomiska grupper.

  Lika för alla? En ESO-antologi om skolans likvärdighet – Rapport till
  Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi 2019:1 https://eso.expertgrupp.se/wp-content/uploads/2018/03/2019_1-Lika-f%C3%B6r-alla.pdf

  Gilla

 • Linda Isacson

  Jag gillar INTE lögner utan fakta. Jag gillar inte killgissningar och ideologiska ”känslor” utan vetenskap och sanning.

  Hur många är utsatta och ”segregerade” egentligen i Sverige?

  I Sverige bor idag 10 230 185 personer. 556 076 av dem bor i något av de 61 utsatta områdena, och tillsammans utgör de 5,4 procent av befolkningen. I riket finns det drygt 4,6 miljoner hushåll. Om man bara fokuserar på de 61 utsatta områdena i landet så rör det sig om ca 220 000 hushåll. Det finns 2 543 420 personer i Sverige med utländsk bakgrund. 411 741 av dem – eller 16,2 procent – bor i utsatta områden. 50% av dessa 16.2% i utsatta områden bor endast kvar en kort tid och hälften bor kvar. (finns även hus, bostadsrätter i utsatta områden folk vill bo i) De som bor i utsatta områden har betydligt lägre vistelsetid i landet än i övriga områden. Svenskar är en bland den största etniska ”grupperna” som bor i utsatta områden och det finns många utlandsfödda etniciteter som inte bor i utanförskapsområden alls. Två av tre invånare i de utsatta områdena (67 procent) har ännu inte fyllt 45 år. Motsvarande andel i övriga landet är 55 procent. 12 procent av de boende i de utsatta områdena är 65 år eller äldre. I övriga Sverige är 20 procent 65 år eller äldre.

  Är det mer trångbott i utsatta områden då?

  I de utsatta områdena går det 2,53 personer på varje hushåll medan det går 2,19 personer på varje hushåll i övriga, icke utsatta delar av Sverige. Den genomsnittliga bostadsstorleken i de 61 utsatta områdena är drygt 72 kvadratmeter medan en genomsnittlig bostad i övriga landet är drygt 87 kvadratmeter då utsatta områden har betydligt fler lägenhet än övriga hushåll.

  Är skolorna sämre/värre i utsatta områden?

  Genomsnittlig andel som kan söka till gymnasiet i de utsatta områdena 70.2 och i icke utsatta områden 80.6. Men det finns utsatta områden där genomsnittet ligget över 90% och det finns icke utsatta områden som ligger mycket lågt. Det finns också tydliga geografiska mönster i landet vad gäller utbildningsnivå bland vuxna och som kopplar mer till stad–land-aspekten än till områdets grad av utsatthet. Den högsta utbildningsnivån i Sverige finns i Stockholm–Uppsala-regionen, där ungefär hälften av den vuxna befolkningen har någon form av eftergymnasial utbildning. I Dalarnas och Gävleborgs län hittar vi den lägsta utbildningsnivån i landet.

  Har invandrare sämre lön och är utestängda på arbetsmarknaden?

  De vuxna i åldern 25–64 år med utländsk bakgrund som bor i icke utsatta delar av landet har nästan lika hög utbildningsnivå som sina grannar med svensk bakgrund – i alla fall om man mäter utbildningsnivån med hjälp av andelen som har någon form av eftergymnasial utbildning. 42,4 procent av dem med utländsk bakgrund och 43,6 procent av dem med svensk bakgrund har studerat vidare efter gymnasiet. Lönenivå följer utbildningsgrad och arbetslivserfarenhet inte etnicitet. Undersökningar visar att ca 80 % av vuxna utlandsfödda män har arbetat i sitt hemland och ca 40% av utlandsfödda kvinnor har arbetat i sitt hemland vilket kan bero på status och olika kulturer. I vissa kulturer är det låg status om ens fru måste jobba i andra kulturer har kvinnan inte ”fått” jobba pga landets förutsättningar i andra länder har både mannen och kvinnan jobbat.

  I Sverige är 1 % fattiga enligt EUs norm. Snittet på fattigdom i EU ligger på 7%. Så att säga att allt i Sverige hela tiden beror på fattigdom och rasism och segregation stämmer inte överens med de teserna alls. Man vill måla upp egenpåhittade sanningar som ska stärka sin tes och ideologi snarare än att gå efter vetenskap och fakta.

  Hur kommer det sig att man i Sverige vill klumpa ihop alla utlandsfödda till EN grupp och svenskar till EN annan grupp? Invandrare i Sverige kommer från olika länder och olika sociala förhållanden och har olika utbildningsnivåer och olika kulturer. Vill man införa ideologisk mångkultur så måste alla olika kulturella grupper vilja det med och alla olika kulturella grupper måste vara villiga att bidra till detta. Högutbildade utlandsfödda som inte vill bo i utsatta områden med. Man kan inte bara begära att alla svenskar ska ändra sig, stå tilbaka, släppa fram, när vi har 50 olika andra kulturer som själva inte vill göra detta inom samma land. Varför vill olika kulturer bo tillsammans med sina landsmän när statistiken visar så tydligt att olika etniciteter bor tillsammans på olika orter i Sverige? Varför är det fel och fult att trivas med den kulturen man känner sig hemma med?

  https://jarvaveckan.se/wp-content/uploads/2019/06/Fakta-f%C3%B6r-f%C3%B6r%C3%A4ndring-Final-version.pdf

  Gilla

  • Göran

   Ordet ”Utsatta Grupper” används i Sverige för att ljuga åt makthavarna!
   Ett påhittat namn som inte säger någonting alls om hur svårt olika människor har det!
   Marxistiska Socialtanter som ”utbildar” import-kriminella rasistapor i Inlärd Hjälplöshet!
   Trots bidrag långt över vad fattiga skötsamma Svenskar kan drömma om så ska dessa känna sig som ”klasskampshjältar”.
   SS-män 1943 skulle med Myndighetsvänstern ”logik” vara ”Utsatta Grupper” men inte deras offer…
   Myndighetsvänstern har skapat ett slags alibi åt import-kriminella rashatare att begå brott!
   Ofta är deras offer med ”fel” Svenska rastillhörighet betydligt fattigare.
   Lyssna på vad de import-kriminella själva säger!
   De ska leva i lyx långt över fattiga Svenskar.
   ”Respekt” innebär att fattiga Svenskar ska vara rädda för dem o deras vapen.
   De ska kort sagt vara ”Herrefolk” försörja av Svenskar.
   Exakt precis som Nazityskland och SS en gång såg på andra raser!
   Ordet ”Utsatthet” är i Sverige en stor lögn!
   Kalla det hellre för ”Av bidragslevande import-kriminella ockuperade områden”!
   Där Sverige avsagt sig all makt men inte ansvaret för bidragsförsörjningen!
   Det finns i Sverige gott om ”Utsatta Grupper”, men de räknas inte som det!
   Tror du verkligen att de skulle ha råd att pendla till Syrien för att massmörda civila och köpa flera vapen för bidrag från Sverige?

   Gilla

   • Töny

    Dom som verkligen är utsatta är dom stackars satar som bor och har bott i dessa områden innan slöddret kom dit.

    Gilla

 • andkan

  Är verkligen Peter Wolodarski och DN så illa ute ekonomiskt? Eller är Janne Josefsson kvar i sin dröm för 30 år sedan?
  DN skall köra agendasättende nyheter och denna kritik som har inte varit ok tidigare utan snarare, enligt DN & Löfven, oacceptabel.
  Det är något lurt här. Kan inte sätta fingret på det…

  Gilla

 • centurion

  Systemet på en söndag…Det var väl ändå dagens Icke-fråga. Vad är det nu för skämmigt klavertramp som moderaterna vill släta över ?
  Vad i helvete har dom för sig in i banken efter tre ? Om vi skulle fortsätta på temat ”icke-frågor” så kan jag upplysa om att min bank numera endast har öppet mellan kl.10 – 13. Och då är kön så pass omfattande så att väntetiden blir c:a 1 tim. Men min icke-fråga bygger inte på något som behöver döljas…

  Gilla

  • Sune Kempe

   Samma här, dessutom tar de vare sig emot eller lämnar ut riktiga svenska pengar i form av kronor …

   Gilla

 • Kalasbetalaren

  Inte så dumt faktiskt!

  Söndagsöppet kan säkert kuva dumsvensken ett bra tag till!

  Gilla

 • Genusmyndighet

  Ja Pettersson, det är tråkigt. Vi hade ju alla hoppats på att genusvetenskap, feminism, feghet, dårskap och outbildade ledare hade löst det här eftersom det är oacceptabelt.

  Gilla

 • Mike E

  Det är helt klart att Sverige styrs av de dummaste och mest irrationella personerna i landet och det är resultatet av Sveriges homogena, vidriga och primitiva skattefinansierade journalistkår med gigantiska SVT/SR i spetsen som bestämmer vilken information som skall spridas eller inte spridas, vilka nyheter som skall spridas eller inte spridas och hur dessa nyheter skall behandlas.

  Gillad av 4 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: