Två fotbollsspelare från Syrianska FC avstängda för matchfixing

IDROTT. Riksidrottsnämnden (RIN) har beslutat att stänga av två fotbollsspelare under perioden 4 september 2019 till och med den 3 maj 2021 för matchfixing. Avstängningen omfattar träning, tävling, uppvisning och att utöva uppdrag inom samtliga idrotter. Beslutet innebär att RIN ändrar Svenska Fotbollförbundet (SvFF), Disciplinämndens, beslut.

Från ett tidigare ärende. Ett övervägande antal av de 43 misstänkta fotbollsspelarna kommer från tre klubbar, Landskrona Bois, Syrianska från Södertälje, AFC United från Eskilstuna som nyligen flyttade från Solna.

– Ärendet gäller att två spelare i Syrianska FC:s U19-lag ska ha avsiktligen underpresterat i minst en match. Riksidrottsnämnden gör bedömningen att det är klart sannolikt att de båda spelarna medverkat till manipulation av en match i serien under säsongen 2017, säger Bo Bengtsson, vice ordförande Riksidrottsnämnden.

Läs mer på pressmeddelandet…

Om matchfixning på bloggen…

-Pettersson kan inte fotbollsbranschen, men har en känsla av att problemen med matchfixning har ökat under senare år…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Två fotbollsspelare från Syrianska FC avstängda för matchfixing

  1. jaha, det finns syriyoyos utanför Kriminalvårdens programverksamhet.
    T.ex. är det hemligt och förbjudet fotografera vilka så kallade folkgrupper är intagna på Asptunaanstalen halvvägs i Södertälje, men vid besöksgrindarna står oftast speciella kjolar.

KommenteraAvbryt svar