Migrationsverket: Assistansbolag säljer uppehållstillstånd

BROTTSLIGHET. Migrationsverket misstänker att assistansbolag säljer uppehållstillstånd till utländska medborgare genom att erbjuda falska anställningar.

Flera bolag inom bland annat assistansbranschen vänder sig utomlands för att hitta arbetskraft. För att en utländsk medborgare ska kunna jobba i Sverige krävs ett arbetstillstånd.

Enligt Migrationsverket är assistansbranschen särskilt utsatt och i flera fall misstänker myndigheten att bolagen säger uppehållstillstånd.

Läs vidare på Sveriges Radio…

-Pettersson säger att en stor del av assistans- och migrationsbranschen är rutten. Det förekommer till och  med att det importeras funktionshindrade för att sedan tjäna pengar assistansersättning till dem utan att någon assistans genomförs. När statistik förs för asyl- och anhöriginvandring borde den lågkvalificerade arbetskraftsinvandring tas med. Den är till stor del en kriminell asylinvandring. Vi har hundratusentals arbetslösa i Sverige så den typen av invandring behövs ej.

Jag påstår inte att bara invandrare begår dessa brott men det är nästan bara personer med invandrarbakgrund som åk fast och döms i de stora assistanshärvorna. Det förekommer definitivt fuskande svenskar med det är oftast enskilda individer som fuskar med vab-dagar, sjukskrivningar osv. Det är en piss i Mississippi i jämförelse.

Fusket med assistentersättningar är extremt omfattande och mer än var tredje bidragskrona utgörs av fusk, sa Karl-Arne Ockell vid länskriminalen i Halland år 2010. Då rörde det sig om över 10 miljarder per år eller 4.000 kronor för varje skattebetalare i Sverige.

Läs gärna några inlägg i Sagan om Södertälje och om Bortalaget, om Karl-Arne Ockell.

Dömda i systemhotande invandrarbedrägerier överklagar till Högsta Domstolen

De som skulle rädda oss hotar hela vårt system och varken medier eller myndigheter törs tala klarspråk.

Assistans bedrägerierna kostar samhället miljarder och viljan att betala skatt urholkas. Läs om den grova, systemhotande brottsligheten på bloggen.

Några få exempel nedan:

Vi har sedan 2010 rapporterat om Fusket som hotar hela systemet i vårt land. Enligt Karl-Arne Ockell, utredningschef vid länskriminalen i Halland så är minst en tredjedel av det som betalas ut i assistentersättning fusk enligt rapport i Ekot ändå håller det på år efter år och de som drabbas är de som verkligen behöver hjälp…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

”De hånskrattar åt oss
Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

14 thoughts on “Migrationsverket: Assistansbolag säljer uppehållstillstånd

 1. Det finns inte en samhällsfunktion som invällarna inte lär sig att utnyttja för sina gangster metoder. Hur många inkräktare kommer egentligen in under radarn på olka sätt, och framförallt vilka är det

 2. Diplomater smugglade ett stort antal pass utomlands på 70 talet , kanske än, då de skyddas av immunitet.

 3. Man har ju i praktiken uppmuntrat fusk, jag vet inte om lagarna bara är dåligt genomtänkta, men det är som om det funnits en baktanke att underlätta fusk hos lagstiftarna.
  I ett normalt land (t.ex USA) måste det vara en kompetens som det är svårt att hitta i det egna landet om man skall få arbetstillstånd, det går liksom inte att få det beviljat t.ex för att sälja hamburgare hos Mc Donald….

 4. Det står alltmer klart att vi behöver en oberoende myndighet för sanering av korruption och inkompetens i svenska myndigheter.

 5. Det säger sig självt att det inte är vi riktga svenskar som fuskar, eftersom våra myndigheter har stenkoll på hälsotillståndet från vaggan till graven för alla infödda medborgare.
  För invandraren med tvivelaktig identitet är det svårare och näst intill omöjligt att få ut någon som helst sjukdomshistoria, vilket gör det lätt att simulera och lura dumma svenska idiotmyndigheter på stora belopp.

 6. Migrationsverket som har fått statens alla pengar har ingen som helst rättighet att öppna käften.

 7. Något som slagit mig är hur tar sig dessa figurer, som inte kan mer än bristfällig Svenska igenom den enorma Byråkrati som Sverige i andra sammanhang visar upp?, Jo genom Advokatkåren, så först får skattebetalarna stå för dyra Advokatkostnader för att få in en del fuskpellar in i denna bransch, och sen stå för miljonbelopp i Assistansbedrägeri..

  • Inte bara Advokatkåren, men glöm inte tolkar som tjänar grova pengar på alla invandrare som inte behöver kunna svenska men kräver och kräver…….

 8. Räcker man tittar på de som står bakom och vad för typ av bolagen så kan man räkna ut vilken typ av fusk som bedrivs.

 9. 2012 gjordes en statlig utredning “Åtgärder mot fusk och felaktigheter inom assistansersättningen”. När kom åtgärderna?

Kommentera