Strider mellan Israel och Hizbollah i Libanon

UTRIKES. Hizbollah-rörelsen i Libanon uppger att den attackerat ett israeliskt militärfordon och en armébas vid gränsbyn Avivim. Israels armé har bekräftat uppgifterna och meddelat att den besvarat attacken med granater mot avfyrningsplatsen och mål i södra Libanon.

Det finns inga bekräftade uppgifter om att människor ska dödats. Spänningarna har ökat den senaste veckan. FN:s fredsbevarande styrkor i Libanon manade snabbt till ”maximal återhållsamhet”.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu säger att landet nu utvärderar dagens händelser och kommer att besluta om nästa steg beroende på hur situationen utvecklas.

Det är Hizbollah som är den huvudsakliga fienden för Israel, enligt en talesperson för landets väpnade styrkor. Libanons president uttalade under veckan att en israelisk drönarattack var en krigsförklaring men regeringen har uttryckt att den inte vill se en eskalering av våldet.

-Pettersson hoppas det lugnar ned sig, men där det finns muslimska araber är det sällan lugnt…

Titta på filmen om Beiruts gyllene tid, när staden kallades Mellanösterns pärla och de kristna var i majoritet. Nu är Beirut återuppbyggt efter det senaste kriget så det kanske är dags att börja igen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Strider mellan Israel och Hizbollah i Libanon

  1. Din kenth Andersson jag vill att dina föräldrar samt barn skall vara under deras stridsvagnar medan ” Israel fixar det” ! Rasist behöver man inte vara o sluta skydda Israel!,

    • Din kenth Andersson jag vill att dina föräldrar samt barn skall vara under deras stridsvagnar medan ” Israel fixar det” ! Rasist behöver man inte vara o sluta skydda Israel!,

KommenteraAvbryt svar