S bjuder in alla utom SD till samtal om gängkriminalitet

INRIKES. Socialdemokraterna tänker bjuda in samtliga partier utom Sverigedemokraterna för samtal om hur gängkriminaliteten ska bekämpas, säger inrikesminister Mikael Damberg i SVT Agenda.

– Det är helt rätt tid att samla gruppledarna för en diskussion om hur vi kan ta gemensamma tag, säger Damberg.

SD stängs ute på grund av att de har ”en annan värdegrund” och för att de har en ”för grund förklaringsmodell” i de här frågorna, enligt inrikesministern.

Damberg medverkade tillsammans med Moderaternas ledare Ulf Kristersson som i dag uppmanade Stefan Löfven till samarbete mot gängkriminaliteten. Men i Agenda lät Kristersson skeptisk till Dambergs idé.

– Jag är rädd för att det här blir som det brukar bli. Det blir samtal, det blir långsiktiga beredningar, säger Kristersson som efterlyser ”handling”.

-Pettersson säger att det är ynkligt. Sverigedemokraterna är det enda parti som inte är ansvarigt för den uppkomna situationen i landet. Gång på gång visar det sig att SD:s förslag är de rätta men ändå får de inte vara med i sandlådan…

Jag misstänker att lösningen blir fortsatt massinvandring och högre skatter.

Fanns det några tag i de andra partierna  skulle de säga åt S att de kan prata med sig själva om inte SD får vara med.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

63 thoughts on “S bjuder in alla utom SD till samtal om gängkriminalitet

  1. ”Rubricerad person har trots sin fruktansvärda brist på begåvning och förnuft kommit in i politiken och regeringen på grund av släktskap. ”
    Står att läsa i ”Bakom kulisserna.”

  2. Det enda partiet som har lösningen på problemet får inte vara med! Vad tänker pajasen med? Fortsätter detta småskaliga krig så kommer Svenska folket ta lagen i egna händer. Det kommer med all säkerhet att bli en ganska blodig historia.

  3. Helt rätt att inte bjuda in SD, för hur i hela friden kan dom tro att dom vill ha något samröre med landsförrädare!
    Alla sju är förresten av samma skrot, samma falskhet och samma lögnare och sånt folk ska man till varje pris undvika.
    Dom är inget att prata med!

  4. Svårt att bryta SozialDemografernas sekellånga infiltration av vårt land. En tid var det väl rätt ok, men nu har ju de i sin tur blivit infiltrerade av inkompetenta egoister, som mest verkar fokusera på egna godhetskänslor, roffa åt sig i det dolda, och förneka sanningen.

  5. Så de som ställt till att det blivit såhär ska rätta till det. Låter inte rimligt. Det är som att anställa narkomaner och alkisar på ett behandlingshem.

  6. SD har för grund förklaringsmodell i de här frågorna, enligt inrikesministern.
    S, L och C verkar ha en förklaringsmodell där brottsligheten och våldet frodas i högsta välmåga. Gärningsmännen prioriteras och har högre lagskydd och omtanke än sina utsatta offer. Jag skulle vilja höra hur den förklaringsmodellen lyder.

  7. Skrämmande att detta landet får styras av idioter i decennier utan att någon tar dem i örat! Vad kan man göra för att göra sin röst hörd? Demonstrera, starta upplopp, vägra betala skatt, utvandra, sjukskriva sej, strejka? Men en dag kan t o m den beskedlige Svensson få nog!

  8. Undrar om spadara och hinkarna är på plats så dom har något att leka med i sandlådan ?? Jimmie får inte vara med och leka för han är dum ! Det här gott folk är vuxna människor som beter sig på detta infantila sätt.Skämmes ta mig fan !!

  9. Att bjuda in alla partier utom SD och ha någon konstig långsökt ”förklaring” till det är på en dagisnivå så man häpnar!
    Löfven borde avgå idag!

  10. ”– Jag är rädd för att det här blir som det brukar bli. Det blir samtal, det blir långsiktiga beredningar, säger Kristersson som efterlyser ”handling”.”

    ”Löjliga familjen” ska återigen ha kafferep, undrar om de ska klä sig i knytblusar och fi*tmössor.

  11. S, ni bjuder in och samtalar med bla Iran, en regim som straffar homosexualitet med döden och de kvinnor som tar av sig slöjan med över tio år i fängelse.

    -och i ERT första maj tåg i Malmö skallade ropen ”Död åt sionisterna!”.

    ER, S, ”värdegrund” är rubbad och inte trovärdig.
    Vill man inte att Sverige ska bli som Iran, bör man inte rösta S, för S är inte längre ett parti för svenska arbetare.

    • Åh, jag glömde, S samarbetar ju med och GER SKATTEBIDRAG till muslimska brödraskapet, som är terrorklassade i flera andra länder, tex USA och Egypten, och S har lovat dem maktpositioner i Svensk politik!

      • Och även bidragsförsörjde flera ISIS-medlemmar medans de massmördade civila i Syrien! Flera olika typer av bidrag, långt mer än en fattig Svensk ens kan drömma om!
        Avtalet med Muslimska Brödraskapet omfattar Medhjälp till Massmord och grov kriminalitet driven av ras- och religions-hat!

  12. Brottsoffer är inte lika benägna att hota politiker som import-kriminella rasistapor!
    Där ligger den enda prio som dagens sjukligt korrupta makthavare har i huvudet!
    Därför hjälper de konstruerade systemen till med att hänga ut vittnen inför rättegångar så att de enklare kan hotas & mördas!
    ”Annars blir det odemokratisk…”
    Precis som att ”demokrati” är lika med att hjälpa mördare begå brott…
    Lär inte ändras på en enda millimeter!
    Istället kommer ett antal naiva ”manifestationer”, det enda PK-cancern klarar av…

  13. SD behöver inte vara ledsen över att inte bli inbjuden till dagissamtal som inte kommer att leda till någonting i verkligheten !
    Inga politiker eller parti från 7 klövern vill vågar eller kommer göra något åt dagens svenska kriminella mångkulturella anarkisamhälle som man själv har orsakat, en kriminalitet som i realiteten styr Sverige idag.
    Med skolpojken och minister M.Damberg blir detta bara ett patetiskt Aprilskämt.
    Nej, det förlorade Islamistiska Sverige kommer fortsätta med sina ”effktiva” manifestationer korvgrillning knivförbud och vapenamnestier mot kriminaliteten.
    Istället ska SD dra nytta av denna dagisnivå och tala klarspråk till svenska folket men tycker att även SD är och har blivit lite tysta och försiktiga numera ingen gnista längre, SD kanske är nöjd med att sitta i riksdagen som tredje största parti men tredjeplatsen är inte given framöver partiet måste förvalta sin plats och väljarnas förtroende.
    Det blir definitivt en röst på Sveriges enda Swexit och återvändar-pari i AFS även i valet 2022 precis som i riksdagsvalet 2018 och i senaste EU-valet.

  14. Om man skulle göra en lista över jorden sämst styra länder så skulle Sverige komma etta och sedan skulle det vara 25 tomma platser och sedan skulle kanske Nord Korea komma.

  15. Tidigare har man uppfunnit sk ”Ungdomsprojekt” där import-kriminella gavs svarta pengar för att de skulle ”vara snälla”…
    I nästan samtliga fall visade det sig att detta bara blev ett sätt att finansiera kriminalitet!
    Ska vi nu gissa på kraftigt höjda bidrag, men bara åt grovt kriminella ”så att de ska bli snälla” ?
    Ännu mer förbud för polisen att gå in i dessa importerade rasistapors områden?
    Dessa rakt igenom imbecilla PK-cancerns politiker får ”Prusiluskan” i Pippi Långstrump att blekna!
    Världens mest naiva människor!
    ”Humanitet” är för dem att hjälpa import-kriminella rashatare att begå brott och totalt skita i offren….

  16. SD är det enda parti som varnat för utvecklingen. SD är det enda parti som lagt förslag, samma förslag som exempelvis Moderaterna nu lägger fram.
    Sossarna ser SD som ett hot mot en större väljarflykt och därför utesluts de. Desperation kallas det.

    • Socialnazisterna är livrädda för att Sveriges ENDA POLITISKA PARTI skall vinna valet. Varför? Jo därför att om dom gör detta så kommer sossarna att dömas till långa och hårda fängelsestraff för landsförräderi och det vore för dom en katastrof.

  17. Vad tycker Mikael Damberg om Iran då? Iran har en djup och bra värdegrund? Iran kan sossarna bjuda in och samtala med. Jävla kommunistparti. Ingen ansvarsfrihet till er idioter som röstat på sossarna.

  18. Vad har hänt tidigare när (S) har ”bjudit in alla utom SD” till någonting?
    Har det någonsin resulterat i någonting?
    Kommer det kanske inte göra det nu heller, är det som när sossarna lovar något, då kan man vara säker på att de aldrig någonsin kommer att uppfylla det?

  19. Löjligt när folk kör ”Ni som har röstat BRUNT”.
    Här i Sverige så har vi ”riktiga” jobb och betalar skatt.
    Själv medel inkomstagare som sliter tungt varje dag på jobbet, vill ha min trygghet som jag betalar in via kommunal,landsting och statlig skatt.
    Sedan finns det debatter om att man inte ska sätta grupp emot grupp…
    Skiter i vilket, den ena gruppen har betalat och skattat, vad fan har motparten här att göra?
    ÅK HEM! Ta med er de där sjuka Svenskarna som vurmar för lägre stående väsen.
    / en invandrare 🙂

  20. Så dessa idioter som har ställt till detta helvete ska försöka lösa det? Hur jävla tokig får en regering vara?När kan en domstol gå inte och straffa dessa fokförrädare?

    • Aldrig. Domstolarna Sverige har nämligen samma agenda som den muslimska regeringen nämligen UTROTA SVENSKARNA och skapa ett nytt land. Utplåna Sverige från världskartan!!!!

  21. Det kanske är en fördel att slippa vara med att diskutera Sveriges problem.
    Ett av problemen är den sittande regeringen.
    Det andra: Gängkriminalitet
    Det tredje: Vansinnig invandrar politik.

  22. Mikael Damberg (S) sa och SVT rapporterade bl a följande:

    ”Inrikesministern meddelar att han tänker kalla till möte och bjuda in ALLA partier som satt med i samtalen om terrorhoten tidigare. Det innebär ALLA partier förutom Sverigedemokraterna”

    Läs mer på:

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/debatt-ulf-kristersson-m-och-mikael-damberg-s-om-gangvaldet

    1) Innebär det att Vänsterpartiet bjuds in till det kommande mötet om gängkriminaliteten? Har (V) en värdegrund mm som Damberg bedömer vara OK? Innebär det att (C) och (L) som regeringens stödpartier accepterar att (V) deltar?

    2) Enligt uppgifter i SvD 2017-04-11 från Anders Ygeman så var partierna (V) och (SD) portade från deltagande i de tidigare s k terrorsamtalen. (D v s kort efter Akilovs attentatet på Drottninggatan i Stockholm).

    Läs mer på:

    https://www.svd.se/ygeman-nobbar-vanstern-i-samtal-om-terrorism

    Vet regeringens företrädare egentligen vad dom håller på med? Rörigt till max. verkar det bli hela tiden.

    • Tillägg:

      Allt tyder på att regeringspartierna S+MP förde samtal år 2017 om terrorhoten med M+C+L+KD (= dåvarande Alliansen).

      Det framgår av regeringens egen hemsida.

      Delcitat

      ”Utredningen är en del av den överenskommelse om åtgärder mot terrorism som regeringen slöt med Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna den 7 juni 2017”

      Slut delcitat

      Läs mer på länken nedan:

      https://www.gov.se/pressmeddelanden/2017/06/starkt-samverkan-mot-terrorism/

      D v s både V och SD var portade från samtalen år 2017.

      I Agenda 2019-09-01 sa Mikael Damberg att ALLA partier som satt med i samtalen om terrorhoten tidigare kommer att bjudas in till de kommande samtalen om gängkriminaliteten.

      Han förtydligade med att ALLA partier förutom Sverigedemokraterna kommer att bjudas in till samtal om gängkriminaliteten.

      Han missade att nämna att varken Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna bjöds in till samtalen år 2017 om terrorhoten.

    • Tillägg 2

      Citat

      194 SVT Text Måndag 02 sep 2019
      Nyheter från TT för SVT Text kl 01-06

      Kristersson vill att SD bjuds in

      Moderaternas partiledare Ulf
      Kristersson vill att även SD bjuds in
      till samarbetet som ska sätta stopp
      för gängvåldet.

      Det är fel att inte alla får vara
      med, skriver Kristersson på Facebook,
      och hänvisar till statsminister
      Stefan Löfvens tal om nationell
      samling.

      ’Då börjar man inte med att utesluta
      företrädare för drygt 17 procent av
      väljarna. Väljare som är precis lika
      utsatta och lika oroade över den
      grova brottsligheten som alla andra i
      Sverige.’

      Slut citat

      • Sossarna tycker alltså att de som röstade på SD i förra valet kan gärna bli utsatta för grovt våld det är rätt åt dem när dom inte ville rösta på att införa total kriminalitet i Absurdistan.

  23. Mikael – du behöver inte vänta 10 år till innan du sticker upp huvudet ur sanden och säger att ” nu har vi varit naiva igen…” . Handhjärtan, våldta-mig-inte-armband och dialogpoliser kommer inte att hjälpa i framtiden heller.

  24. Nu ska vi inte vara sådana. Herr Damberg är en ytterst kompetent herre med ett imponerande CV:

    Utbildning
    Förvaltningslinjen 140 p, Stockholms universitet 2000

    Befattningar och uppdrag
    Inrikesminister 2019–
    Närings- och innovationsminister 2014–2019
    Gruppledare för den socialdemokratiska riksdagsgruppen 2012–2014
    Riksdagsledamot 2002–2014
    Förbundsordförande för Sveriges socialdemokratiska
    ungdomsförbund (SSU) 1999–2003
    Politiskt sakkunnig i Statsrådsberedningen 1997–1999
    Politiskt sakkunnig i Försvarsdepartementet 1995–1997

    https://www.regeringen.se/49634c/contentassets/83ffe3c387ba4b2db534aae2f56f4906/mikael-damberg-cv.pdf

    Han har inte bara …, Hmmm… utan även …, *host*host*, för att inte att förglömma …

    Rätt imponerande att vid snart fyllda femtio inte gjort ett skapandes grand. Måste ha en kostym av Teflon.

  25. Inget tages på allvar förrän man samlar ALLA!
    Utesluta SD, visar bara att man inte är intresserad av någon vettig lösning på problemen.
    De som styr i riksdagen idag kommer få ett helvete, vi är många som ska hjälpas åt och ordna det!

  26. Mikael Damberg
    ”Karlar” som sätter på sig en knytblus ger inget hopp vad det gäller att komma till rätta med gängkriminalitet.
    Att tala om socioekonomiska faktorer är ett slag i luften när de här
    narkotikabaronerna på en månad kanske inhöstar mer än vad du gör.
    Ni har åstadkommit ett monster och ni har inte förmågan att tillse att monstret sköter sig enligt svenska lagar. Problemet kan inte lösas med socialdemokratisk mjäkighet (ursäkta ni ska ju hålla era väljare om ryggen ) och har mod att genomföra.men det krävs krafttag som ni inte mäktar med att genomföra.

    • Damberg är ingen karl, bara en arbetskygg fjant som aldrig precis som dagens övriga skolbänkspolitiker aldrig haft ett hederligt arbete och gjort rätt för sig !
      Dagens politiker är som som blodiglar.

  27. Helt makalöst hur dessa avskyvärda misslyckade sossar ska fortsätta att trakassera och mobba det enda parti som haft rätt i åratal. Om det finns nån ryggrad åtminstone hos M o KD så tackar dom nej om inte alla blir inbjudna men jag tvivlar.

    • Jöken och andra ryggradslösa partier har exkluderat de som haft rätt hela tiden. Frågan är om vi är en demokrati eller diktatur. eller kanske drivs svensk politik som ett kafferep med sladder.
      Att de här 7 partierna inte inser sitt tillkortakommande vad det gäller den förda politiken de senaste decennierna är det endast det svenska folket som får lida för.

  28. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
    Kanske är bra att de får diskutera sina egna tillkortakommanden utan att motas av sund kritik.
    Den kritik som de senaste decennierna har framförts men avvisats. Inte har de blivit mer mogna utan har inte förmågan att se sina STORA misstag.

KommenteraAvbryt svar