Klimatkommunisten uppmanar till anarki *uppdaterat

KLIMATKOMMUNISM. De personer och den organisation som ligger bakom ”Eko-Pippi” Greta Thunberg, 16, tar nu sin kamp för klimatet ett steg längre, rapporterar Aftonbladet. Medan politikerna vill att vi ska arbeta mer och längre för att klara välfärden uppmanar gänget bakom Greta till mindre arbete och strejk. Tidigare har fröken Thunberg i stället för att uppmana ungdomar att bli forskare och ingenjörer för att räddaklimatet, uppmanad eleverna att strunta i skolan.

Aftonbladet

Thunberg ska också bli popstjärna och medverkar på en ny låt med det brittiska indiepopbandet The 1975, rapporterar flera medier. Låten som spelades in i Stockholm i juni innehåller bland annat ett tal om klimatkrisen som Thunberg läst in. ”Vi behöver kalla det för vad det är – ett nödläge”, hörs 16-åringen säga med pianomusik i bakgrunden.

Greta Thunbergs Twitter

Twitter publicerade Greta Thunberg igår ett inlägg om att hon släpper en låt ihop med det brittiska indiepopbandet The 1975. Alla intäkter från låten ska gå till den upproriska klimatrörelsen ”Extinction Rebellion”, som under året gjort en rad vänsterradikala protester för ”klimatet” i Sverige och andra länder.

”Dags att göra uppror”, skriver Greta, dotter till vänsteraktivisten Malena Ernman, 48, på Twitter.

-Pettersson säger att om Greta tror att hon kan rädda klimatet med hjälp av kommunister och terrorister i våldsvänstern så tror hon fel. Tröjan hon har på sig med texten ”Antifascist All Stars”, är en produkt som sammankopplas med ”Antifascistisk aktion” och ”Refugees welcome”.

Tröjan har också en stjärna och texten ”No pasaran”, ett begrepp som används av vänsterextrema och som betyder att fienden inte ska få passera.

Uppdaterat: Greta har tagit bort bilden ovan och skriver att hon är emot allt våld. Lite konstigt är att när 16-åringar ska rädda jorden ska vi lyssna på dem. När 16-åringar begår brott kan de inte straffas för deras hjärnor är inte utvecklade!

Jag tror att inte ens fackföreningarna är dumma nog att nappa på Gretas ”erbjudande” och att hon denna gång gått för långt…

Jag har två funderingar.

Är samarbetat mellan The 1975 och Greta Thunberg ett utstuderat sådant av skivbolaget för att ge bandet en skjuts uppåt eller är det utstuderat av pr-byrån bakom ”Greta” för att de ska tjäna ännu fler miljoner på henne?

Varför inte låta tjejen vara i fred nu? Låt henne växa upp som en normal tonåring, låt henne gå i skolan och sluta utnyttja henne för era egna intressens skull.

Även Rebecca Weidmo Uvell funderar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

45 thoughts on “Klimatkommunisten uppmanar till anarki *uppdaterat

  1. Vänssteraktivisten markens är en världsberömd operasångerska
    Spara dina nidvitsar. Tiggeri på högsta nivå här, det borde förbjudas för ALLA
    Sedan ett litet tips
    Kolla fakta bättre

  2. Enligt senaste undersökning är det ungdomar som skräpar ner mest i vår natur. Dags för Greta börja med det lilla . Ta cykelturer med kompisarna och plocka skräp. Vuxenstrejka? Vården .Tågtrafik. Busstrafik. Affärer med mat . Hela vårt Sverige skulle sluta fungera. Är det så Greta tänker??

  3. Nä varför låta henne vara ifred. Förr visades udda människor upp på cirkus. Det här är en medveten handling av hennes föräldrar då flickstackarn inte har alla hästar hemma och lag och ordning inte fungerar i Sverige.
    Vi kan inte eller vissa vill inte skydda våra barn längre från sina kriminella föräldrar.

  4. Det enda klimatfrågan kommer mynna ut i är höjda skatter och ett oändligt tjat i radio och tv reklamen om att
    – vi säljer miljövänliga produkter utan klimatavtryck men med vaniljsmak.

  5. Man förvånas ständigt över att så många människor, inte tar reda på något själva. Utan bara nickar med i ”hysterin ” av ”kaos påståenden” från gänget bakom Greta och vad hon/de själva säger och påstår.

    Det är bra att unga människor engagerar sig men det måste även finnas någon ”rim och reson”, i vad man får basunera ut. Utan att det kritiskt granskas av de, som ska granska sådana saker.

    Framför allt måste väl människor ifrågasätta saker och ting mer objektivt i det som påstås. Svensk media måste väl också någon gång, ”vakna upp” från sin agenda-journalistiska ”törnrosasömn”.

    Nu måste vi snarast få in lite sans i klimatdebatten, för naturen och miljöns skull.. För att kunna ta tag i de problem som mänskligheten ställer till med på vår planet.

      • Det är en sakpolitisk fråga som medborgarna ska bestämma över. Ingen makthungrig enskild partipolitisk styrning eller intresseorganisation ska sätta agendan.

        Så då måste alla riksdagspartier (i första hand), ges möjlighet att få vara med i processen, för att både ta fram och inhämta bra förslag. Grundad på vetenskap, fakta och vad som är bäst för landets medborgare för framtiden.

        Så den politiska styrningen av Sverige idag, har att jobba på. För den fungerar varken bra eller på ett respektfullt sätt, ut mot sina medborgare, i så många viktiga samhällsfrågor.

      • Ok? Du anser att den politiska styrningen av Sverige varken fungerar bra eller respektfullt, mot sina medborgare i många viktiga samhällsfrågor.

        Du vill att människorna ska bestämma istället, men varför ska de riksdagspartier som du menar inte respekterar folkets vilja vara med i den processen?

        Är det inte bättre att folket skapar nya partier och väljer in nya politiker som respekterar folkets vilja, ex. erbjuder dem fler folkomröstningar, håller sig till vetenskapliga fakta, samt valsamverkar sig över 4% då?

      • Skrev att de politiska partierna skulle få var med i processen men inte på det sätt som de agerar idag. Även ”gamla ” partier behöver förändras och ta in nya, vågade och friska krafter.

        Sedan har jag definitivt inte något emot att det skapas nya partier för framtiden. Fast fokus måste vara respekt mot folkstyret och medborgarna. Inte mot det egna partiets egenintresse.

        Partier ska agera och söka lösningar som sakpolitiska talesmän, i första hand, utifrån medborgarnas önskemål.

  6. Widar Andersson skriver tänkvärt i folkbladet.se………………

    ”37 grader tär på statens förtroende”

    ”Häromdagen gick den statliga myndigheten SMHI ut i pressen och varnade för att det skulle bli 37 grader varmt i Hudiksvall. Några timmar senare kom staten via SMHI med ett kontrabesked. Invånarna i Glada Hudik skulle få nöja sig med 19 grader; en nätt liten nedskrivning med 18 grader.

    Min avsikt här är inte att diskutera väderprognosers tillförlitlighet. Det jag är ute efter är istället det alltmer hysteriska väderklimatet som nu även statliga myndigheter spelar med i. Hur gick det till när SMHI bestämde sig för att kabla ut nyheten om 37 grader i Hudik? Det skulle jag vilja veta.

    Låt vara att kommersiella aktörer beter sig som de gör. Det finns en logik i att till exempel tidningen Expressen har bildat en särskild redaktion för att skildra det ”klimatnödläge” som nu råder enligt Expressens ledning.

    Ångest, skam, nödläge och överdrifter är viktiga beståndsdelar i den här sortens journalistik som också har en stor läsekrets. Nackdelen med att ha bestämt sig för att det råder ”klimatnödläge” är förstås att de nyheter som klimatnödlägesredaktionen ska ta fram är predestinerade att bekräfta nödläget. Annars faller ju hela upplägget. Visst liknar sådan journalistik mer propaganda än just journalistik. Men det är en sak för Expressen och deras läsare.

    Staten – och för den delen de stora offentliga mediehusen SR, SVT och UR – har däremot ett helt annat ansvar att uppträda sakligt, korrekt och balanserat. Överdrifter och påhitt är skadligt för förtroendet och förtroende är det som bygger statens legitimitet och förmåga att hantera de stora och tunga ansvarsområden som medborgarna lagt i statens händer.

    Mitt intryck är att SMHI: s vädervarningar har blivit betydligt mer frekventa på senare tid. Framförallt duggar så kallade Klass 1 – varningar ut i en strid ström. Klass 1 – varningar gäller ”Väderutveckling väntas som innebär vissa risker för allmänheten.”

    Taket måste ha sänkts rejält för när allmänheten bedöms vara utsatt för risk. Frågan är hur denna taksänkning har gått till och om det finns sakliga grunder för åtgärden?

    Är väderriskerna i Sverige betydligt större nu än för något decennium sedan? Jag ska inte låtsas att jag plöjt all offentlig statistik om bränder, stormar, skyfall, översvämningar, snökanoner och hagel; för det har jag inte. Men av det jag sett har jag inte hittat något som ger belägg för ett mer extremt och därmed varningsbehövande väder i Sverige.

    Det statliga problemet ska inte isoleras till SMHI. I samband med det hydrologiska och meteorologiska institutets Hudikvarning passade statens Folkhälsoinstitut på att varna allmänheten för ökade risker att dö när det blir högsommarvärme.

    Staten känns kort sagt inte riktigt förtroendeskapande och jordnära i de här frågorna. Risken finns att vi i folket mest garvar och skämtar om de här ideliga varningarna när vi jämför dem med de verklighetsbilder vi ser.

    Sådant är verkligen inte bra för förtroendet.

    ”800 grader, du kan lita på mig”, sjöng Ebba Grön. Det är helt okej.
    Staten spelar efter helt andra regler: ”37 grader, lita inte på mig.”
    Så hänger det ihop.”

    Widar Andersson

    https://www.folkbladet.se/bloggar/widardirekt/37-grader-tar-pa-statens-fortroende/?blog=2518025&entry=9970936&fbclid=IwAR0-5nS6Ok6WYsXfZ_MJRQmsh4U3hk_k6LyRdPvf9X0crwYFJDhkZvE-f90

  7. Om det vore allvar med värmehotet skulle staten göra två saker.
    1 göra det obligatoriskt med källare under mark vid nybyggnation.
    Till er som är rädda för värme kan jag berätta att har man källare under mark och det är 30 grader ute, är det 15-20 grader i källaren. Perfekt om man inte gillar värme.
    2 det är väldigt lätt att tillverka kyla av värme. Gör storskaliga kylanläggningar där människor vistas mycket.
    Att göra värme av kyla har mig veterligen ingen lyckats med än. Så vi får hoppas att istiden dröjer.

    • messkalle – In the wide world web I am a Swedish ant who retired more than twenty years as aviator. Happily married to a non military feminist believing she is the most beautiful and best for me.
      messkalle skriver:

      #2 alternativet. Är det inte så att det går åt energi att ”tillverka” kyla? Plus att värmen som pytsas ut från det kylda rummet bidrar till att höja utetemperatuten. I storskaliga anläggning, i en storstad Paris bli det en ökad stadstemperatur vid vindstilla och högtryck. Eller?

    • Inom ämnet energi talar man om olika former av energi, bl.a. värmeenergi, om jag minns rätt. Man kan ex. transportera bort värmeenergi ur ett rum. Energin kan tas upp av slingor som har lägre energiinnehåll. Man talar sällan om kyla, vilket enbart ses som frånvaro av energi.

      • messkalle – In the wide world web I am a Swedish ant who retired more than twenty years as aviator. Happily married to a non military feminist believing she is the most beautiful and best for me.
        messkalle skriver:

        Eureka, kylskåpet!

    • Som ingenjör med utbildning inom energi så slulle jag naturligtvis formulera saken helt annorlunda, men visst beter sig de klimatalarmerande politikerna ytterst motsägelsefullt. De bygger även korrumperat strandnära vid havet också, noterade jag nyligen i Åhus, samtidigt som de varnar för havsnivåhöjningar…

  8. Mp är att jämföras med Grupp 68 Hippiesar vilka levde ihop i storhushåll, som använde mahjongkläder och unisex, låg med vem som helst inom familjer och var allmänt motstridiga.
    Det är deras barn som stör hela världen.
    I Sverige har det blivit ohållbart eftersom demokratin har krossats totalt,när ett 4 % parti styr landet åt fördärvelse.
    Hur kunde det bli så här? I sak spelar det ingen roll hur många % varje parti får så länge vi har den oheliga alliansen som tillåter mot egna röster små partier att styra landet i viktiga poster.

  9. Hörde på tv att klimatfrågan skall frånta varje nation sitt självbesämmande och stärka FN. Allting blir dyrare , tack Greta!
    Samtidigt som jag tycker på sätt och vis synd om henne är jag även oroad om hur det skall gå med henne i framtiden. Naturligtvis bereds det plats för henne i MP som språkrör för 2022. Hoppas att folket vaknar upp .

  10. Ja men det är helt rätt när det handlar om kommunister,
    ju dummare ju bättre, när dom inte på hundra år begripit
    att denna ideologi inte har och aldrig kommer att fungera
    någonstans så fortsätter man att propagera för samma
    verkningslösa Medicin!

    Det är synd om Greta, men hon är ju sin Mors Dotter.

  11. Vad har hon lärt sig i skolan .
    Ska hon och alla sluta äta oxå..
    Ska vi lägga ner alla företag.
    Ska MP o Fi betala alla som strejkar.
    Hur fan tänker dom som stödder detta.
    Är alla dessa indevider parasiter som lever på andra…,Själv tror jag så!

    • Henning Penning och brorsan Ernst skrev en bok om detta, Silverarken. När kommunen byggde ett tekniskt centrum på 1980-talet döptes det i folkmun till just Silverarken på grund av ytskiktet i eloxerad aluminium och typ valmat tak. Huruvida det förekommer ”kamning” i byggnaderna är oklart. Samma sak med eventuell transport till Filistéen

  12. Ett förslag är ju att den 27/9 fylla tanken på bilen och köra hela dagen i
    stadens centrala delar. Jag funderar på att göra detsamma, det kan vara värt några hundralappar.

  13. Detta verkar vara mest som en dålig film men tyvärr så är det allvar.
    Att vuxna människor kan stå och jama med är otroligt.
    Stefan Löfven är rädd för de vanartiga gossarna i NMR säger han.
    Nazismen i trettiotalsversion är död som större politisk rörelse. Däremot så lever kommunismen vidare trots mångfallt större döda och länder som har havererat totalt i kommunismens namn.
    Kommunismen har förmågan att mutera i många skepnader nu är det klimatet som man driver framför sig som medel för att skapa det totalitära utopian.
    Den gröna färgen döljer dåligt den illröda under.
    Stefan Löfven har stått i Bryssel och skrutit om att Sverige har gett världen Zlatan och Greta. Stefan Löfven framstår alltmer som totalt efterbliven frågan är vilka styr svammeltratten egentligen?

  14. Strejk för klimatet?…. Bättre med strejk för mer omtanke och omvårdnad
    av de gamla och sjuka som svälter och far illa i detta land och pension man kan leva på, så man slipper denna eviga bidragskarusell.

  15. Så extremvänsterns fula tryne börjar visa sig bakom denna snorunge som ju är utnyttjad av sk aktivister. Hon har ju flera diagnoser. Sen vore det ju bra om journalister och mediafolk lydde uppmaningen till strejk så vi slapp läsa och höra deras dravel och lögner.

    • Din kommentar visar på omogna, kanske flera diagnoser hos dig… Med tanke på hur du skriver så är jag mer än övertygad att du döljer dig bakom en snorvalps attityd

  16. Snacka om att vara vilsen, skulle vilja tycka synd om henne, men de hade ALDRIG tyckt synd om mig. Delar inte något med dem varken tankar eller ideologi.

  17. Undrar ska alltså INTE plugga och bli smarta för att lösa problem , de ska istället skolka och bli tomma i bollen samt bli känslomässigt styrda som hundar ?

    Det är exakt det globalistwr vill , folk ska helst vara okunniga och lättstyrda som dresserade djur !

KommenteraAvbryt svar