Klimattyrannerna kommer att skapa energifattigdom i Sverige…


KLIMAT. Av klimatalarmisterna får vi höra att jorden måste ha noll utsläpp av växthusgaser år 2050. Fossila bränslen ska då ha försvunnit. Miljöpartiet i Sverige går ännu längre och kräver att diesel och bensin inte ska få säljas i Sverige från år 2030. Det kommer inte att hända. Vi kommer att skapa energifattigdom i Sverige, så höga energipriser att pensionärer och lågavlönande inte har råd att betala. 

Världens energiförbrukning. I årsrapporten används energienheten Mtoe som är en förkortning för million tonnes of oil equivalent. Det motsvarar energin när en miljon ton råolja förbränns. Om vi omvandlar 1 Mtoe så kan vi få 11.63 TWh (11.630.000.000.000 Wattimmar) eller 1.33 GWy (GigaWatt år). För att sätta det i praktiskt perspektiv så producerade Forsmark 3 år 2014 25.35 TWh. Detta motsvarar 2.18 Mtoe. Uppifrån: förnybar energi, vattenkraft, kärnkraft, kol, gas, olja, Som ni ser kommer världens energiförbrukning att öka även om vi stänger Sverige och lägger oss ner och dör. 

Nåväl, om vi leker med tanken att Miljöpartiet lyckas med sina visioner om att plåga svenska konsumenter och skattebetalare kommer vi då att rädda världen?

Sveriges del av världsförbrukningen av fossila bränslen är 0.0015 eller 1.5 promille. Om Sverige förbjuder all bensin, diesel, olja och kol kommer det inte att märkas på världens förbrukning eller klimatet. Redan efter tre veckor är världsförbrukningen tillbaka till den gamla nivån om Sverige helt upphör med fossila bränslen idag.

Sveriges del av koldioxidutsläppen är 0.00132 eller 1.32 promille. Om Sverige upphörde med alla koldioxidutsläpp nu idag så tar det mindre än fyra veckor innan utsläppen är tillbaka på nivån innan Sverige upphörde med sina utsläpp.

Någon mer än Miljöpartiet som tror att Sverige kan rädda världen genom att vi slutar flyga, blir veganer och slutar äta kött, slutar åka med våra bensin- och dieselbilar?

Subventionerna till vindkraft, elcyklar, miljonärers elbilar gör oss fattigare i Sverige. Försvaret har inte pengar, polisen fungerar inte, sjukvårdsköerna är ofta för långa, stor andel fattigpensionärer, straffbeskattning av glesbygden visar på en nation i förfall.

Preem vill bygga ut sitt raffinaderi i Lysekil. Det är nu tveksamt om det går igenom. Sverige har idag kapacitet att raffinera 454 tusen fat olja per dag. I hela världen finns kapacitet om 100049 tusen fat per dag. Om Preem inte får bygga ut så blir det något annat land som raffinerar. Troligen inte alls lika miljövänligt.

-Pettersson är inte forskare, politiker eller sakkunnig men jag begriper så mycket att Greta Greta Thunbergs prat om jordens undergång och att vi bara har tio år på oss att rädda jorden är larv och propaganda. Greta kan inte något naturvetenskapligt om klimatet. Att svensk media lyfter fram barnet Greta är ren propaganda. Svenska journalister, t.ex. Expressens nya klimatredaktion, har inget med naturvetenskap att göra. De är rena propagandister liksom Sveriges Radios Vetenskapsredaktion. Konsekvensanalyser klarar varken svenska politiker eller svensk media.

Klimatvarning 1972, då hade vi tio år på oss att hejda katastrofen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Klimattyrannerna kommer att skapa energifattigdom i Sverige…

 • eugenecork


  blir lagom tills mina barnbarn går i pension
  …då har idioterna säkert förvandlat vårt
  land till ngt som kan liknas med Grönland
  …de har då tillverkat Etanol på all Skog

  https://www.youtube.com/watch?v=D7MX-sTF8to

  Gilla

 • SVENSK

  Mp är inget riktigt miljöparti det är Islamistvurmande SVENSK-hatarparti för vilsna och lättlurade imbeciller.

  Gilla

 • Kungen

  Miljöpartiet måste bort snarast. De har ett mycket stort ansvar för kaoset i landet. Vi har sett nog av deras VANSINNIGA politik

  Gilla

 • Kattsand

  MP gör allt för att Sverige skall bli ett fattigt U-land.
  Klimatdiktatur:
  http://jeanders-bilder.blogspot.com/2019/06/klimatdiktatur.html

  Gilla

 • Anders

  En röst på miljöpartiet är en garanterad resa tillbaka till medeltiden.

  Gilla

 • Kurt

  ”De gröna är som en Vatten melon, Grön på utsidan och Röd på insidan”

  Citatet härstamma från en gammal Tysk politiker
  Franz Josef Strauss (tysk stavning: Strauß) var en tysk politiker, född 6 september 1915 i München, död 3 oktober 1988 i Regensburg.

  Strauss var en av efterkrigstidens mest färgstarka politiker i Tyskland. 1953-1955 var han minister för särskilda uppgifter, 1955-1956 minister för atomfrågor, 1956-1962 försvarsminister, 1966-1969 finansminister. 1978-1988 var han Bayerns ministerpresident.

  Gilla

 • Janne

  Snart blir det väl förbjudet att andas också…

  Gilla

 • Isak Grunewald

  Det verkar som nuvarande politik ser som uppgift att återföra majoriteten av svenska folket till tidigare decenniers nöd och fattigdom.

  Gilla

 • turrim

  Jag såg en bild från Visby på TV där Jonas Sjöstedt kliver ur en stor bil. Sedan höll han tal och delade ut miljarder till kollektivtrafiken. Alla ska åka kollektivt. Särskilt ungdomar och gamla.

  När jag har varit i Visby under normalveckor så har jag uppskattat att det är gångavstånd till allt. Tydligen inte för partiledare.

  Gilla

 • Mike E

  Den nya styrande emotionella klassen håller på att rasera allt som byggdes upp fram till 1950-talet.
  Så är det, kulturer kommer och går, Romarriket kom och försvann etc.
  Skillnaden är att det går så snabbt att rasera den västerländska civilisationen. De röd-gröna förstör väst på alla områden på en gång.
  Framtiden ligger framförallt i fjärran östern.

  Gillad av 1 person

  • grunehetgrot

   Miljöpartisterna har kommit på att mänskligheten håller på att växa oss över huvudet. Därför är det bäst att snabba på utrotningen av människan.
   Vi kan inte fortsätta att äta det livsfarliga köttet, utan vi skall äta upp deras mat. Vi skall dessutom vräka i oss en stor del giftiga växter.

   Tänk om människan hade varit klok nog att hålla sig till växter då kanske vi varit tre gånger så många människor på jorden idag som vi är nu och vi hade haft 20 ggr. så många djur. människan hade fått ett utedass att bo i och vi hade haft 1 kvadratmeter att röra oss på, det hade väl varit bra.

   Gilla

 • Roland Salomonsson

  Det blir inte invandringen som grundlägger Sveriges kollaps, som nation. Det blir energifattigdomen. Skattebasen kommer att störtdyka, när de etniska svenskarna tvingas i ”klimatflykt”, de svenska storföretag (och många mindre), som kan, flyr landet.
  Kan det vara så att segregationen S arbetat på att genomföra, faktiskt ingår i en plan, där just dessa områden aldrig frånkopplas (subventionerad el???) när effekt-tillgången rasar, medan de etniskt svenska områdena kommer att som i krig få elekticitét var 4:e eller 8:e timma – om invånarna kan betala?

  Gilla

 • ossie

  Lika bra att vi lägger ned hela landet så MP m fl blir nöjda.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: