Att ställa krav på utsatta är inte att bry sig

INVANDRING. Att ställa krav på människor är inte att bry sig, det är ett sätt att slippa ställa krav på systemet och dess politiska hantverkare. Det skriver Simona Mohamsson, som kandiderar till posten som förbundsordförande i Liberala ungdomsförbundet, Luf, i en debattartikel i Expressen.

Mohamsson anser att det är beklagligt att Liberalerna varit med och bidragit till ett minskat antal flyktingar i och med den tillfälliga lagen som infördes 2016. Luf vill i stället att partiet är pådrivande för att stoppa utvisningar till Afghanistan och att unga ensamkommande ska ges amnesti.

”Kraven som ska ställas på världens mest utsatta människor borde inte vara möjliga att överväga för ett liberalt parti, för då har man slutat att bry sig”.

-Pettersson trodde att liberalism stod för frihet, den enskilda människans frihet och med frihet brukar det komma ansvar. Tydligen hade jag fel, enligt Simona Mohamsson och LUF så ska människan ha frihet men ansvaret ska hamna på svenska myndigheter och skattebetalare. – ”Det är inte en flyktingens fel att Bert Karlsson gjorde miljonvinster på svenska staten under migrationsvågen 2015 genom att utnyttja bristen på boende och ta dyrt betalt –det är den svenska byråkratins fel. Det är inte flyktingens fel att det svenska biståndet hänsynslöst används för att bekosta flyktingmottagandet i svenska kommuner, det är riksdagspartiernas fel. Det är inte flyktingens fel om det är svårt att känna att Sverige är ett hem, när rasism och främlingsfientlighet har blivit vardag för många människor. Det är inte flyktingens fel att integrationen inte går fortare, det är den svenska staten som försvårar för familjer att återförenas, vilket ökar risken för depression och posttraumatiskt stressyndrom”.

”Flyktingen” har tydligen inget ansvar för att han (det är nästan alltid en han) tappade sina id-handlingar men inte sin mobiltelefon, att han ljög om sin ålder, att han ljög om att han flytt från talibanerna fast han är född och uppväxt i Iran och utskickad av föräldrarna som ankarbarn, att han reste genom tiotal fredliga länder för att komma till bidragen i norr, att han…Simona har sina rötter i Libanon.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Att ställa krav på utsatta är inte att bry sig

  1. Själklart vin vi inte sätta samma krav på nyanända. De kanske inte ens kan läsa, cykla, köra bil eller förstår hur en vattenkran fungerar. Det tar tid och lära sig allt det vi i västvärlden kan.andkan@europe.com

  2. att inte ställa krav på migranter så odlar man fram i princip ”soffpotatisar” utan några som helst ambitioner att söka jobb eller utbilda sig då man faktiskt har det bra med alla bidrag man matas med. Finns inget land i Världen där man så kravlöst kan knalla in och få allt och lite till utan motprestationer som Sverige

  3. Ska hela Mena komma till Sverige enligt henne och leva på Sveriges skattebetalare eller ska bidragen slopas i sann liberal anda?
    Slopades alla bidrag och förmåner till migranterna så skulle inte många komma till Sverige.

  4. Enligt Bert själv, och jag ser ingen anledning till att inte tro honom, medförde hans inhopp i det asylindustriella komplexet att staten sparade miljarder. Enligt marknadsekonomiska teorier sjunker priserna med ökat utbud vilket gör att det rent av stämmer.

    Ser man till namnen inom familjen Mohamsson skulle jag vilja påstå att de är muslimer och då kan man undra varför de valde Sverige framför halva Afrika och större delen av Västasien som är muslimskt? Finns förövrigt dussinet säkra länder mellan Beirut och Överlida.

Kommentera