Sea Watch-kaptenen: ”Var tvungen att gå in i hamnen”

INVANDRING. Räddningsfartyget Sea-Watch 3:s tyska kapten Carola Rackete som gripits av polisen i Italien ställs nu inför rätta. Kaptenen Carola Rackete greps under veckoslutet för att hon trotsat ett italienskt förbud mot att lägga till med med migrantfartyget vid den italienska ön Lampedusa.

Ombord på fartyget Sea-Watch 3 befann sig 41 afrikanska migranter som hade räddats ur havet utanför Libyen. En del av dem var i så dåligt skick att kaptenen valde att föra dem i land trots Italiens restriktiva inställning.

Då hade Rackete hållit sitt fartyg på internationellt vatten i över två veckor i väntan på tillåtelse att gå in i en Italiensk eller annan hamn i något annat EU-land.

Rackete riskerar nu 3-10 års fängelse för att ha försökt ramma en polisbåt i sina försök att ta sig i hamn.

-Pettersson menar att om det vore fråga om sjöräddning så ska man gå till närmaste hamn och vad jag begriper är det närmare till Libyen och Tunisien. Går man till Italien är det fråga om människosmuggling.

Här ser ni var Läkare utan gränser, Sea-Watch och andra plockar upp migranterna. Smugglarna behöver bara gå ut från Libyens kust så ligger ”räddningsfartygen” och väntar. Det är politik, inte sjöräddning.  

SvD är nog ute rejält på propagandans väg när de påstår att hela Tyskland står bakom smuggelkaptenen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

17 thoughts on “Sea Watch-kaptenen: ”Var tvungen att gå in i hamnen”

  1. Khadaffi höll smugglarna och afrikaner borta.
    Han sade att Europa kommer att bli svart.
    Jag har alltid undrat över hans Koransamling ( ett rum) i ett bibliotek i Göteborg.Någon som vet…

  2. Tyska MSM påstår att ”hela Tyskland hyllar henne” vilket nog är en överdrift. Tyska folket har får nog av arten migrantparasiten homonoides africanus

  3. 10 år är för lite, 1 år per smugglad afrikan låter bättre så just i detta fall 41 års fängelse.

    Plus skyhöga böter, 200 000 euro låter som en bra siffra.

  4. Nej låt hon sitta där o ruttna, vi kan sända ner några batikhäxor ifall hon känner sig ensam, så ska dom behandlas som sätter sig över lagarna.

  5. Varför skeppade den otrogna dem till Italien från Libyens kust med sjuka passagerare? DET anser jag vara ansvarslöst. Hoppas på minst tio års fängelse i Libyen helst.

  6. Det är samma ägarfamiljer som skriver nyheter i Svenska Dagbladet och gammelmedia som har skrivit Europas historia. Hur sann tror ni då Europas nedskrivna historia är?

  7. https://www.berliner-zeitung.de/image/32790202/8×3/940/353/5a33ce1836c736a9f0add3e3bf2e2883/tf/sea-watch-3-berlin.jpg
    En bild ur efterföljarna till kommunistorganet ”Neus Deutschland” BZ,har idag inne ett foto med en av de hjälpsökande niggrarna som säger allt.
    När propagandan o. lögnerna frodas i Abzurdska statspressen.SvD´s lakejer och skribenter,inbillar sig tydligen att befolkningen endast läser deras sagor ! Hur dumma får de vara ??
    Vid en omfrågan i Tyskland,ansåg dryga 70 % att dessa ”räddade” utanför N-Afrika,borde landsättas där de kom ifrån…. i Afrika.
    M.a.o.är SvD´s rader fullständig lögn !
    Något som i Abzurdien numera blivit så vanligt,att de mindre vetande,tycks tro fullt o. fast på deras sagor.
    Att det finns extrema Röd/Gröna kommunister i Tyskland, (liksom hos oss) som för egen vinning låter sig köpas för allt är ju,ingen nyhet.
    Endast denna grupp,tillåtes ju intervjuas o. tillfrågas i totalitära STATS-TV !

  8. Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
    Roland Salomonsson skriver:

    Man ser av bilden var de HÄMTAR ”smuggelgodset”. Det innebär att kaptenen även bryter mot internationella sjölagar. Visserligen är ett fartyg skyldigt att rädda ”nödställda”, men dessa skall enligt sjölagarna föras till närmaste land (hamn). Det syns tydligt att i flesta fall finns dessa hamnar i Syrien eller Tunisien. Den tyska kaptenen kan således fällas för brott mot sjölagarna. Eftersom kaptenen väljer att gå till Italien, så anser hon inte att personerna som togs ombord var nödställda och då utövar hon istället kriminell verksamhet, bl a människosmuggling, slavhandel etc. Dessutom får i regel inte ”passagerartrafik” anordnas utan vederbörliga tillstånd från avgående resp anlöpande länder, vilket förståss också är internationellt straffbart.
    Genom att smuggla människor till Europa, så bör hon/hennes bakomliggande NGO (EU´s och Soro´s?) åläggas stora skadestånd som täcker Italienska statens kostnader och några år av mottagarländernas kostnader.
    Men jag förlitar mig på att Italien hittar alla dessa lagrum, åtalar henne för samtliga förbrytelser och fängslar henne på många år, sam givetvis beslagtar skeppet och hugger upp det.

    • Fartygen är inte klassade för passagerartrafik. Fartyget är beslagtaget. Besättningen undersöks. Några sjuklingar hade redan tagits om han innan hon körde mot en patrullbåt och struntade i deras signaler.
      Deras advokat, en nederländare, uttrycker sig mycket olämpligt.
      Det kom in ett fartyg till Spanien med ett 40 tal igår.
      Det är dokumenterat att NGO fartygen samarbetar med smugglarna. Därför har många slutat med den smutsiga hanteringen.
      Snart befinner de sig på samma nivå som Ortez, demokraten i USA. Hon sa att Trumps flyktingläger är som koncentrationslägren under nazismen. Hon vägrar backa, hon fick en inbjudan till Auswich vilket hon tackade nej till.
      På den nivån är de just nu.

  9. Hoppas hon får vad hon förtjänar. Hon borde inte tillåtits själv att komma tillbaks till Europa som var så fint och hela världens förebild innan de mörkhyade hittade hit.

KommenteraAvbryt svar