Fällande dom i målet om Stå upp för Sverige-gruppen

YTTRANDEFRIHET. En administratör för Facebookgruppen “Stå upp för Sverige” döms till villkorlig dom och böter för att han inte tagit bort andra personers kommentarer som uppenbart utgjort hets mot folkgrupp.

Den 52-årige Patrik Markström var åtalad för att han i sin egenskap av administratör för Facebookgruppen låtit bli att ta bort åtta grovt kränkande kommentarer som andra personer hade lagt ut. Tingsrätten delade åklagarens bedömning att kommentarerna utgjorde hets mot folkgrupp och att detta var uppenbart. Tingsrätten fann att mannen måste ha sett sex av dessa kommentarer och att han därför haft uppsåt till att inte ta bort dessa. Mannen hade även blivit uppmärksammad på förekomsten av de två övriga kommentarerna men hållit sig passiv. Han bedömdes därför ha varit grovt oaktsam beträffande sin underlåtenhet att ta bort dessa två kommentarer.

Markström döms av en enig tingsrätt för brott mot lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor till villkorlig dom och böter på 60 dagsböter á 320 kronor vilket blir 19.200 kronor.

-Pettersson hoppas ett de som var med i gruppen, vilka var så många som 167.000 kan lägga några kronor var så Patrik slipper lägga egna pengar på något som andra skrivit.

TIDIGARE 2019-03-02. Media, demokrati, yttrandefrihet och Petterssons

MEDIA OCH YTTRANDEFRIHET. Eva Burman, chefredaktör på Eskilstuna-Kuriren, Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter publicerar idag en krönika på SN.se och troligen i de andra tidningarna också, samproduktion är billigare. Där skriver Burman att hon hoppas att åtalet mot Facebook-gruppen “Stå upp för Sverige” ska leda till att det blir slut med hat och hot på nätet.

Skärmdump från dagens SN.se

Eva Burman nämner också att hon inte tror att Pettersson är beredda att skaka galler för andras rätt att hata och hota på nätet. Varför hon nämner det är obegripligt, på Petterssons blogg är det och har alltid varit förbjudet att hata och hota, medan det på Sörmlands Media verkar var fritt fram. Och när det gäller att skaka  galler ska hon inte vara för säker, när det gäller mig.

Att Sörmlands Media inte är beredda att slåss för det fria ordet vet vi sedan gammalt. Läs gärna mejlet jag fick från en SN-journalist för en tid sedan: Journalisten som ber om ursäkt.

Facebook-gruppen “Stå upp för Sverige” bildades ursprungligen som “Stå upp för Peter Springare”. Peter Springare är polis och började berättade att invandrare låg bakom en stor del av de grova brotten i samhället och det var inte populärt i de kretsar som i alla år påstått att invandringen är bra för landet.

“Stå upp för Sverige” är huvudnumret i dagens Sörmlands Media men även Petterssons blogg och innehavaren Tommy Pettersson får en släng av sleven.

Pettersson vill inte tala med SN skriver Ann-Katrin Drevfjäll, men det har jag inget emot, jag har ställt upp på intervjuer flera gånger. Problemet är att det jag säger inte är vad som sedan skrivs i tidningen. Därför vill jag numera ha skriftligt på allt.

Ovan gnäller SN på att jag svarar “korthugget” per mejl. Jag tror inte att det är lag på att man ska vara tvungen att svara SN alls eller att svaren ska vara utförliga. Det är så dumt så det är komiskt.

Det är upp till SN-reportern att ställa så kallade öppna frågor som inte kan besvaras med ett ja eller nej. En grundläggande intervjuteknik inom journalistiken. Men självkritiken på Sörmlands Media är som bekant noll.

SN skriver också att jag dömts att betala skadestånd till en person jag namngivit. Det är riktigt. SN kunde kanske nämnt att jag i samma åtal frikändes från att ha begått brott men att mannen stämde mig för förtal och fick rätt, trots att det jag skrev var sanningen ur offentliga handlingar från tingsrätten. Mannen var en sexförbrytare. Läs gärna om fallet HÄR.

Bakom den här rubriken finns Pettersson. Trots friande dom agerar lokaltidningen domare. Detta trots att de påstår sig vara helt opartiska på nyhetssidorna. Egentligen borde jag lämna in en anmälan till PO och låta er vara med på turerna när medierna granskar sig själva.

Kommer ni ihåg när SN fälldes av Pressens Opinionsnämnd, för att ha bedrivit klandervärd och oseriös journalistik och för grova publicistiska övertramp.

När det gäller hot och hat kanske Eva Burman ska rensa i de egna leden innan hon kallar andra för rasister och hatbloggare.

Nåväl, för att detta inte ska bli för långt, även om det skulle gå att skriva en hel bok om ämnet så är det faktiskt så att chefredaktör Eva Burman och media avgör inte vad som är yttrande- och åsiktsfrihet. Det är nu inte hennes uppgift som chefredaktör på en landsortstidning att agera vare sig domare eller åklagare i rättsfrågor. Till detta har man i ett demokratiskt samhälle domstolar vars uppgift är att upprätthålla ett fungerande rättsväsende.

Läs gärna Om bloggen

-Pettersson är inte med i något parti eller politiskt aktiv mer än på och med bloggen. Som konservativ nationalist med en grundinställning att samhällsförändringar ska ske så långsamt och försiktigt att man inte råkar slå sönder något som fungerar väl. En så dramatisk demografisk förändring som dagens invandring till Sverige innebär är allt annat än långsam och försiktig, och det vi råkar slå sönder på vägen kan visa sig omöjligt att reparera i efterhand…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Fällande dom i målet om Stå upp för Sverige-gruppen

 1. HMF lagen är en skam i en demokrati, vad folk skriver i kommentarsfält måste vara helt upp till dem själva. ANSVARET borde ligga på Facebook, de tar inget ansvar, ex. 1000 tals prostituerade har falska profiler, det borde vara Facebooks ansvar att hålla koll på att inte prostituerade använder deras plattform. De bryr sig inte, de vill sprida den typ av dynga, antagligen tjänar de pengar på detta på något sätt! Att någon är ansvarig för andras kommentarer är ynkligt. HMF lagen måste bort helt och hållet! Kommentarer, även dumma sådana måste tillåtas, gränsen går när det är direkta hot riktade mot någon person. SVERIGE och dess politiker har en stor SKULD och är till 100% ANSVARIGA över alla grova brott som riktas mot etniska svenskar, en dag kommer de att få betala, troligen ställas inför Riksrätt!

 2. Svenskt rättsväsende är ett stort grovt skämt,
  att ha en samling Sossar som bemannar Tingsrätterna
  innebär att politiska domar delas ut.
  Bemanna Tingsrätterna med kunnigt folk och inte
  med invandrarkramare.från Sossepartiet!

 3. Vore intressant i sammanhanget att få veta om chefredaktör Eva Burman och hela den nya redaktionen på SN lyckats lära sig att se skillnad på svenskar och somalier.

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2015/02/2015-02-04_1234.png

  Skärmdump ovan från SN.se 1:a februari 2015.

  Media i Finland var hederligare i detta fallet. De talade nämligen om män som bor i Sverige. De misstänkta männen på färjan var nämligen somalier. De var inte ens svenska medborgare.

  Vi får väl vara lite uppmärksamma den närmsta tiden och se vad den nyligen ”omorganiserade” SN-tidningen och dess nedbantade “medsystrar” Eskilstuna-Kuriren, Strängnäs Tidning och Katrineholms-Kuriren inom NTM-koncernen kan komma att erbjuda av 100 procentigt sanna och trovärdiga nyheter av högsta kvalité till sina kvarvarande läsare vilket är nödvändigt för att gruppens tapp både i journalistisk trovärdighet och förlorade intäkter från betalande prenumeranter skall kunna hejdas.

  Tar tillfället i akt att påminna om ett huvudinlägg publicerat 16 juni, 2019 på Petterssons blogg om …

  Chefredaktör Eva Burman med sedvanliga generaliseringar om allmänheten genom att framhäva följande konstaterande:

  – Låg utbildning≈högerpopulism≈rasat förtroende för seriösa medier≈förlitar sig på Facebook som nyhetsförmedlare.

  – Hög utbildning≈liberala värdering≈litar på seriösa medier.

  Jag (Billy Boy) kommenterade inlägget på Petterssons blogg så här:

  Citat

  “Om alla hade samma åsikter och drar samma slutsatser som chefredaktör Eva Burman predikar, Ja då får vi ju bara hennes enkelspåriga enfald ute i samhället och inte den mångfald som hon också vill påskina att hon föredrar.

  Därmed har Eva Burman redan målat in sig i sitt lilla isolerade hörn som hon verkar totalt oförmögen att ta sig ut ifrån. Gäller också för Eva Burmans stadigt krympande skara av följare och åsiktsfränder.”

  Slut citat

  Petterssons huvudinlägg hade nedan angivna rubrik och återfinns på länken nedan för den/de som är intresserade av ta del av hela huvudinlägget och alla tillhörande kommentarer:

  “Det finns hopp där det finns utbildning – 16 juni, 2019
  Av Pettersson”

  https://petterssonsblogg.se/2019/06/16/det-finns-hopp-dar-det-finns-utbildning/comment-page-1/#comment-626013

 4. Nicklas om Fällande dom i målet om Stå upp för Sverige-gruppen
  Maja om Fällande dom i målet om Stå upp för Sverige-gruppen

  Vart tog flera kommentarer här vägen?

 5. Du är verkligen en nagel i ögat på “lokal o. vänsterblaskan SN”,Pettersson.
  Stenbock som bor långt söder om Sörmland,får uppfattningen,att det händer inte speciellt mycket lokalt i Nyköping/Oxelösund,när man tvingas hålla på med sådana petitesser !
  Har ni inga kriminella invandrare som i “mitt Ghetto”,som håller ljud i skällan ?
  Här störs de ljumma sommarkvällarna av Polis/brandkårs-sirener,och vissa kvällar av Polishelikoptrar,efter sprängningar,rån,mord och brandstiftningar….
  T.o.m. i sådan omfattning att “min” lokalblaska inte ens orkar skriva om den nya mångkulturella vardagen !

Kommentera