Enighet om klimatet?


KLIMAT. På NoTricksZone har Kenneth Richard sammanställt över 500 publicerade vetenskapliga artiklar som på olika sätt undergräver de klimatföreställningar som för närvarande ligger till grund för vår och EU:s klimatpolitik. 

De olika artiklarna är kritiska till en eller flera av punkterna nedan. Det är artiklar som sällan eller aldrig refereras i PK-media med hänvisning till att enighet råder om klimatet och debatten är onödig.

 1. Naturliga variationer spelar en försumbar roll för de klimatologiska förändringar vi sett. Sedan 1950 är det koldioxid och annan mänsklig påverkan som är den helt dominerande orsaken bakom temperaturökningar, förändringar i nederbörd samt extrema väderhändelser.
 2. Den moderna uppvärmningen, tillbakagången av glaciärer och havsis, ökningen av havsytehöjning, torkor och orkaner sker med en hastighet utan motstycke i historien. Dessa effekter sker globalt och får därför farliga konsekvenser för den globala biosfären och för den mänskliga civilisationen i den nära framtiden.
 3. Klimatmodellerna är pålitliga och korrekta, och den vetenskapliga förståelsen av både naturliga faktorer som solaktivitet, molnbildning, vattenånga, m.m. och koldioxidens betydelse är tillräckligt säker för att all debatt om detta bör upphöra. Nu är det enbart handling som gäller.
 4. De föreslagna lösningarna för att förhindra de farliga konsekvenserna – bl.a. förnyelsebar energi – är säkra, effektiva och miljövänliga.

Bara det faktum att det finns över 500 publicerade artiklar motbevisar påståendet att det skulle råda någon sorts vetenskaplig enighet i klimatfrågan. Det är inte första gången som Kenneth Richard har gått igenom vad som publicerats på engelska under året. 2016 och 2017 såg ungefär samma mängd artiklar.

I januari 2018 skrev Ingemar Nordin på Klimatupplysningen nedanstående:

”Att antalet klimathotsskeptiska artiklar ökat så dramatiskt under senare år är ett tecken på att den lilla snäva krets av klimatforskare kring FNs klimatpanel, IPCC, inte längre kan behålla sin kontroll över vilka artiklar som får lov att publiceras i peer-reviewade vetenskapliga tidskrifter. Länge så kunde de utöva en sådan kontroll genom att det 1) inte fanns så många klimatforskare i världen, 2) att de som författade IPCCs rapporter måste tillhöra ”gänget”, samt 3) att denna snäva klick av forskare också satt som granskare för de inflytelserika tidskrifterna Nature och Science. Hur detta gick till avslöjas med all tydlighet av den mejlväxling som gick under smeknamnet ”Climategate”… Den påstådda konsensusen faller i bitar.”

-Pettersson är inte klimatforskare men jag tycker klimatdebatten på ett oroande sätt påminner om flyktingdebatten och den masspsykos som drabbade många av oss. PK har rätt, alla andra är rasister eller klimatförnekare och journalisterna skriver av varandra, kollar inte fakta…

Hur går de senast 20 årens temperaturutvecklingen i ihop med klimatmodellernas prognoser om en snabbt stigande temperatur?

Bild från Paul Homewood

Läs mer på Klimatupplysningen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


5 responses to “Enighet om klimatet?

 • Hajo

  Framöver, så borde man kalla all avloppsmedia och Polster-Greta för klimatförnekare… eller klimatkräk…

  Alla normala människor blir automatiskt klimatbejakare…

  Gilla

 • Enighet om klimatet? — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] via Enighet om klimatet? — Petterssons gör Sverige lagom! […]

  Gilla

 • centurion

  ”Flyktingkrisen” visade sig ju inte vara någon FLYKTING-kris. 97% av de som kom hit var ju ekonomiska bidrags-skojare. Det stod batikhäxor och feminister med stora skyltar visande budskapet ”Refugees welcome”, vilket torde innebära att endast 3% av dessa var välkomna och resten kan dra åt h-e. Tyvärr hade dessa kvinnor feminiserat de svenska männen så pass att kåtheten tog över så även de 97% lockades till sänghalmen och där verkar de ha stannat.
  Samma sak blir det nu med ”Klimatkrisen”, där-tack o lov- fler och fler börjar inse hur grundlurade vi är. Men nyttiga idioter bär fram budskapet utan att tänka efter. Zoombies växer och frodas överallt. Det blir allt färre som tänker själva. Det blir allt färre som bär upp samhället. Men allt fler som tynger ner det. Först invasionen, sen klimatet. Vad kommer sedan ? Förmodligen den stora lyckan att betala mer skatt än det egentligen finns anledning till. Eller kanske den ynnest att få att bli en del av den pågående islamiseringen av vårt land…………….SÄG IFRÅN NU, INNAN DET ÄR FÖRSENT !!!!!

  Gilla

 • Realist

  Tänk nu efter eller vad alla mp vill säga !!!
  Al Gore (han som går och går och aldrig kommer fram utan visst stöd från de som har ”Benjamin”) denne man FICK NOBELPRISET ????
  Är det möjligt att få det t.v. en ”lögn” !?!?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: