Japan har lyssnat på Stefan Löfven, tar sitt ansvar och fördubblar flyktingmottagningen


INVANDRING. I veckan presenterades nya siffror från Japan rörande landets flyktingmottagande. Enligt regeringen härrör majoriteten av alla ansökningar från det man kallar fejkflyktingar – ekonomiska migranter som vill ta del av Japans välfärd och arbetsmarknad – och därför håller man fast vid en stram invandringspolitik men gör den samtidigt procentuellt sett betydligt mer generös.

Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter.

Siffror från Japans justitiedepartement visar att landet hittills i år har tagit emot 42 personer. Det är en fördubbling jämfört med föregående år, rapporterar Japan Times. Japan har c:a 127 miljoner invånare och en befolkning som är äldre än Sveriges men har inga planer på att lösa de problemen med invandring av asylsökande.

Den japanska regeringen anser att majoriteten av alla ansökningar man får in kommer från människor som använder påhittade asylskäl för att få migrera till landet för arbete och välfärd.

I januari förra året såg man till att skärpa reglerna för asyl vilket resulterade i en minskning av nya ansökningar med hela 47 procent till 10 493. Det framgår också att i genomsnitt 1 av 250 sökande erhåller flyktingstatus i Japan, hittills i år alltså 42 personer mot 21 stycken förra året.

-Pettersson säger att det hjälper när Stefan Löfven (S) ryter i…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Japan har lyssnat på Stefan Löfven, tar sitt ansvar och fördubblar flyktingmottagningen

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: