Ygeman (S) på väg att släcka ned Sverige


En tragedi har i motsatts till en komedi inget lyckligt slut. Jag är rädd för att våra politiker uppträder som om de deltar i en 2500 år gammal grekisk tragedi utan att vara medvetna om det. Den 27 juli 2017, för snart två år sedan sedan tvingades dåvarande inrikesminister avgå som ansvarig för den värsta IT-skandalen i Sveriges historia.

Sommaren 2018, tre månader innan valet i september, publicerade konstitutionsutskottet sin granskning av affären. Stenhård kritik riktades mot Anders Ygeman (S) och Anna Johansson (S), för att de varken rapporterat eller åtgärdat Transportstyrelsens allvarliga brister.

Om Ygeman skrevs ”Ministern blev förhållandevis tidigt informerad av sitt departement om det inträffade. Han bör då vara tillräckligt insatt för att förstå behovet av att följa utvecklingen och säkerställa att berörda departement och statsrådsberedningen blev informerade. Statsrådet bär ansvaret för dessa brister.”

Trots att Anders Ygeman (S) tvingades avgå för att han var en fara för rikets säkerhet studsade han tillbaka som en gummiboll och blev Sveriges energi- och digitaliseringsminister i januari 2019 i regeringen Löfven II.

Nu skriver Dagens Industri om att flera kommunala elnätsbolag i socialdemokratisk ledda kommuner säger att de kommer tvingas dra ner på sina elnätsinvesteringar på grund av ett förslag från regeringen och energiminister Anders Ygeman (S). Elnätsbolagen, som är naturliga monopol, och därför behöver regleras i vad de får ta ut för avgifter av kunderna, ska inte längre få tillgodoräkna sig outnyttjat tidigare utrymme.

Energiminister Anders Ygeman har hittills avfärdat varningarna, och förklarat att regeringen inte tänker ändra sig om skatten på kraftvärme.

Så, i sammanfattning, vad är det för situation Sverige befinner sig i?

 • Samhällsviktiga projekt och nya industrietableringar hotas av elbrist.
 • Elnätsbolag, elproducenter och Svenska Kraftnät skyller på varandra.
 • En höjd kraftvärmeskatt leder tämligen direkt till beslut om nedstängd eller minimerad produktion i landets tre största städer.

Läs hela artikeln på Dagens Industri…

-Pettersson säger att Ygeman, som förnekar problemen med energibrist, tänker köra ned en problemfylld energisektor i botten och tvinga industrin att flytta utomlands och släcka ljuset för oss som frusna blir kvar.

Men inte ett ens helt släckt och stängt Sverige kommer att göra skillnad för klimatet…

Några länders koldioxidutsläpp i proportion

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


17 responses to “Ygeman (S) på väg att släcka ned Sverige

 • Teresa.

  Se dig om efter ett eget elverk.
  Helst utomlands så besparar du sossarna att slarva bort ytterligare momspengar.
  När du ändå är ute och shoppar, ta en sväng till Border shop liksom centerpartiet i Kristianstad och IF Metall.

  Gilla

 • grunehetgrot

  Jag begriper inte varför Sverige skall vara befriat från folk som har mer än två hjärnceller.
  Först bestämmer man att alla motorer skall drivas med el, sedan bestämmer man att man skall lägga ner elproduktionen i Sverige.
  IDIOTER säger jag bara. Sånt här kan bara hända i Sverige av alla länder på jorden. Det land som har sådana medborgare som Greta och hennes föräldrar.

  Gilla

 • Tony

  Låter man sådana som MP ha hand om Elförsörjningen
  blir resultatet därefter,och använder man sig sen med
  rådgivare med tvivelaktig mental status, ja då blir ju
  resultatet så här.

  Gilla

 • Janne

  Idiotsvensken får vad han har röstat på,för dom röstar som deras
  förfäder röstade,men så går det åt H-E också,det vankas nya tider nu.
  Swerige är på väg mot ett uland i klass med Afrika och allehanda
  länder där omkring.

  Gilla

 • Ture

  Usch sicket skitfolk! Och det värsta av allt är att vi aldrig blir av med dem. De kan begå det ena fatala misstaget efter det andra, men de får ändå vara kvar inom maktens korridorer. Denna sombieherre är ett tydligt exempel på detta. Mona är ett annat exempel.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Det sägs att världens elbehov ökar i rekordfart.

  Vilket inte kan komma som en nyhet, inte ens för en mindre kunnig sosse. Som sitter på energi- och digitaliseringsminister stolen i regeringen.

  Gilla

 • turrim

  Ansvaret ligger på Statsministern. Och på alla partiledare som håller truten. Inte ens SD törs uttala sig trots att man har en talesperson för energi med elbakgrund som är duktig på att avskeda partikamrater för egen vinning men inte törs driva en ljudlig energipolitik för Sverige.

  Gilla

 • centurion

  Stefan, det är ta mig f-n en prestation att omge sig med idel oduglingar. Och ovanpå detta rådgivaren H. Arnstad…? Helt i klass med att lyckas få noll rätt på tipset. Du är ett vandrande unikum, för du har väl inte bara otur när du försöker tänka.

  Gilla

 • Kurt

  Ha han klarat 3 år på Gymnasium?

  Gilla

 • Tony

  Inte nog med att den som styr är en idiot, bakom finns där ett
  helt koppel med liknande idioter! Arma Land, vad fan har folket
  gjort för att förtjäna dessa? Jo en allt för stor del av folket har
  röstat fram dessa figurer som inte ens platsat på Samhall.

  Gilla

 • Lellegoo

  Observera det evinnerliga fokuset på att säga att det beror på överföringskapacitet i ledningssystemet. Visst kan det vara så. Men grundbulten är kapacitetsbrist i produktionen av el.

  Men det är klart, drar man ner på produktionen behövs mindre kapacitet att överföra el.

  Det kanske är så de tänker.

  Gilla

 • anne b rat

  Han skulle aldrig slutat på frukt o grönt på Konsum, där han var en gång i tiden enligt sitt CV, där hade han gjort succe med att sortera kålhuvud!

  Gilla

 • Psykvård Sverige.

  ”Bara en fiskmås anställer en annan fiskmås, då båda inte har förstånd att förstå, att den andre är en fiskmås ”.

  Han är ditsatt, för att fixa bort besvärliga personer, samt att ordna så skatterna/avgifterna till: EN VINST FÖR SAMHÄLLET! kommer in.

  Detta totala ekonomiska fiasko, katastrof, uppgivenhet och sönderfall ska betalas av ärliga medborgare.

  Tänk om Sveriges sk. ledare har en promille ryggrad och skulle säga….Jag hade fel, jag trodde att alla som kom hit var ärliga, gör rätt för sig, vill svenskar och Sverige gott, samt bidra till ett samhälle utan våld, utan bränder, utan bidragsfusk, utan pedofili samt utan våldtäkter av barn och våra kvinnor…Jag är naiv och dum…..JAG HADE SÅ FEL, NU KOMMER JAG AGERA MED DE SOM VILL SVERIGE OCH ÄRLIGA MEDBORGARES BÄSTA.

  Naturligtvis en utopi, för denna handling och agerande krävs intelligens och förstå skillnad på rätt och fel.

  Gilla

 • SVENSK

  Det enda som är bra var att han 1994 tydligen arbetade för ett fortsatt fritt Sverige!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: