Stäng

Somalier boende i Sverige oroliga när hawalakonton stängs

EKONOMI. Flera hawalabolags bankkonton har stängts av svenska banker, rapporterar Ekot. Hawalabolag är pengaöverföringsbolag som gör transaktioner till länder som saknar pålitliga banksystem.

Nöjd somalier,kostar de danska skattebetalarna 219.000 kronor per år i snitt. Syrier är också ”duktiga”…

Somaliska riksförbundet ber nu Nordea att häva stängningar eftersom många inom den svensksomaliska gruppen använder sig av systemet för att skicka pengar till anhöriga i Somalia.

– Jag är väldigt orolig. För vi försörjer våra barn och familj som bor i Somalia, säger Samsam Ahmed som använder systemet.

Bankerna hänvisar besluten till en lag som trädde i kraft i augusti 2017 där kraven på att vidta åtgärder mot penningtvätt har skärpts.

-Pettersson är orolig för Samsams barn, kan de bo i Somalia borde Samsam också kunna bo där. Jag är övertygad om att Samsam skrivit på asylansökan att Somalia är livsfarligt och att han inte kan sätta sin fot där utan att bli dödad men ändå hälsar på barnen en gång om året, men jag kan ha fel…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 reaktioner på “Somalier boende i Sverige oroliga när hawalakonton stängs


 1. inge fel alls på Ygemannen, betänk att
  hans byk är framvald av Universums i
  särklass lägst stående klientel
  …så man skäms ögonen ur sig å vill
  spurta ut i skogen å krypa under en
  sten gömma sig för alltid
  I omvärlden, spec. USA betraktas lilla
  Sverige som alla länders stora clown
  Sagt det otaliga gg…allt är folkets fel,
  de har valt mähän ur sin egen grupp
  att ”stolt” styra Sverige

 2. Vad skickar de för pengar, i alla fall inga pengar genom ärligt och hederligt arbete !
  Skulle tro att det handlar om bidragspengar utdelade av världens största socialbyrå Sverige.

 3. När det gäller e x o t e r önskar jag,att ni alla ikväll varit i ”mitt Ghetto”…
  Från alla håll skrik,vrål,och orientalisk musik,bestående av lurar och någon form av horn.Trummor inte att glömma bort,under det allmänna jippot !
  Liknande har Stenbock inte upplevt senaste 30 åren,vilket tyder på ett rejält tillskott av Islamister….
  Tror t.o.m.att den nya befolkningen förväntar sig personligt besök av Allan !

 4. Det är inte Samsan som försörjer hans barn och släkt. Det är jag som försörjer Samsan OCH hans släkt boende där Samsan inte anser att det går att bo. Jag är hjärtinnerligt trött på att bli robbad av denna tokregering. De som är så PK och vill försörja hela världen, ta fram plånboken och gör det.

 5. En sak jag undrar över är om du går in på blocket och tittar på andrahands kontrakt på lägenheter så är majoriteten uthyrare utlänningar
  Hur kommer det sig?

 6. Jag undrar om alla somaliska våldtäktsmän är lika stolta som de somaliska kvinnorna är?

 7. Fruktansvärt att dessa kan ha pengar över när så många SVENSKA pensionärer som slitit i över 40 år inte ens har så att det räcker! Ut ur landet!

 8. Hur försörjer han sina barn/familj i Somalia? Med svenska skattepengar? Undrar hur mycket av dom svenska bidragen dom får som dom ” försörjer ” sina familjer med i sina hemländer. Svenska skattepengar rinner rakt ut ur Sverige

Kommentera

%d bloggare gillar detta: