Rapport: Fusk för miljarder i välfärdssystemen

BIDRAG och SKATTER. Varje år betalas det ut cirka 8,7 miljarder kronor för mycket från 13 av de svenska välfärdssystemen. Det visar en ny rapport från ”Delegationen för korrekt utbetalning från välfärdsystemet” som presenteras på DN Debatt.

Enligt rapporten uppskattas ungefär 75 procent av felen orsakats av de sökande, och två tredjedelar av dessa misstänks vara avsiktliga fel, eller fusk.

”Samtidigt visar undersökningen att det finns en mer tillåtande attityd till bidragsbrott och fusk hos unga”, står det i debattartikeln. Delegationen kommer nu gå vidare för att uppskatta hur mycket av de felaktiga utbetalningarna som orsakats av exempelvis fel i folkbokföringsuppgifter och inkomst via sjukpenning.

Delegationen leds av Sven-Erik Österberg, som är gammal topp-sosse och tillhör partieliten och knappast opartisk.

Steget efter

-Pettersson noterar att som vanligt nämns inte problemet med invandring och bidragsbedrägerier, trots att det varit bekant i minst tio år. Bloggen har skrivit om det sedan 2010. Se två inlägg nedan och mer HÄR. Naturligtvis fuskar svenskar också men bakom de stora organiserade bedrägerierna som avslöjats ligger invandrare.

INVANDRING. Personer med svåra funktionshinder hämtas till Sverige för att få assistansersättning – som en del i en organiserad brottslighet. Det är en av flera allvarliga faktorer som uppmärksammas i en utredning av assistansbranschen som lämnas till regeringen på tisdagen. Slutsatsen är att lagen bör ändras.

Under flera år har miljonrullningen till brottsliga och oseriösa assistansbolag pågått. Detta har SvD granskat i ett 30-tal artiklar under ett års tid.

-Pettersson menar att det är bra att SvD granskat detta under ett år. Vi har bara skrivit om det i ÅTTA (8), dock nämner inte SvD med ett ord att nästan alla stora organiserade bedrägerier med assistansersättning begås av invandrare och SvD underdriver problemen.

Det är bra att medier och Dagens Juridik tar upp problemen men de skriver fortfarande inte vilka som ligger bakom majoriteten av brotten och de stora pengarna. Jag har skrivit om detta sedan 2010 på bloggen och då naturligtvis blivit kallad för bland annat rasist och fått besöka olika tingsrätter flera gånger.

Jag påstår inte att bara invandrare begår dessa brott men det är nästan bara personer med invandrarbakgrund som åk fast och döms i de stora assistanshärvorna. Det förekommer definitivt fuskande svenskar med det är oftast enskilda individer som fuskar med vab-dagar, sjukskrivningar osv. Det är en piss i Mississippi i jämförelse.

Fusket med assistentersättningar är extremt omfattande och mer än var tredje bidragskrona utgörs av fusk, sa Karl-Arne Ockell vid länskriminalen i Halland år 2010. Då rörde det sig om över 10 miljarder per år eller 4.000 kronor för varje skattebetalare i Sverige.

Läs gärna några inlägg i Sagan om Södertälje och om Bortalaget, om Karl-Arne Ockell.

Dömda i systemhotande invandrarbedrägerier överklagar till Högsta Domstolen

De som skulle rädda oss hotar hela vårt system och varken medier eller myndigheter törs tala klarspråk.

Assistans bedrägerierna kostar samhället miljarder och viljan att betala skatt urholkas. Läs om den grova, systemhotande brottsligheten på bloggen.

Några få exempel nedan:

Vi har sedan 2010 rapporterat om Fusket som hotar hela systemet i vårt land. Enligt Karl-Arne Ockell, utredningschef vid länskriminalen i Halland så är minst en tredjedel av det som betalas ut i assistentersättning fusk enligt rapport i Ekot ändå håller det på år efter år och de som drabbas är de som verkligen behöver hjälp…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

”De hånskrattar åt oss
Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

10 thoughts on “Rapport: Fusk för miljarder i välfärdssystemen

 1. Varför hör man aldrig Jonas gläfsa om detta ? Här har han ju ett ypperligt tillfälle att ondgöra sig över VINSTER I VÄLFÄRDEN.

 2. Om svenska ursprungsbefolkningen är 75-80 procent av totalen, så säger det mycket att invandrare ändå är i majoritet i fusket. Det krävs en hel del lagändringar. Det håller inte att invandrare direkt åtnjuter högre prioritet av välfärdens resurser än svenskar. Etableringsstöd och andra specialbidrag bör avvecklas genast. I Sverige håller myndigheterna på att bygga upp samhällen av främlingar med kulturer av utanförskap. Människor, som aldrig vill ha något med Sverige att göra.

 3. Även denna del av välfärdssystemet är nu delvis förstörd av Lövens och Ruinfelts impoterade utländska gunstingar!

 4. Spelar väl ingen roll i Sverige världens absolut rikaste socialbyrå !

 5. Kan detta vara ett genomtänkt ( tänkt…är det möjligt ??? ) beslut av Socialdemokraterna att gå ut med denna verklighet….är detta då tanken att sänka pensionen, att stoppa/minska bidragen, att höja skatten, detta för oss alla svenskar, och skylla på svenskarna att det är de som förstör samhället, om de inte niger, bockar och bara håller med Socialdemokraterna, i deras tåg mot total förnedring och underkastelse inför islamiseringen.
  För den verkliga sjuka kostnaden/utgiften måste döljas till varje pris…för det ÄR EN VINST FÖR SAMHÄLLET …enligt den tydligen intelligenta allvetaren och se in i framtiden, Stefan Löfven.

  När ska Sverige botas ifrån denna sinnessjukdom som pågår !?

 6. Först halvåret 2012 gjordes en utredning, “Åtgärder mot fusk och felaktigheter inom assistansersättningen”. Där nämndes just att man
  hämtade människor från flyktingläger. Varför har inget hänt?

 7. Landet har inte råd med Annika Strandhäll och
  hennes anhang! Dom är rena sänket för landet,
  men dessa dårpippin har ju bestämt sig för att Sverige
  ska bli en Islamstat, ty det har dom lovat Globallisterna
  och Imamerna här i landet.

 8. Att Sosseriet bara sätter till folk med samma ideologi
  är ingen hemlighet, endast partibok gäller, därför sitter
  det många olämpliga personer på många platser i
  samhället, som utan kompetens ska klara sådant dom
  inte förmår. Och i stället för att byta ut dem som är
  olämpliga slätas grova brott över och bedöms för
  något annat än det är. Det är bara att fundera ut nya
  fantastiska skatt o avgiftshöjningar att plåga den
  jobbande befolkningen med. Världens högsta skatter.

  Det fanns förr en slogan om “att Sverige är fantastiskt”
  den borde bytas ut mot “Att Svensk politik är rutten”!

Kommentera