Dyr symbolpolitik räddar inte klimatet

KLIMAT & VÄDER. Ni minns hur det var i maj förra året, varmt och torrt och det varade till augusti. I år är det annorlunda, +3,5 C i mors vid 6-tiden och det i Södermanland och i slutet på maj som blev en kylig och ostadig månad. Det har varit byar av regn, snö och hagel. Flera skurar och nederbördsområden berörde landet och månaden blev på många håll blötare än normalt, lokalt även rekordblöt.

Men klimatmupparna bryr sig inte för dem är värmeböljor klimatförändringar medan köldknäppar är väder, det får vi leva med.

De första prästkragarna har slagit ut vid torpet

Regeringens massiva satsningar på klimatpolitik de senaste åren har inte gett resultat. Trots att anslagen mer än fördubblats på tre år har utsläppsminskningarna i princip upphört. Skattebetalarnas Slöseriombudsman skriver på debattplats i Svenska Dagbladet, tyvärr bakom betalvägg, om sin nya rapport “Larmrapport för klimatet”.

Från 2014, när Löfven tillträdde har utgifterna för klimatåtgärder ökat rejält, men utsläppen har inte minskat…

I stället för att satsa skattepengarna på effektiva åtgärder går stora delar av klimatbudgeten till symbolpolitiska åtgärder som inte har någon större effekt på utsläppen.

Under decennier har utsläppen i Sverige stadigt minskat. Men de senaste åren har utsläppsminskningarna avstannat. Förra året ökade till och med utsläppen. Det är en trend som skiljer sig från många andra länder i vår omvärld. I hela EU minskade utsläppen med 2,5 procent förra året, om än från en betydligt högre nivå än här i Sverige.

Detta trots att anslagen till klimatpolitiken mer än fördubblats på bara tre år. Det är ett tecken på en ineffektiv klimatpolitik som kostar mycket pengar, men inte ger några resultat i form av minskade utsläpp.

Slöseriombudsmannen släpper därför en Larmrapport för klimatet. För att allt för mycket skattepengar slösas bort på klimatpolitik som inte minskar utsläppen.

-Pettersson är inte förvånad, det är snarare regel än undantag att göra felsatsningar. Sverige har dessutom högre klimatambitioner än något annat EU-land, frågan är om de 27 andra ländernas regeringar är dumma i huvudet eller…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

6 thoughts on “Dyr symbolpolitik räddar inte klimatet

 1. Det påminner mig om detta: https://www.youtube.com/watch?v=pBbvehbomrY

  Symbolpolitik är väl just symbolpolitik. Som en slags propaganda eller nåt. Vi skulle ändå inte hinna göra något i tid om det skulle vara så illa som klimathysterikerna hävdar, men om inte annat så fyllde väl den tillhörande hysterin sin funktion genom att skrämma bort en del väljare från att rösta på “klimatförnekarna” samtidigt som man skrämde andra väljare till att rösta grönt.

 2. detta land har sedan 1990 ung. “fått” c:a 2 mille flera invånare.
  Från 8 till 10 mille. Det är en ökning med 25%. Om vi räknar utsläpp för 8 mille..har då utsläppen ökat? om landet hade t.ex 5% utsläpp /kapita så borde landet med de tillkomna komma till 6%.
  Hänger NI med?

 3. Vi måste få bort de där hjärndöda fåntrattarna från rodret innan landet skattas ihjäl totalt.

  Det borde vara krav på att doktorera i marknads och företagsekonomi innan man får bestämma över sådana frågor alls.

 4. Sverige kommer alltid vara sämst fånigast och odugligast så länge vi har feminism i riksdagen.

Kommentera