Folkmord på kristna når “alarmerande skede”

av Raymond Ibrahim • 30 maj, 2019

 • Många av världens mest förföljda kristna har inget överhuvudtaget att göra med kolonialism eller missionärer. De som drabbas mest av hot om folkmord – inklusive Syrien och Iraks assyrier eller Egyptens kopter – var kristna flera århundraden innan Europas kolonialisters förfäder blev kristna och missionerade.

 • BBC-rapporten understryker “politisk korrekthet” som det största skälet till västvärldens likgiltighet …
 • Bland de värsta förföljarna är de som regerar enligt islamistisk lag, eller sharia – vilka akademiker som Georgetown Universitys John Esposito bestämt hävdar är rättvisa och skäliga. I Afghanistan (rankad tvåa) “har kristendomen inte rätt att existera”.

“Förföljelsen av kristna är nästan på folkmordsnivå”, titeln på en rapport av BBC från den 3 maj citerar en omfattande tillfällig studie som begärts av den brittiska utrikesministern Jeremy Hunt och leds av pastor Philip Mounstephen, biskopen av Truro.

Enligt BBC-rapporten så drabbas en tredjedel av världens befolkning av religiös förföljelse, med kristna som “den mest förföljda religiösa gruppen”. “Religion ‘riskerar att försvinna’ i vissa delar av världen“, noterade den, och “i vissa regioner kan nivån och typen av förföljelse anses komma nära den internationella definitionen av folkmord, enligt den som antagits av FN.”

Den brittiska utrikesministern Jeremy Hunt citeras också om varför västerländska regeringar har “sovit” – hans ord – under denna växande epidemi:

Läs vidare

4 thoughts on “Folkmord på kristna når “alarmerande skede”

 1. All religion i världen är idag hopkopplad med en gud som är mycket elak och ångrar att han skapade människan.
  Människan skapades ju till guds avbild enligt bibeln och så elak och mordisk som människan är så måste gud vara likadan.
  Enligt bibeln så skapade gud mycket fina grejer såsom Djuren och naturen t.ex. Sedan greps han av storhetsvansinne och skapade MÄNNISKAN. Det var ett stort misstag.

 2. Leker med tanken att det vore folkmord på muslimer i kristna miljöer –
  då vore det annat hud i skällan!

 3. Kristna är inte lika mycket värda som dagens heliga och fredliga muslimer, bara att fråga den svenska 7 klövern och deras trogna trygga väljarkår !

Kommentera