Persson tackar ja till att bli ordförande i Swedbank

EKONOMI. Tidigare socialdemokratiske statsministern Göran Persson har tackat ja till att bli ny ordförande i Swedbank. Det säger Lennart Haglund, ordförande i storbankens valberedning. Under söndagskvällen meddelade Swedbank via ett pressmeddelande att Persson föreslås bli ny ordförande efter avgående Lars Idermark.

Göran Persson kommer senast i samband med att han tillträder som ordförande, givet att stämman så beslutar, att lämna de uppdrag som behövs för att han ska kunna fullgöra sitt uppdrag i Swedbank på bästa sätt. I Swedbanks valberedning ingår ordförande Lennart Haglund (Sparbankernas ägareförening), Jens Henriksson (Folksam), Ramsay Brufer (Alecta), Johan Sidenmark (AMF) och Peter Karlström (Sparbanksstiftelserna). Göran Persson kommer att finnas tillgänglig för media i samband med den extra bolagsstämman.

12 thoughts on “Persson tackar ja till att bli ordförande i Swedbank

    • Ingen har frågat mig om jag var beredd….Detta ”jobb” hade passat en gammal pensionär,som Stenbock !
      Prata skit och använda främmande ord,har jag också med från födseln i bagaget…
      Tror det finns flera andra hos Pettersson,som vore bra mycket lämpligare än godsägaren Persson. Lönen lär också vara hygglig, och all förplägnad är gratis,om jag inte misstager mig !

  1. Utgår ifrån att ordförandeskapet är ett 100% hedersuppdrag som bara attraherar ideella personer som inte ska ha ersättning från Swedbank. Alla andra lycksökare göre sig ej besvär! Vilka karaktärsdrag besitter du Göran?

    • Utifrån sett till hans meriter. Verkar det vara en bondfångare och lögnare,som bl.a. försnillat 258 miljarder för oss pensionärer,ur ATP-fonderna !
      Inser att Swebank som sysslar med svarta affärer och penningtvätt, gärna vill ha en sådan kraft….inom sin maffiaorganisationen !

  2. Det passar ju bra med min skattefinansierade herrgård som fasad till den tidigare arbetarungens uppgång. Då kan HSB sitta och skryta i direktionsrummet över sin proletära bakgrund, det går säkert hem. Eller så kan han rapa om ”den som är satt i skuld är inte fri”, det blir ju fint med vad banken är satt att göra -låna ut pengar!

  3. härligt
    nu får han statsminister pension och lön från swebank för att sänka swebank till botten precis som han lyckades med våra pensioner.

KommenteraAvbryt svar