Dömd dubbelmördare döms för mordförsök


BROTTSLIGHET. Den 14 november 2017 mördades två män på olika platser i Upplands Väsby norr om Stockholm. Adriano Rodriguez, som var vän till de två skjutna männen, åtalades misstänkt för att ha mördat dem båda.

Han frikändes i tingsrätten – men dömdes sedan i mars i år till livstids fängelse för båda mordet i Svea hovrätt. Mellan de två rättegångarna befann sig Rodriguez Cadiz på fri fot. Under den tiden utförde han ett nytt våldsdåd.

I december 2018 maskerade han sig och stormade in på en bilverkstad i Vallentuna norr om Stockholm. Beväpnad med pistol och kniv, och framför ögonen på flera vittnen, gick han fram till en man. När han misslyckades med att skjuta honom gick han till stället till angrepp med kniv. Mannen fick svåra skador och fick flygas till sjukhus.

Den angripne mannen är bekant med Adriano Rodriguez Cadiz sedan tidigare och förhördes i utredningen efter dubbelmordet. Enligt vittnen ska Cadiz ha ropat ut ”har du golat” eller ”ska du gola” i samband med knivattacken.

Nu meddelar Attunda tingsrätt sin dom i målet: Adriano Rodriguez Cadiz döms för mordförsök. Eftersom han redan är dömd till livstids fängelse går brottsligheten in i det redan utdömda straffet.

Herr Cadiz tänker överklaga.

-Pettersson undrar varför Cadiz ens tillåts överklaga, han dömdes men det påverkade inte straffets längd så han har inget att vinna.

Pettersson nekades dock rätten att överklaga när jag begärde prövningstillstånd i ett förtalsmål, där jag sagt sanningen. Läs HÄR. 

TIDIGARE 2019-03-07. Adriano Rodriguez Cadiz döms till livstids fängelse för dubbelmord

BROTTSLIGHET. En 40-årig man, Adriano Rodriguez Cadiz, döms för dubbelmordet i Upplands Väsby i november 2017 – och får livstids fängelse. Det meddelar Svea hovrätt rapporterar flera medier. Mannen friades av tingsrätten i juli trots att det var styrkt att han befunnit sig på mordplatsen.

Adriano Rodriguez Cadiz döms för dubbelmord. Foto: Polisen

Offren, som 40-åringen var bekant, med sköts ihjäl med ett par timmas mellanrum och hittades bara ett par kilometer från varandra, skriver tidningen Mitti.

I början inleddes två förundersökningar men efter ett tag riktades misstankarna mot 40-åringen.

Under de senaste månaderna har herr Cadiz suttit häktad misstänkt för mordförsök efter att en man blivit knivhuggen på sin arbetsplats inför en rad olika vittnen.

-Pettersson säger att herr Cadiz verkar vara en trevlig pensionsräddare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Dömd dubbelmördare döms för mordförsök

 • Kenth Andersson

  Naturligtvis, Palme öppnade dörren för landsförräderiet !

  Gilla

 • Thor

  Förortsuniformen är på ser jag.

  Gilla

 • ruben

  Hur kan såna kriminella förmågor bli välkomnade i Sverige via myndigheterna. I mina värsta mardrömmar om invandring tror jag det är ett medvetet urval myndigheterna gör och de forcerar ansträngningarna till det yttersta. Fientliga organisationer, som opererar dolt inom myndigheterna har till uppgift att fylla upp Sverige med så mycket kriminalitet, som möjligt. Nåja, det är inte vad jag tror i normala fall, men det har blivit en djävulsk massa kriminalitet och fängelserna är fullbelagda. Vad sysslar regering och myndigheter med egentligen. Tror de att Sverige ska lösa hela världens kriminalitet i den humanistiska stormaktens namn? Hur vansinnigt får det bli innan helomvändningen?

  Gilla

 • Argus

  Är detta en avkomma till ”guldklimparna” Palme importerade från Chile efter att Högsta domstolen avsatt kommunisten Allende?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: