Loserstaden Malmö är fortfarande loser…

EKONOMI. Malmö uppvisar nästan ett miljardresultat för 2018. Men kostnaderna för försörjningsbidrag ökar och staden kämpar fortsatt med hemlöshetssiffrorna. Malmös resultat om plus 921 miljoner kronor (en oväntad positiv avvikelse mot budget med 621 miljoner) kommer att vara provocerande för många som anmärker på Malmö som stor nettomottagare i det kommunala inkomstutjämningningsystemet. Att drygt en femtedel av det omdebatterade stödet kommer från Öresundspendlarna som betalar skatt på andra sidan sundet och som sedan återförs till deras hemort diskuteras inte lika ofta, skriver Csaba Perlenberg på Kvällsposten. 

-Pettersson säger att Perlenbergs krönika är rena, rama rappakaljan, att påstå att Malmö gör vinst visar bara att budragen är för höga. Perlenberg borde kanske skulle läsa boken om Om Sverige i morgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då?

Om Sverige i morgon blir som Malmö idag hur blir Sverige då

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Loserstaden Malmö är fortfarande loser…

 1. Ja man blir ju inte peppad på att betala skatt om man säger som så. Ska göra allt i min makt för att betala så lite skatt som möjligt om mina skattepengar ska gå till snyltande babbar.

 2. Funderar lite: För inte så länge sen var Stockholm motorn i Sverige som genererade mycket skatt till Sverige. Stockholmarna som var 21% av Sveriges invånare, tjänade 27% av Sveriges inkomster och betalde 43% av Sveriges skatter. Det var lite tufft för stockholmarna, men det gör inget sa malmöpolitikerna. Får vi bara bron till Köpenhamn så kommer vi i Malmö bli Sveriges motor som genererar skatt till övriga Sverige. Hur blev det?

 3. SD hataren Chabo Perlenberg ser stöddig ut på bild, men
  är av samma skrot o korn som merparten av dumdryga
  journalister i Sverige.

  • Han kunde ju för omväxlings skull utreda hur mycket den kriminella verksamheten omsätter per år, det är nog mer än vad Malmös putsade och ihop trixade vinst utgör.

   Han kan ju börja med Spelhaken på Norra Grängesbergs gatan
   men han får ta av sig skygglapparna., och ställa sig
   med armarna i kors som den H A figur han försöker att
   efterlina. Men tror inte ens att dom kommer att notera honom.

 4. Den stad som får så mycket i bidrag ska inte få behålla sitt positiva, uppenbarligen fingerade resultat, utan det ska dras av från nästa års bidrag. Precis så är det t ex för en person som går på försörjningsstöd, de får inte ha några tillgångar. Nu kommer detta att användas till propaganda för det “lyckade mångkulturella Malmö” 921 miljoner + !
  När sanningen är att de egentligen går över 4000 miljoner back! Om det nu är ca 5000 miljoner de fortfarande får i bidrag? det kanske är mer nu?

 5. Malmö ska försörja sig själv, de har inga premisser för att få utjämningsstöd. Det stödet är till för glesbygdskommuner med för litet antal kommuninvånare, som av naturliga skäl inte kan hålla full service. Det var inte meningen för kommuner med uppåt 300 000 invånare. Det är helt absurt.

 6. Sossarna i Malmö tycks ha stora problem med matematiken de lärde sig en gång i flumskolan. (S) verkar ha stora problem med att kunna skilja på

  … enkel bukföring …

  https://i.makeagif.com/media/8-29-2015/M-SsDJ.gif

  … och adekvat bokföring av kommunens ekonomi t ex att lyckas fastställa hur stora intäkterna och utgifterna egentligen är totalt i alla sina verksamheter …

  https://media.giphy.com/media/26FPLMDDN5fJCir0A/giphy.gif

  … samt härleda varifrån kommunens alla spenderade skattepengar verkligen kommer.

 7. Kalifatet Malmö, Sveriges och 7 klöverns mångkulturella paradis 2019 !
  Blir tveklöst en röst på AFS i EU-valet, det enda partiet idag som vågar säga sanningen om den katastrofala mångkulturen i Sverige och övriga Västeuropa naturligtvis även en röst på AFS 2022 i riksdagsvalet precis som 2018.
  Vad säger och tycker SD, oroväckande tyst därifrån numera.

 8. Återigen en intetsägande artikeln i Sydsvenskan.
  Jag undrar många gånger hur mycket får de skribenterna för en artikel. Det är kanske värt att sälja sin själ för?
  I Sydsvenskan får vi tex. läsa då och då om Brasilien och andra länder i Sydamerika av en skribent (Henrik Brandão Jönsson) som gift sig med en brasilianska och är bosatt där och tjänar pengar på sina åsikter om landet (och andra länder där runt omkring) i tidningen.
  Men eftersom jag har en kompis som hade bott i Brasilien i många år, så verkar inte alls den skribenten skrev om att stämma.
  Det är synd att det är väldig få som har insyn i något annat land än Sverige.

  Den här artikeln hade varit bättre att lyfta fram:
  https://www.sydsvenskan.se/2019-04-25/det-har-ar-ju-ett-korthus
  Det är bara ett exempel om hur vissa folk plundrar Malmö och dess invånare. Dessutom C anhängare.

 9. En stad kan aldrig gå med vinst det är bara vänsterblivna människor som tror det. Alla pengar kommer från skattebetalarna. I Malmö mer än var fjärde kronq som förbrukas. Trots att en stor mängd raketforskare läkare ingenjöre mm från muslimska länder flyttat dit 😁

 10. Csaba p har ungersk klingande namn,men hans åsikter blev dränkta av PK drömmar, följer inte dom stolta ungerska drömmarna.

 11. Ja den som har sett Malmö kan spara resan till Orienten !
  Eller som det stod på skylt vid infarten: “Har du sitt Malme,har du sitt varden”,,,
  Vill minnas det var lokala Skånepartiet,som hälsade besökare välkomna på detta talande vis.

Kommentera