Och Ulf Kristersson sitter kvar, trots en meritlista i Mona Sahlins klass

INRIKES. Idag avgick den moderate riksdagsledamoten Erik Bengtzboe för oklarheter med reseräkningar och folkbokföringsort. Det är nog rätt, politik är en förtroendebransch. 

Även Lena Ferm, lokalpolitiker i Göteborg tvingades bort. Hon hade twittrat att alla invandrare är analfabeter och det är inte helt korrekt men det finns en hel del sanning i de orden. Vår statsminister Stefan Löfven (S) har ljugit åt andra hållet  ”Här har vi en stor del människor som kommer med hög utbildning…Sedan har du några stycken som har väldigt låg utbildning, kanske ingen alls”. 

Bengtzboe fick gå liksom Lena Ferm, Bengtzboe korrekt men Lena Ferm helt i onödan.

Däremot sitter Stefan Löfven kvar trots att han inte är folkvald, och ännu värre är att moderatledaren Ulf Kristersson inte har fått sparken.

Kristersson har en meritlista i klass med Mona Sahlin, men i och för sig blev Mona partiledare i Sveriges största parti. Så allt kan hända.

Kristersson var socialborgarråd i Stockholm mellan 2006 och 2010. Han genomdrev då omfattande utförsäljningar av offentliga verksamheter och kommunala bolag för priser långt under marknadsvärdet. Bara under ett år (2008) slumpade han bort verksamheter värda minst 81,7 miljoner kronor – för 3,4 miljoner kronor. Enligt både Statskontoret och Regeringsrätten var utförsäljningarna olagliga. Ändå har Kristersson sluppit ansvar.

Under 1 (ett) år förlorade medborgarna 78,3 miljoner kronor vilket motsvarar kostnaden för 6.5 miljoner små Toblerone.

Under perioden som socialborgarråd 2006-2010 bodde Kristersson i en stor våning på Folkungagatan i centrala Stockholm. Lägenheten ägdes av Ersta diakonisällskap och var egentligen avsedd för sjuka och hemlösa samt personal.  Men genom Ersta diakonisällskap, som under samma period hade mångmiljonkontrakt med Stockholms stad inom Kristerssons ansvarsområde, fick Kristersson våningen utan att behöva ställa sig i bostadskön. Kristersson har inte ställts till svars för jäv.

Från 2010 till 2014 var Kristersson socialförsäkringsminister i Fredrik Reinfeldts regering. Kristersson bosatte sig då i en attraktiv lägenhet på Kungsholms torg i centrala Stockholm. Även denna bostad fick Kristersson utan att stå i bostadskön. Denna gång tack vare direkta kontakter med Stefan Ränk, VD för bostadsbolaget Einar Mattsson och barndomsvän till Kristerssons fru.

Bara två år tidigare, när Kristersson fortfarande var socialborgarråd i Stockholm, hade han varit drivande i utförsäljningen av 1.200 kommunala hyreslägenhetertill just Einar Mattsson.

Lägenheterna slumpades bort långt under marknadsvärdet, för sammanlagt 630 miljoner kronor, motsvarande 6.600 kronor kvadratmetern. Det genomsnittliga kvadratmeterpriset i Stockholm var samma år (2008) 39.000 kronor. Om lägenheterna hade sålts enligt marknadsvärdet hade alltså prislappen landat på 3,7 miljarder kronor, inte 630 miljoner. Det blir rätt många Toblerone.

När Kristensson 2015–2016 var Moderaternas ekonomiska talesperson åkte han taxi för 113.000 skattekronor. Resorna gick från och till arbetet, men också till restauranger och privata adresser. Detta trots att riksdagsledamöter enligt lag ska åka kollektivt om de har möjlighet. Enligt TV4:s granskning var det bara i 3 av 668 fall som Kristersson inte kunde ha åkt kollektivt. Utgifterna för resorna motsvarar runt 9.500 Toblerone. Kristersson har inte ställts till svars för sina resor.

Under 2007 flög Kristersson tre gånger till Kina – på skattebetalarnas bekostnad. Notan landade på 128.000 kronor. Kritiker menade att resorna inte hade något med hans arbete som lokalpolitiker i Stockholm att göra, och att han egentligen reste med sin fru som under samma period arbetade för Sweden China Trade Council. Kristersson svarade kritikerna med att han “passade på” att “diskutera social utveckling” när han var i Kina. Medborgarnas utgifter för Kristerssons Kina-resor – 128 000 kronor – motsvarar kostnaden för 10.700 Toblerone. Kristersson har inte ställts till svars för att han låtit skattebetalarna stå för hans privata utgifter.

Konkret skriver lite mer utförligt…

-Pettersson säger att det var lite om statsministerkandidatens Ulf Kristerssons bakgrund, men personligen tycker jag det allra värsta var att han inte protesterade mot Fredrik Reinfeldts “Öppna era hjärtan” och Alliansens samarbete med Miljöpartiet om invandringspolitiken trots att han redan 2009 lade fram en utredning med många bra förslag. Han visste med andra ord. 

Nedanstående är preskriberat men visar ändå lite om Ulf Kristerssons tankar, personligen skulle jag tänka två gånger innan jag köpte en begagnat bil av denne man och absolut inte föreslå honom som statsminister, det är kanske dags att plocka fram Mona Sahlin.

I februari 2019 lämnade Kristersson vapenskåpet olåst hemma i villan. Polisen har nu omhändertagit hans jaktvapen och startat en utredning…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

13 thoughts on “Och Ulf Kristersson sitter kvar, trots en meritlista i Mona Sahlins klass

 1. Käns riktigt att man övergav M för att rösta på ett parti som sätter Svenska folket väl o ve i första hand…. (SD)

 2. Vi kan tacka Olof Palme för detta det var han som såg till att myndighets- och politiker ansvaret försvann mitten på 70-talet

 3. Lita aldrig på en Moderat eller någon från den mångkulturälskande 7 klövern !
  Blir definitivt en röst på AFS i EU-valet och i riksdagsvalet 2022 precis som 2018.

  • Moderater är likadana allihop, lovar och lovar luft-slott.
   Ljuger och fuskar konsekvent.

   Reinfeldts vallöften 2010.

   • I Sverige gäller svensk lag.
   • Medborgarskap som getts på felaktiga grunder, exempelvis genom falsk identitet, hot eller mutor ska återkallas.
   • Den som får avslag på sin asylansökan ska inte kunna stanna kvar i landet.
   • Utländska medborgare som dömts för grova brott ska utvisas.
   • Invandrare ska inte ha rätt att fritt välja bostadsort.
   • Tillräckliga kunskaper i svenska måste bli obligatoriskt.
   • Vägen till Sverige kan inte enbart bygga på asylsökande och deras anhöriga.
   Reinfeldt skriver i sin Halvvägs ”politik är ett kontrakt man sluter med väljarna och detta skall man hålla”.

 4. Mona Sahlins “meritlista” handlade faktiskt om lite mer än några små Toblerone. Axplock ur Sahlins bravader nedan.

  1990 – Sahlin betalar sin dagmamma svart.
  1993 – Sahlin åker dit för obetald TV-licens.
  1993 – Sahlin får körförbud på den obesiktade bilen. Trots det registreras det två felparkeringar på bilen under tiden för körförbudet.
  1995 – Sahlin köpte varor, hyrde bilar och tog ut tusentals kronor i kontanter med statens kontokort. Ursäkten var ”oklara rutiner vid statsrådsberedningen”. Mona påstod sig ”ta ut ett förskott på lönen, vilket alla kan göra”.

  https://cdn03.nyheter24.se/35eea5c701d8020000/2016/05/04/1251698/mona-sahlin-kronofogden-01.jpg

  Mona Sahlin hävdar att hon ”baske mig inte var någon fifflare” och tog “timeout” på paradisön Mauritius. Alla kostnaderna inkl Monas livvakter fick skattebetalarna stå för.

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=obFl1vIlEQc&w=560&h=315%5D

  1999 – Av Sahlins 98 obetalda parkeringsböter gick 32 till kronofogden.
  1999 – Mona Sahlins två år gamla firma gick i konkurs. Sahlin utnämndes därefter till den socialdemokratiska regeringens ”Småföretagarexpert”.
  2000 – Sahlin missar att betala restskatt på 30 000 kr och ärendet hinner gå till kronofogden innan pengarna betalas in. ”Häftigt att betala skatt”?
  2001 – Två nya obetalda räkningar går till kronofogden.
  2006 – Sahlins dotter får en praktikplats på Sveriges ambassad i Washington D.C. Anställningen skedde ”informellt” i strid med UD:s regler.
  2007 – Vald till partiledare för (S).
  2010 – Statsministerposten missad efter valförlust
  2011 – Hon utnämndes till styrelseledamot i stiftelsen Expo
  2012 – Mona Sahlin var under några år fram till maj 2016 ledamot i Systembolagets styrelse. Sahlin kvitterade ut arvode på 100.000 kr men hon kom mycket sällan till styrelse-mötena. Uteblev sex av nio gånger.
  2014 – Mona Sahlin förordnades av regeringen till Nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Arbetsplats regeringskansliet Rosenbad.
  2016 – Mona Sahlin lämnade uppdraget som samordnare, efter avslöjandet att hon utfärdat falska intyg åt sin livvakt.
  2017 – Det rapporterades att Sahlin erkänner brott. Brottet utgjorde osant intygande och hon fick 80 dagsböter i strafföreläggandet.
  2017 – Mona Sahlin fälldes den 24 november 2017 för skattebrott, som hon erkänt.

  Men Kristerssons “meritlista” är också imponerande så han skulle kunna ge Sahlin en jämn match och kanske t.o.m. vinna över sossarnas fifflardrottning nummer ett.

 5. Vem har moderaterna kvar efter loosern Kristersson?
  Hanif Bali? Jag gillar Hanif som faan…
  Passar han som statsminister?
  Han gör ju redan ett sånt jäkla! bra jobb på socialmedia och lyfter frågor!
  Ut med Kristersson.!. tillbaks med Batra…

  Sverige kan inte ledas av 1 Parti eller 1 sjuklöver.

  Sverige behöver Starka intelligenta Ledare!

 6. Haha…
  Jag bugar och bockar för Pettersson!

  Jag har Alltid haft en olustkänsla om honom i bakhuvudet när jag ser honom i Media.
  Nu föll Allt på plats…(Jag har ju sett Henen förut!)
  .
  Jag gillade inte Batra…. Hon fortsatte sandlådan.., men har fattat (och det kanske fler har gjort?) att hon inte hade något val ifrån Sandlådan som hon representerade.
  Min bild av Batra är att hon är oerhört intelligent.
  Hennes avgång var en oerhörd förlust för Sverige!

  Kristersson är en Orm utan dess like…

 7. Ulf Kristersson verkar vara ett statsminister ämne av det riktiga virket.
  Ett av Ulf Kristerssons stora meriter är också att han har varit dräng hos Fredrik Reinfeldt den största korrupta bluff Sverige skådat hittills.

 8. Ja hycklarna är många, men när ska slaskpressen i Stockholm våga sig på att granska Sossepartiet, som är gamla i gamet när det gäller
  fiffel o båg??

Kommentera