Ett samhälle och en skola i upplösning

INVANDRING & SKOLAN. All personal var sjuk samtidigt – 80 elever i årskurs två på Vivallaskolan fick skickas hem, skrev vi på bloggen för en dryg vecka sedan. Då trodde vi att rektorn på skolan dolde något, nu vet vi. 

Det hjälper inte med en skolpolis per klass. Bild från Vivallaskolan, Facebook

Nu framkommer det att skolan och därmed samhället befinner sig i upplösning, bara i årskurs fyra har lärarna skrivit hela 400 tjänsteanteckningar rörande hot och våld under tre månader.

Flera lärare vid Vivallaskolan vittnar nu om ett påfrestande arbetsklimat. Det handlar om kränkande ord och bråk.

Tidigare har den uppmärksammade skolan avvecklat sin högstadieverksamhet i ett försök att komma tillrätta med ordningsproblemen. Därför håller skolan numera enbart i verksamhet från förskola och fram till årskurs sex. Men problemen har inte upphört.

Bland elever i årskurs sex uppnår endast 38 procent måluppfyllelsen i kärnämnen.

Bengt Olov Johansson är huvudskyddsombud för Lärarnas Riksförbund i Örebro och han menar att lärarna nu lämnas ensamma med stöket i klassrummen. Stöket ska enligt Johansson bland annat handla om ”elever som vägrar gå in i klassrummet, skriker, kastar bänkar, slåss och skallas”.

– Jag vet inte var jag ska börja för att beskriva situationen. Det är en väldigt ohälsosam arbetsmiljö för våra medlemmar och för eleverna. När det gäller de nio personer som sjukskrev sig samtidigt säger rektorn att de har legitima skäl att vara hemma. Andra på skolan säger att det är en protest. Oavsett är det ju en tydlig signal. De kanske inte orkar helt enkelt, säger Johansson.

Margareta Borg är kommunens skolchef och hon poängterar att Vivallaskolan redan idag mottar mer pengar än jämförbara skolor i Örebro. Borg beskriver Vivallaskolan som en ”skola med stora utmaningar”.

– Vivallaskolan har betydligt mer resurser än andra skolor. De får nio miljoner mer än en jämförbar skola. Men allt handlar inte heller om resurser, det handlar också om hur man arbetar, säger Borg.

Läs mer på Skolvärlden…

Om Vivalla på bloggen…

-Pettersson noterar att facket som vanligt kräver mer pengar. Det löser inte problemen, någon måste se till att eleverna kommer i tid, sitter ned på lektionerna och håller tyst tills det är deras tur att yttra sig. Där har föräldrarna ett stort ansvar, men skolledningen måste även tala klarspråk.

Observera: Det rör sig om en F-6 skola, alltså elever upp till 12 år. 

Återvandring är ett förslag, går inte det så, på skolan pratas över 30 språk, börja med svenska i stället. Lägg ner Vivallaskolan och bussa ut eleverna, några till varje landsbygdsskola. Dyrt, men betydligt billigare än att få en hög islamister och yrkeskriminella på halsen…

De enkla reglerna är gamla, varför togs de bort. Här Petterssons betygsbok från slutet på 1950-talet och början på 1960-talet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

41 thoughts on “Ett samhälle och en skola i upplösning

 1. Inte hade då jag POLIS i skolan när jag växte upp. Det är ju helt bisarrt! Men så blir det när man tar hit förvridna IS-barn! De må vara det latent, eller påtagligt konkret. Men i deras kroppar, härjar de fria muhammedradikalerna ständigt och jämt, och allt som oftast tar de över, och ger utlopp för yttre uttryck, som vi ser i samhället och skolan idag.

  • DET ÄR DETTA SOM KALLAS FÖR RADIKALISERING! NÄR MUHAMMED-GENEN TAR ÖVER HELT OCH HÅLLET DERAS HJÄRNA OCH KROPP!

 2. Tycker oerhört synd om de barn som vill lära sig, som vill utbilda sig. Miljön i skolan skulle aldrig godkännas på en arbetsplats. På denna och många andra skolor kastar barnen fullkomligt bort 9-12 av sina liv i onödan. Sen går de ut i ett arbetsliv med ofullständiga grundkunskaper. Hur många raketforskare och nobelpristagare kommer vi att få se från denna skola.

  Varför ska det vara så svårt i detta landet att ställa krav på folk..

  Varför ska det vara så svårt att ställa krav på att man måste kunna svenska och visa att man vill anpassa sig innan man får sina PUT och Svenska medborgarskap och bidrag.

  I svenska skolor ska det vara svenska språket som gäller. Inte 30 andra språk. Ska det vara så svårt.

  Sverige är ett kristet land med kristna värderingar allt sedan vikingarna kristnades. Varför är det så svårt att låta dessa värderingar bestå. Moskéer hör inte hemma här. Ett land med delade värderingar, som inte går ihop, faller förr eller senare ihop.

  Med sådana här skolor kommer brottsligheten att skjuta i höjden. Detta i ett land som redan lider svårt av polisbrist och där man på långa vägar inte kan fylla upp vakanserna.

 3. När jag växte upp så började skoldagen med att skolfröken tog plats vid tramporgeln och vi små telningar sjöng psalmer som “din klara sol går åter upp”, sedan läste fröken ett stycke av Vilhelm Moberg, och vi lyssnade andmäktigt som små ljus.
  Vårt värsta bus bestod av att kasta pappers-svalor. Eller suddgummin. Gjorde man något mer radikalt bus var det obs-klass som gällde.
  blev vi traumatiserade av det?
  Skolan på den tiden var rena Bullerbyn. Idag är skolan ett liberalt flum haveri. Det var många som var vänster inom läraryrket på den tiden.
  Men det fanns ingen muslimskt globalistisk agenda från myndigheterna på den tiden att bedriva ett folkombyte.

 4. Små gangsters i dag….i morgon gruppvåldtäks män, mördare, bilbrännare, misshandlare, bidragstagare och pedofiler.

  Som de gamla sjunger, kvittrar de unga !

 5. Tack Löfven för att du och Reinfeldt har gjort även skolan så kulturberikande.
  Sen att våra lärare och egna svenska barn får lida bryr vi oss inte om, för säger vi, att vi vill ha ordning och reda samt harmoni i skolan, då är vi nazister, rasister och högerextrema.

  Nej då, det är tydligen bättre att ta hit än mer av IS-torterare, mördare, våldtäktsmän och pedofiler….för de är ju så kulturberikande.

  Sverige är i världens ögon, mycket mycket sjukt !

  Vem vill investera i detta sjuka land !?

  Så TACK LÖFVEN o REINFELDT för allt detta !

 6. Så vill politikerna att man ska blanda elever från olika bostadsområden. Hur tusan hjälper det upp situationen?

 7. I ställe för mera pengar rekommendera jag fler örfilar och fler utvisningar
  av familjer som inte kan hålla ordning på sina små gangsters.
  För äkta Svenska elever som inte sköter sig special skolor i militär stil i internatform. Så de elever som sköter sig få studie ro.

 8. Dra in alla bidrag för familjerna till de stökiga eleverna. Annat alternativ är utvisning av familjerna som helt klart inte har någon vilja att anpassa sej eller göra någon nytta i detta landet. De hör inte hemma här och ska behandlas därefter!

 9. Tack Reinfeldt, Romson, Löfvén och Lööf! Litet utmaningar behövdes i vårt homogena, lite händelsefattiga, lugna land! Vi jobbar med glädje till 85 för att ha det så här spännande, Fredrik R!

 10. Det kanske kommer att behövas tungt beväpnade poliser och soldater i framtidens skolor i detta påtvinga mångkulturella helvete!

  Är politiker både döva och blinda??

 11. hahahahahah när man sår tistlar så skördar man stickor,,, sår man inte tistlar så skördar man stickor ändå. grattis Mes sverige nu är det skördetid, det kommer göra ändå ondare

 12. Islam ligger bakom. De lovar säkert att problemen omedelbart är lösta om Islam får driva skolan – och det tror jag faktiskt. Då kommer läraren att ha pisk-vidjor, samt använda dem. Alla pojkar går i vita skynken, samt flickorna i burka. Givetvis kommer undervisningen att handla om enbart “koran-frågor”.

  Alternativet är att svenska myndigheter också tillåter lärarkåren ha “hårda tag”. Inga “religiösa tecken eller plagg”. Första åtgärden bör f ö vara att STÄNGA ALLA NÄRLIGGANDE MOSKÉER inom skolans upptagningsområde. Inga rättigheter utan att först fullgöra sina skyldigheter! Inga särbehandlingar vid bad eller gymnastik. Skicka störande ungar till specialklass, gärna på annan ort i internat. Helt sekulärt schema och ENBART svenska och engelska i språk.
  I Skåne finns det ett par skolor som tog in f d militärer som rektorer. De svängde skolorna på ett par år till de lugnaste bland lugna och idag med resultat bättre än genomsnittet. De fick föräldrarna med sig, vilka åsidosatte imamernas krav. I nämnda skolor har idag de svenska eleverna återvänt – efter att tidigare flytt till andra kommuners skolor.

 13. Är det till sådana områden som Vivalla m.fl de återvändande IS-barnen skall placeras. Skrämmande tanke. För någon godhetsapostel i något annat än utanförskapsområden lär inte vilja ta vårdnaden om dem.

 14. Har förstått att fängelserna är fulla.
  Är det lika illa för mentalvården? (Med tanke på Sune o Sammy!)

 15. “Lägg ner Vivallaskolan och bussa ut eleverna, några till varje landsbygdsskola.”
  Ingen bra ide, så förstörs bara också de ännu fungerande skolorna.

  • Håller med dig till100%. Det finns anledning till att svenskar köper villa i stadsdelar som är lugna. Finns anledning till att man begränsar sitt umgänge till andra med samma kultur, värderingar och livsåskådning. Finns anledning till att man väljer jobb där man blir naturligt respekterad och tjänar bra och slipper de som gapar om respekt men inte själva har en aning om vad det betyder.
   Jag vill absolut inte att mina barn ska få ligister till sina klasser som inte blir uppfostrade med mänskliga värderingar och kan acceptera svensk kultur. Jag vill inte ha barn vars släkt består av flera generationers kusingifte. Det blir påföljder och resultatet visar sig på Vivallaskolan.

   • Nu talar vi ju om alla människors lika värde, grattis Örebro, vad gör PK när alla städer o samhällen är likadana, eller är det redan så illa?

  • Då ser snart även dessa skolor ut som krigszoner. Tvärtom, i så fall, bussa alla störande elever till Vivalla. Då finns förutsättning att övriga skolor lyckas. Fast utan att språkundervisning där enbart sker i Svenska och engelska så är det ändå kört.

 16. En skola som förstörs av dysfunktionella individer. Här har Thuna Gretberg & Co något att strejka mot. Det skulle kunna bli ett uppror från seriösa elever med föräldrar.

  Men istället fokuseras på klimatet, en högst avsiktlig vilseledning från PK.

 17. Våra rikspolitiker vill glänsa som alla goda gåvors givare och mänsklighetens räddare. Inte bara i Sverige utan i hela världen. De skulle sända Helen Fritzons tal i Marrakesh om Global Compact och Stefan Löfvens tal i Bryssel nu senast som exempel så skulle vilken normalbegåvad person som helst första att de lider av maktgalenhet och megalomani.
  Problemen och kostnaderna får kommunerna ta hand om och i förlängningen Sveriges skattebetalare.

 18. Rektorer och lärare är till 90% PK-religiösa och läser ur “värdegrunden” om alla människors lika värde. De tror på “öppna hjärtan” och nu har de fått den skola som de röstat för. Sjukskrivning kommer tyvärr inte få dem mer klarsynta.

  • Men deras elever har en helt annan värdegrund som predikas av imamerna. Där är muslimska män överlägsna, medan otrogna är önderlägsna och värdelösa – samt skall behandlas därefter. Därmed hånas skolan med stök och uppror.

 19. Är der Erik, Thorbjörn, Sune och Bengt som har blivit förvildade?

  Eller är det ”djungelfolkets” avkommor som är uppfödda med att slåss för tillvaron?

  Eller är det en speciell ”ras” som är mer
  aggressiv?
  Inom hundavel tar man bort den egenskapen genom ”rätt avel”.

  Eller har de fått lära sig ”8:60” i koranen utantill?
  =>”Muslims must muster all weapons to
  terrorize infidels!”?

 20. Sune och Sammy eller vad fan ni heter ??? Så bara för man har flytt från sitt hemland för att inte dödas kan man bete sig hur som helst då ???? Vill ni att Sverige ska bli ett liknande land som deras egna dom flytt från eller ??? Var ska ska vi fly i framtiden när vårat har kollapsat ???? Djävla IDIOTER är ni båda två !!!! Mycket bra skrivet Pettersson som vanligt !!!!

  • De har inte flytt! De är lejda för att flytta till Sverige och omstörta landet. En del tror att det handlar om kommunism, men i verkligheten styrs allt av Islam, som snart tar över.
   Alla terrorattentat har detta ursprung – d v s vad myndigheter, MSM/Public Service betecknar som bilbrand, skolbrand, skjutning, explossion (allmänfarlig verksamhet), knarklangning, balkongflygning ingår terrorkrigföringen. Varje ouppklarat brott ger islam mer makt. I synnerhet när straffen blir löjligt låga, vilket redan bevisar islams omfattande makt för deras troende!

   • PK-vänstern vill liksom muslimerna omstörta landet. Att PK-vänstern omhuldar islam beror inte på sympati med muslimer, utan på egoism: muslimerna ska destabilisera Sverige, så att vänstern kan få sin revolution.

 21. Var det så våran ledare för det svenska folket menade när han sa att det är en vinst, att skolorna får mer och mer pengar för att försöka få ut inkompetenta elever ut i samhället?

  Något annat kan han inte ha menat, utan att fara fram med osanning. Jag ser och kommer aldrig se en vinst för samhället, hur jag än försöker räkna är det en förlust för alla skattebetalare. Man behöver ingen nationalekonomisk utbildning för att räkna fram det, räcker med grundskole matematik utan genusvetenskap och liknande dravel. Sådan skola som fanns när jag var ung

Kommentera