Muslimska upplopp i Köpenhamn


BROTTSLIGHET. 15 personer har anhållits efter omfattande oroligheter på Nørrebro i centrala Köpenhamn under söndagen. De började sedan den starkt islamkritiske politikern Rasmus Paludan flera gånger kastat ett exemplar av Koranen på marken och lyckats provocera fram reaktioner

Paludan från det lilla partiet Stram Kurs hade direktsändning på Youtube från sitt tungt polisbevakade framträdande på Blågårds Plads – men den bröts just när han angreps av upprörda åhörare.

– Vi hann leka Koran i cirka två minuter innan det kom två personer som såg ut som somalier och angrep mig. En av dem tog Koranen, säger Rasmus Paludan till Ekstrabladet.

Det blev inledningen på en eftermiddag av gatustrider. Polisen satte in tårgas och flera drog även sina skjutvapen – men inga skott avlossades. Containrar och bilar sattes i brand. Smällare, bord, stolar och annat kastades mot poliserna. En av dem ska ha fått en gatsten i huvudet och behövt vård – men hade inte skadats svårt.

En grupp på ett 50-tal män byggde barrikader över gator i området. Bilder visar hur tunga polisfordon kör rakt genom brinnande material.

Mitt förslag på vad koranen ska användas till…

Vid en presskonferens på kvällen berättade polisöverintendent Jørgen Bergen Skov att oroligheterna hade dokumenterats och att bilderna skulle granskas för att kunna lagföra dem som deltagit aktivt i bråket.

Oroligheterna kommenterades av många danska politiker under eftermiddagen och kvällen. Pia Kjærsgaard i Dansk Folkeparti sa: – Har deras raseri och våld överhuvudtaget något med Paludan att göra? Eller är det bara hat mot Danmark? Kasta ut dem ur Danmark.

Ännu efter klockan 21 brann det på flera ställen och fortsatta sammanstötningar rapporterades. Polisen uppmanade allmänheten att om möjligt hålla sig inomhus. Polisens uppfattning är att de flesta deltagarna i oroligheterna var ”folk med gängtillhörighet och missanpassade ungdomar”.

-Pettersson håller med Pia Kjærsgaard…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Muslimska upplopp i Köpenhamn

 • Mike E

  De radikala muslimerna och deras vänner inom extremvänster är de verkliga fascisterna och våldsverkarna. Att det er de som anklagar Islamkritiker för att vara fascister och nazister är rent surrealistiskt.

  Gilla

 • Kent

  Det är väl detta som våra ryggradslösa politiker är rädda för om de inte följer islamisternas steg för steg politik.
  En så vrickad religion/politik som inte tål att kritiseras har den i ett modernt samhälle att göra.

  Gilla

 • SVENSK

  Liknar hemländerna rysligt mycket.
  Detta indikerar att inte ens hårt mot hårt hjälper. Det enda, som bekant, hjälper är stängda gränser och massrepatrieringar!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: