Stäng

All personal var sjuk samtidigt – 80 elever i årskurs två på Vivallaskolan fick skickas hem

SKOLAN. Alla elever i årskurs två på Vivallaskolan blev under torsdagen hemskickade på grund av personalbrist. En hel personalgrupp om nio personer hade sjukskrivit sig, skriver SVT. Det var 80 barn som gick miste om sin undervisning i torsdags.

Till SVT säger skolans rektor Åsa Fahlström att det inte handlar om något elakt virus eller matförgiftning som alla nio i personalgruppen på Vivallaskolan plötsligt drabbades av. Beskedet till elevernas föräldrar var helt enkelt att personalen var sjuk.

– Jag kan inte prata med föräldrarna om personalens skäl till att sjukskriva sig, säger rektorn. Inte heller för SVT Nyheter Örebro vill rektorn berätta anledning till varför alla i en personalgrupp sjukskrev sig samma dag.

-Pettersson säger att rektorn döljer något, hon vet varför personalen gått hem och det beror inte på sjukdom, hon visste att de skulle arbeta dagen efter, det vet man inte med sjuka. Något har hänt som skolan inte vill ska komma ut.

Det kan bero på mycket, personal som är missnöjda, elever som inte sköter sig, dito föräldrar, politiker som spar för mycket osv…

Vivallaskolan är en skola i ett mångkulturellt område med allt vad det innebär. På skolan talas över 30 olika språk. De dominerande språkgrupperna är arabiska, somaliska, kurdiska, BSK (bosniska, serbiska, kroatiska) och romani.

Om Vivalla på bloggen…

Titta på filmen! Viktig info till alla föräldrar på Vivallaskolan. Filmen från skolans hemsida.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 reaktioner på “All personal var sjuk samtidigt – 80 elever i årskurs två på Vivallaskolan fick skickas hem

 1. För det första, att sjukskriva sig utan att vara sjuk är bedrägeri och här bör sjukkassan göra en polisanmälan med det snaraste -om dom är seriösa vill säga?
  Polisen utreder, åklagare åtalar bedragarna och domstolen fäller dom skyldiga -om dom är seriösa vill säga?
  Och för det andra, om ”sjukdomen” beror på någon form av ovilja att gå till sitt arbete, då bör dom istället avsluta sin anställning -om dom är seriösa?

  Har den påtvingade mångkulturen någonsin kommit med något positivt för vårt land, NEJ, absolut ingenting.
  Den bringar enbart elände och eländes elände!

 2. Att det är fråga om ”kaosblattar” är ju inte svårt att förstå. Man får ju inte säga ifrån eller peta på de små liven för då blir de ju kränkta och läraren kan få sparken. Fy fasen att nån vettig människa vill arbeta i en sån miljö.


 3. förstår lärarna så väl, agera vakt i importerade
  APHUS måste vara mer än krävande…men
  deras yrkesval va väll iaf inte vårt?

  …knappast bättre i skolor idag, där elever har
  har blandad etnicitet, nog snarare tvärtom?

 4. Jag vet nästan säkert varför personalen ”sjukskrev sig” och jag vet också vad det kommer att utvecklas till, steg för steg kommer personalen på det ena eller andra sättet att bytas ut mot utlänningar, det inser alla som förstår vad som pågår i landet! Och då finns det till slut ingen SVENSK skola och dagis för SVENSKA barn längre dvs planen är slutförd!

 5. Fakta om skolan
  Vivallaskolan ligger mitt i Örebros största bostadsområde Vivalla. Skolan har drygt 500 elever fördelade på olika elevgrupper.

  Mångkulturell skola
  Våra elever representerar många nationaliteter. På skolan talas över 30 olika språk. De dominerande språkgrupperna är arabiska, somaliska, kurdiska, BSK (bosniska, serbiska, kroatiska) och romani.

  ——->Ingen svenska ??

 6. …är det för lite karlar i klasserna? Har batikhäxorna tagit hem dom för Extraundervisning?

 7. Jag antar att 7-8-åringarna använt de nyimporterade orden, som ”jag ska knulla din morsa” vars föräldrar nu förvarnas i videon att skolan kommer höra av sig hem. Inte för att klaga utan för att samarbeta….?
  Bevare oss för samarbete med eländet. Riv ned alla samhälleliga experimentbyggen, gör om och gör rätt. Sverige har inte råd med mer skövlande och lidande orsakat av stat, landsting och kommuner mot svenska medborgare. Varför tvingas tillbaks till medeltiden?

 8. Naturligtvis beror lärarnas sjukskrivningar på en sjukdom.

  Sjukdomen i detta fall kallas islam. Den är mest spridd i de s.k. utsatta områdena kring de större städerna. De kallas utsatta just för att de blivit utsatta för islaminiseringens skadeverkningar.

 9. Och hon är rektor..? Inte att undra på att skolan är ett sjunkande skepp med en sådan rektor.

 10. Man undrar hur långt lögnen kan sprida sig ljuga har blivit en nationssport i detta ligga land utlärd av eliten och våra folkvalda.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: