Reinfeldt, fattar du att asylinvandringen fördubblar pensionskostnaderna

INVANDRING. Nedanstående är en repris rån oktober 2017, men gäller än idag. När före detta statsminister Fredrik Reinfeldt far land och rike runt, håller föredrag och tjänar tiotalsmiljoner, de senaste tre åren har han gjort en vinst på 37 miljoner i sitt bolag, Fredrik Reinfeldt AB. Om han fortfarande tar ut statsrådspension är okänt för mig, men det är farligt när han pratar om vad han tror och anser utan några källanvisningar, det finns en risk att folk tror på honom. 

Naturligtvis har Reinfeldt rätt i att de som vill ska får arbeta så länge de vill och det är inget fel att det kommer hit invandrare med en kompetens som efterfrågas, men då ska det inte finnas arbetslös kompetens i landet.

Men den stora invandringen från länder med låg utbildningsnivå kommer att fördubbla statens kostnader för grundskyddet i pensionssystemet. Det visar beräkningar som Pensionsmyndigheten gjort på uppdrag av regeringen.

– Huvudorsaken är den stora ökningen av antalet personer i Sverige som kommer från länder med låg utbildning och den låga livsinkomst som de personerna får, säger Ole Settergren som är analyschef på Pensionsmyndigheten.

Det är tidningen Dagens Industri (betalvägg) och Sveriges Radio som uppmärksammat Pensionsmyndighetens rapport till regeringen, om vilka effekter invandringen får för pensionsutgifterna.

Den inkomstbaserade pensionen, som ligger utanför statsbudgeten, berörs inte. Men det gör grundskyddet, det vill säga garantipension, bostadsbidrag och äldreförsörjningsstöd, som finansieras av staten.

I dag uppgår kostnaderna till cirka 43 miljarder. Pensionsmyndighetens prognos visar att kostnaden fördubblas fram till 2060, och alltså hamnar på cirka 86 miljarder.

-Pettersson tycker detta är ofattbart att regeringen inte räknade på konsekvenserna innan man förstörde landet. I Norge har det gjorts beräkningar på att varje syrier under sin livstid kostar 4,3 miljoner netto i snitt. I Norge tittar man även på olika nationaliteter, och ser att en svensk går med vinst medan en somalier kostar nio miljoner.

Varför ingen konsekvensanalys? Varför hårdare kontroll på ett dass på landet än skiten från 600.000 nya svenskar? 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Reinfeldt, fattar du att asylinvandringen fördubblar pensionskostnaderna

 1. Jag kände för att lägga in några rader ur ”Nya Moderaternas” tidning
  från 2015:

  ”1999 slöt Broderskaparna, dagens Socialdemokrater för Tro och Solidaritet, ett samarbetsavtal med Sveriges Muslimska Råd om att garantera ett visst antal riksdagsplatser åt den muslimska diasporan. I utbyte skulle S få “tillgång till” viktiga röster och nya medlemmar då partiet tappat en naturlig bas i LO då kollektivanslutningen av LO-medlemmar avslutats 1987.
  En annan effekt var att det skulle öka Broderskaparnas inflytande på moderpartiet.”

  Tänk att ett så enormt LANDSFÖRRÄDERI kan få gå spårlöst förbi!
  Tänk att det finns människor i Sverige som stödjer detta
  LANDSFÖRRÄDERI!

  Tänk att resten av alla människor ”rycker på axlarna” och tar en ny drink
  medan Titanic sjunker!

  Tänk att statistikens grunder kan vara så fel;
  Det måste vara mer än 50% som är dummare än snittet!

  Jag är rädd – att det inte finns räddningsbåtar när Titanic sjunker!
  Ska vi sjunga med den socialdemokratiska orkestern när
  Titanic sjunker?

  – eller ska vi göra något? ……………………

 2. Han är lite rolig clownen Reinfeldt när han säger att man kan passa på att byta jobb när man är 65 år. Lika roligt som när Ann Wibble sa att alla löntagare skulle ha en årslön på banken.
  Mitt förslag är att alla 65 åringar erbjuds beredskapsjobb på regeringskansliet, så vi kan byta jobb, och med dubbel lön första året så vi kan ha en årslön på banken.

 3. Det som är förvånande är att det finns människor som går och lyssnar på vad den här FR kommer med för budskap, han borde ha blivit utfrusen för länge sedan.
  Det bevisar att en stor del av svenska folket kan inte se och förstå verkligheten.
  FR får till och med betalt för att sprida ut sin smörja, som är helt obegripligt, förstår inte svenska folket att landet är på väg mot kollaps med den politik som han förespråkar.

  • Dom som lyssnar betalar inte själv, det blir en ledig betald eftermiddag.
   Statligt och kommunalt anställda.

 4. Alzheimers kommer smygande!
  Alzheimers ger dåligt minne!
  Alzheimers ger dåligt omdöme!
  Alzheimers blir bara värre och värre!

  Den som drabbas inser det inte själva!

  Någon som vet om Reinfelt har körkortet kvar?

 5. Hur kan någon tro att Reinfeldt inte FÖRSTÅR vad hans invandringspropaganda får för konsekvenser, både finansiellt, kulturellt, socialt och annat, för sverige och dess befolkning, icke minst för de kommande generationerna svenskar?
  Klart han begriper mer än väl, det är bl.a. därför han driver saken vidare, samt naturligtvis att han själv tjänar multum med pengar på att ränna den globala finansmaffians ärenden. Två flugor på smällen!
  Jag är mer förvånad över att någon LO-ekonom sa emot.

 6. https://images.hdsydsvenskan.se/preset:large/1280×768/etCzhQ75f5yqgacI6VOfriI2QjU.jpg
  Skrev ner några rader om skitstroppen Reinfeldt,men de försvann ut i rymden.
  Istället hittade jag en bild av Skånes motsvarighet,Magnus Olsson från Malmö,o. SD. Fotot tydligen tagen av en av hans vänner,Hussain El-alawi från dagens Sydsvenska.
  Som vanligt är han kärringen mot strömmen,och uttalar sig nu negativt mot de SD-politiker i Skåne,som vill föra en verklig effektiv politik…..typ Sonesson i Staffanstorp.
  Denne inte speciellt omtyckte Olsson (i SD-medlemskretsar),är den som håller i yxan,när någon medlem kan befaras hota partitopparnas,och deras goda arvoden….
  Själv har han myglat till sig en hyggligt avlönad post,som “kommunalråd” i Malmö…

 7. han begriper ingenting om någonting. Och det gäller nästan alla uppe i riksdashuset. Sverige kan sluta att vara med i EU ( Läs diktatur)Då kommer vi att ha 100 miljarder varje år till välfärden. Kostnaderna är högre FÖr EU än vad de säger. Lögner o åter lögner. och om vi då pratar om den så kallade miljö katastrofen så är EU Skitet den värsta miljöbomben. Jag tror inte ett skit om den det är bara till för att plocka oss på pengar.Miljö sktit ministern bekymrar sig inte med 2000 000 miljoner i årslön ej heller de andra maffia ministrarna

 8. Fredrik alla dom som skrivet ner sin ålder med 5 till 10 år.Ska dom jobba till
  85.det är ju tortyr .Gillar du tortyr?Dina vänner som du vurmar för så mycket……Hur länge kommer du jobba,eller gäller det bara andra

  • Aha, det kanske är så Svetsarn menar när han säger att de blir lönsamma lite längre fram!

 9. Ursäkta “Eliten” som tydligen tycker att FR är värd att lyssna på, hur tänker Ni där? Motivera gärna, själv tycker jag han skulle sitta fängslad för folkmord.

Kommentera