Nej till motion om hedersförtryck


En majoritet i Nyköpings kommunfullmäktige röstade igår nej till en motion om hedersförtryck.

Det var en gammal motion från 2015 som då lades fram KD som nu behandlades.

Majoriteten, bestående av Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet, röstade ned motionen med motiveringen att man hellre skickar frågan vidare till Region Sörmland.

Sahro Hashi, som själv påstår sig ha vuxit upp under hedersförtryck, ställer en något märklig fråga,

”Vi är många som engagerar oss i frågan, det är inte en enpartifråga. Det gläder mig att många partier är engagerade. Men ibland undrar jag varför SD engagerar sig”

Enligt henne är bakgrunden till hedersförtryck självklar. Bostadssegregationen och klassklyftorna…häpp! Det är alltså inte religionen som sådan som ligger till grund för hedersproblematiken?

Sedan meddelas från debatten att kommunstyrelsens ordförande, Urban Granström (S), blev lite sur när debatten började handla om fri- och rättigheter och om att stå upp för barn som inte får göra egna val. I kommunen har man, som i många andra, problem med religiöst förtryck och småflickor i heltäckande klädsel.

Angående Sahro Hashis något märkliga fråga, frågade Thom Zetterström (SD) vad hon menar med att SD inte skulle engagera sig och om det finns fler kommunala frågor som partiet inte får engagera sig i. Vi får vänta och se svaret på frågan. Det lär komma.

SN


4 responses to “Nej till motion om hedersförtryck

 • whatthefeng

  Hmmm…
  Om någon påstår att SD inte är engagerade i hedersproblematiken så får det mig att misstänka att personen rökt på för mycket.
  Och på tal om hasch. Är Sahro Hashis efternamn en ren tillfällighet?

  Gilla

 • Billy Boy

  Kommunstyrelsens ordförande, Urban Granström (S) är tydligen inte synkroniserad med det socialdemokratiska partiet centralt.

  Finansminister Magdalena Andersson (S) säger nämligen idag upprepade gånger i samband med budgetpresentationen att hedersvåldet skall bekämpas med ökade resurser (skattepengar) avsatta i statsbudgeten.

  Vem av dessa två virriga sossar skall man då tro på? Ingen av dom är nog det mest riktiga svaret!

  Gilla

 • Ahmed Efendi

  Vad gör dom här, varför kommer dom hit???.Om invandringer var mer restriktiv då hadde vi inte problem med hedersvåld och allt annat som vi får dras med.Vakna Sverige, och avgå svetsarn.

  Gilla

 • Kent

  Att inte stöta sig med sin nya väljarbas är väl socialdemokraternas och miljöpartiets prio ett nu.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: