Räkningen för 100.000 syriska flyktingar blir 430 miljarder

ASYLINVANDRINGEN. Summan på 430 miljarder står för mer än en tredjedel av de totala offentliga utgifterna under 2015 i Norge, men dessa kostnader är spridda över en livstid.

Siffran 100.000 syriska flyktingar har Finansavisen valt från förslaget om att Norge ska ta emot så många migranter från Syrien. I år väntas 20.000 av dem till Norge, kostnaden för årets mottagning blir 86 miljarder.

Kostnaden på 4,3 miljoner per migrant och livstid beräknas på att 54 procent av dem kommer i jobb vilket är den genomsnittlig sysselsättningsgraden för icke-västerländska invandrare.

Norska, Statiska Sentralbyrån, SSB, visar att sysselsättningsgraden för syrier från 2011 till nu har sjunkit från 43 procent till 26 procent, och är nu den lägsta av alla invandrargrupper.

Så syrierna, som i Sverige påstås vara högutbildade, ligger betydligt under sysselsättningssnittet för icke västliga invandrare på 54 procent och därmed blir skattebetalarnas kostnader över 4,3 miljoner per person.

-Pettersson efterlyser sådana här kostnads och konsekvensanalyser i Sverige där vi bara i år tar emot 100 000 plus anhöriginvandrare. Tyvärr så vägrar alla journalister, politiker och andra tyckare att diskutera detta seriöst. Det enda undantaget är vi på alternativa media och för det kallas vi rasister…

abc nyheter

Nedanstående insändare skickade jag till den svenskfientliga hattidningen Södermanlands Nyheter för en tid sedan, men i den allt tunnare tidningen finns aldrig plats för mina insändare

***

Var är konsekvensanalysen?

De närmaste åren kommer 600 000 asylsökande och anhöriginvandrare till vårt land, men migrations- och flyktingvågen vi nu ser i Europa är bara en krusning på vattenytan jämfört med det antal som förmodligen kommer under de närmaste åren.

Tjänar världen på att Europas värderingar och ekonomi kan gå ner på knä? Är det värt att offra Sverige, Norden och Europa på godhetens altare.

Om inte politiken ändras, så är väst inom några år inte längre öppna demokratier med fungerande välfärdssystem som bygger på liberala värderingar.

Några skäl. Islam utvecklas åt fel håll, de radikala muslimerna blir fler och eftersom Mellanösterns länder inte fungerar kommer det att öka migrationstrycket på Europa med hundratals miljoner människor.

Det är i detta sammanhang inte långt från Mellanöstern till Sverige. Integrationen bland muslimer är obefintlig och arabvärldens kvinnoförtryck har flyttat till förorterna.

UNHCR berättar att av de som flyr över Medelhavet är 72 procent är män, de allra flesta i åldrarna 18-35 år. 15 procent är barn. Var är bilderna i media på dessa unga män?

UNHCR säger också att bland dem som passerar gränsen från Grekland till Makedonien och Serbien är endast 34 procent syrier. Av dem är 71 procent muslimska män i åldersgruppen 18-35. De flesta har bott en tid i Turkiet innan de fortsatte norrut och är inte akut hotade av krig.

De flesta som kommer över Medelhavet, är antagligen inte flyktingar, säger det danska Röda Korset. Migrationen vi ser, orsakas inte av fattigdom. De fattiga har inte råd att resa.

I alla västeuropeiska länder har integrationen av människor från islamska stater misslyckats.

Var finns konsekvensbedömningarna av detta? Kan politiker och journalister förklara?

Försöker du bygga ett dass på landet blir det utredning, avgifter och mängder av regler ska följas men att ta emot 600 000 asylsökande och anhöriginvandrare går bra utan konsekvensanalys.

Pettersson

40 thoughts on “Räkningen för 100.000 syriska flyktingar blir 430 miljarder

 1. Eftersom det finns en gräns för ”enkla” jobb. Så ju fler som kommer desto högre arbetslöshet.
  De som kommit till Sverige klarar inte ens av att täcka upp för de behov de själva skapar inom sjukvård, skola, socialtjänst, äldrevård eller bostäder. Att använda argumentet ”pensionsräddare” kan inte vara mer felaktigt.

  Att kalla oss som ser verkligheten med öppna ögon för ”främlingsfientliga” är en stor skymf. Det jag kräver är att politiker och kändisar ska komma med bevis för det positiva som invandringen bidrar till.

  Hedersvåld, våldtäkter, mord, otrygghet m.m. är inget positivt i mina ögon.
  Efter 43 år av detta kompetenstillskott så borde vi kunna pensionera oss vid 50 år, som i Grekland och andra länder som lever på Eu.
  Istället har vi fått öka vår pensionsålder, förutom politiker och andra välbeställda, för att kunna betala alla bidrag till kompetensregnet.

  Att som A Lindberg på Ab, diskutera en ny Dö är bara rent nonsens. Låt honom berätta om lösningen på problemen i stället för att kalla oss xenofoba.
  Rösta på verkligheten i höst, Sd eller Afs.

 2. Katastrofen närmar sig skall bli intressant att se när 7klövern tvingas stänga gränsen. Men den ekonomiska kolappsen måste nog först vara ett faktum. Såg ett inslag på tv i går från Hagfors där man gjort i ordning lägenheter till dom ensamkommande barnen kunde konstatera på toalett sakerna att raklödder fanns med………..

 3. Ännu vet ingen hur många norrmän det behövs för att producera 430 miljarder så att staten kan försörja 100 000 syrier.

Kommentera