Varför ingen konsekvensanalys? Varför hårdare kontroll på ett dass på landet än skiten från 600 000 nya svenskar?


INVANDRING. Ni vet hur det är. Ska det byggas en väg, en bro, en mulltoa på landet eller grävas ett dike någonstans så måste det utredas för att se vilka konsekvenser det får för miljön och samhället. Inga kostnader verkar för stora för detta. Det utreds om det är lönsamt för samhället att genomföra en åtgärd, ett projekt eller ett lagförslag? Vilka grupper som kommer att påverkas, och på vilka sätt? 

Ett område är dock totalt undantaget från detta – invandringen. Innan den senaste ökningen av asylsökande beräknades 600 000 tusen asylsökande och anhöriginvandrare komma till Sverige den pågående mandatperioden.

Det är 12 kommuner av Nyköpings storlek eller 50 svenska kommuner av Oxelösunds storlek.

Har våra politiker och tjänstemän gjort en konsekvensanalys på vad som krävs i form av infrastruktur, offentliga jobb, bostäder, skolor, bussar, vårdcentraler och liknande som finansieras via skatterna för att driva varje kommun? Vet man vad som behövs i infrastruktur som telekommunikationer, färskvatten, avlopp, vägar, kraftverk, värmeverk, livsmedelsproduktion i ett land som redan importerar 50 % av maten osv.?

Bara ökat elbehov för 600 000 personer lär betyda en och annan kärnkraftsreaktor. Vad tycker Miljöpartiet om det? Har de gjort en konsekvensanalys?

Det är mindre kontroll på avföringen från 600 000 nya svenskar än om du vill bygga ett dass på landet för din familj.

Har man tänkt på hur många nya lärare som behövs för att ta hand om 150 000 nya elever som inte kan språket och att lärarutbildningen tar fyra år?Hur har man tänkt att domstolsväsendet ska hinna med 100 000-tals nya asylärenden bredvid den ordinarie verksamheten samtidigt som den nuvarande regeringen drar ned på anslagen?

Räcker det med att svenskarna öppnar sina hjärtan för att få fram 100-tals nya vårdcentraler och 100-tals nya skolor, fyrtio nya polisstationer, flera nya tingsrätter, ett dussin nya sjukhus och 200 000 nya bostäder de kommande fyra åren?

Om det räcker med öppna hjärtan, varifrån ska kvalificerad personal för att bemanna detta komma? Det tar som bekant runt åtta år i snitt för att få de nyanlända i arbete.

Svaret är naturligtvis att politikerna inte ens börjat planera för detta så den befintliga välfärden som redan krakellerar betänklig ska svälja ytterligare 600 000 personer.

Det kommer inte att hjälpa med öppna hjärtan, moral eller pengar?

Vad återstår då? Att minska invandringen verkar totalt omöjligt.

Så vilken samhällsservice ska vi dra in på? Barnfamiljerna eller pensionärerna? Förlossningsvården eller barnomsorgen? Pensionerna, hemtjänsten, skolan, vården?

-Pettersson undrar var är konsekvensanalysen? 

 


48 responses to “Varför ingen konsekvensanalys? Varför hårdare kontroll på ett dass på landet än skiten från 600 000 nya svenskar?

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: