Varför ingen konsekvensanalys? Varför hårdare kontroll på ett dass på landet än skiten från 600 000 nya svenskar?

INVANDRING. Ni vet hur det är. Ska det byggas en väg, en bro, en mulltoa på landet eller grävas ett dike någonstans så måste det utredas för att se vilka konsekvenser det får för miljön och samhället. Inga kostnader verkar för stora för detta. Det utreds om det är lönsamt för samhället att genomföra en åtgärd, ett projekt eller ett lagförslag? Vilka grupper som kommer att påverkas, och på vilka sätt? 

Ett område är dock totalt undantaget från detta – invandringen. Innan den senaste ökningen av asylsökande beräknades 600 000 tusen asylsökande och anhöriginvandrare komma till Sverige den pågående mandatperioden.

Det är 12 kommuner av Nyköpings storlek eller 50 svenska kommuner av Oxelösunds storlek.

Har våra politiker och tjänstemän gjort en konsekvensanalys på vad som krävs i form av infrastruktur, offentliga jobb, bostäder, skolor, bussar, vårdcentraler och liknande som finansieras via skatterna för att driva varje kommun? Vet man vad som behövs i infrastruktur som telekommunikationer, färskvatten, avlopp, vägar, kraftverk, värmeverk, livsmedelsproduktion i ett land som redan importerar 50 % av maten osv.?

Bara ökat elbehov för 600 000 personer lär betyda en och annan kärnkraftsreaktor. Vad tycker Miljöpartiet om det? Har de gjort en konsekvensanalys?

Det är mindre kontroll på avföringen från 600 000 nya svenskar än om du vill bygga ett dass på landet för din familj.

Har man tänkt på hur många nya lärare som behövs för att ta hand om 150 000 nya elever som inte kan språket och att lärarutbildningen tar fyra år?Hur har man tänkt att domstolsväsendet ska hinna med 100 000-tals nya asylärenden bredvid den ordinarie verksamheten samtidigt som den nuvarande regeringen drar ned på anslagen?

Räcker det med att svenskarna öppnar sina hjärtan för att få fram 100-tals nya vårdcentraler och 100-tals nya skolor, fyrtio nya polisstationer, flera nya tingsrätter, ett dussin nya sjukhus och 200 000 nya bostäder de kommande fyra åren?

Om det räcker med öppna hjärtan, varifrån ska kvalificerad personal för att bemanna detta komma? Det tar som bekant runt åtta år i snitt för att få de nyanlända i arbete.

Svaret är naturligtvis att politikerna inte ens börjat planera för detta så den befintliga välfärden som redan krakellerar betänklig ska svälja ytterligare 600 000 personer.

Det kommer inte att hjälpa med öppna hjärtan, moral eller pengar?

Vad återstår då? Att minska invandringen verkar totalt omöjligt.

Så vilken samhällsservice ska vi dra in på? Barnfamiljerna eller pensionärerna? Förlossningsvården eller barnomsorgen? Pensionerna, hemtjänsten, skolan, vården?

-Pettersson undrar var är konsekvensanalysen? 

 

48 thoughts on “Varför ingen konsekvensanalys? Varför hårdare kontroll på ett dass på landet än skiten från 600 000 nya svenskar?

 1. Dessutom måste maten till dessa 600 tusen ankommande importeras. Redan nu har försörjningsgraden minskat till ca 50%. Livsmedelsimporten måste allts ökas med ca 11%

 2. Det borde göras en konsekvensanalys om MP s
  berättigande i Svensk politik. Litet skitparti som kostat
  landet enorma summor till absolut ingen nytta.

 3. 10 miljoner 600000 är 6% eller 10 TWh dvs en reaktor extra i Forsmark
  Mycket samhällelig service skalas ju minst eller lite mer t.o.m.
  än dessa 6%. Kommunal+landsting+stat tar 1 600 miljarder från oss så 6% blir då 100 miljarder mer skatt . . .
  Dock blir det nog 300 000 boenden snarare än 200 000 (uhtt de kö som redan finns)

  “Så vilken samhällsservice ska vi dra in på?
  Barnfamiljerna eller pensionärerna? (Både och)
  Förlossningsvården eller barnomsorgen? (både och naturligtvis) Pensionerna, hemtjänsten, skolan, vården? (Självklart)”
  OCH detta fördelas då ut till de som till väldigt liten del bidrar….
  samtidigt så ökas skatter och avgifter . .
  och vilka betalar?
  Jo de som har riktig inkomst, de som har riktig tariff för vård osv…
  De som inte betalar skatt betalar lite eller inget eftersom man verkar ha insett att det bara kostar mer att rulla runt pengarna.
  Sedan så märks ju inte de faktiska kostnaderna lika mycket heller….

  “-Pettersson undrar var är konsekvensanalysen? ”

  Iofs brukar man göra konsekvensanalys i förväg som en styrande sak dock om man redan vet vad man ska göra behövs ingen analys i förväg.
  Däremot så görs ju en analys i efterhand
  brukar kallas verkligheten . . .
  OCH it s_ck´s

 4. Löfven står på presskonferens med franskt besök och säger att nu ska vi ta itu och tvinga alla att ta emot flyktingar. Det är allt han gjort i flera veckor nu. Men ta emot fler det ska vi.

  Sanningen är att det är totalt handlingsförlamade i varje kris och har aldrig haft (det hade inte förra regeringen heller) någon långsiktig plan hur dessa “flyktingar” ska tas emot och integreras i Sverige. Därför säger de samma sak som för 10 år sedan – kortsiktigt en kostnad men om ett par år en stor vinst.

 5. En liten tanke i nästa års självdeklaration. Kan man inte ha två alternativ till exempel ruta 1 om du vill betala 30 % högre skatt för att försörja allt jävla drägg som kommer till Sverige. Eller ruta 2 vill bara betala för exempel att pensionärerna och dom äldre kan få riktig lagad mat och omsorg dom har betalat skatt ett helt liv. Och kanske får ducha mer än 1 gång i månaden. tror att dom falska godhets postalarna inte ställer upp på detta.Tänk efter ni alla som släpper in alla i Sverige.Vi vet inte ett dugg vilka människor som kommer. Tyvärr som Svensk bävar jag för nästa terror dåd som kommer att drabba oskyldiga i Sverige. Men vi som röstar på SD hoppas att vi kan rädda landet innan stora smällen…………

 6. Mycket klok analys, “godhetsidioterna” skiter i hur det går för Sverige och Sveriges befolkning, någon KONSEKVENSANALYS finns inte….-de “flyr för sina liv”, ljuger Stefan Löven….Konsekvensen blir oerhörda kostnader för samhället och en ökad kriminallitet som vi aldrig sett maken till, samt bostadsbrist och arbetslöshet.
  Dessa människor efterfrågas inte på arbetsmarknaden och är i de flesta fall outbildade och har aldrig gjort ett skit annat än ställt till med jävelskap. KRAVMASKINER OCH LVSFARLIGA MUSLIMER är vad som väller in hit utan ID handlingar.
  KONSEKVENSEN ser vi i Malmö och Södertälje, gigantisk kriminallitet och stora underskott i deras budgettar, 5,5 respektive 2 miljarder per år. Fredrik Reinfeldt ville höja pensionsåldern till 75 år för arbetande svenskar, det kommer inte att hjälpa.
  VI KOMMER INTE ATT KÄNNA IGEN SVERIGE OM 10-20 ÅR OM VI INTE STOPPAR DEN MUSLIMSKA MASSINVANDRINGEN NU!
  Vi har hela folkgrupper som tar sig hit för att bli bidragsförsörjda, ex Somalier, där bidrags-försörjs nästan 100% via Försäkringskassan och det vet Löven och myndigheterna….

  • Att kunna ta hit anhöriga fast man INTE har ett jobb och kan försörja sig själv visar på ett VANSINNE BORTOM ALLT FÖRNUFT!!!!!!!

   • Det handlar om en invasion av våldsamma män från våldsamma “kulturer”, snart så de i majoritet , då är det försent !

   • Lena ,bra länk! Europa och framförallt Sverige måste följa Ungerns exempel, – de här unga männen är våldsamma muslimer och definitivt inga “flyktingar”!

 7. Tänk så många nya fängelsen det kommer behövas.i mångmiljardsklassen.våldtäkter,förföljelser av bla kristna och judar,rån,mord,misshandel,attacker mot polis,ambulans och brandkårer.
  Framtidsjobbet måste ju vara att bli fängelsevakt.tänkte på det att så många kristna församlinga somr,daltar och hjälper muslimerna nu.de skulle veta att inom en framtid kommer de här kristna bli jagade av horder av muslimer.de kommer jagas med kniv och kyrkorna kommer brännas ner.det tror de religiösa inte mu när de hjälper de fina familjerna som sitter på perronger runt om i landet. den här symbolen. + kommer få stor uppmärksamhet i framtiden.inte alla vill förknippas med den.
  Prisad vare gud!!

 8. Det finns länder i Europa som tänker på sina medborgare och deras överlevnad, samt deras infrastruktur och välfärd, bl.a. Ungern.

 9. Vi sitter snart på undantag i små, hårt reglerade reservat, och kan bara se på när det byggs moskéer och kåkstäder omkring oss. Våra lagar och regler är utbytta mot medeltida dito. Ättestupa är återinfört för oss otrogna hundar, och våra politiker har sedan länge fått sina tungor avskurna för att de spridit lögner 🙂

 10. Vi är så rökta man kan bli.
  Tack DN, SvD, AB, Expressen, SVT, SR och alla andra!
  Nästan ingen av dom ansvariga på dessa medier kommer att dö en naturlig död.
  För att förstå detta behöver man vara på samma intellektuella nivå som Henrik Schyffert, d.v.s. kunna räkna till tio och klara att gå över gatan själv.

Kommentera