Diskriminering när butikspersonal följde efter romsk familj

DISKRIMINERING. Butikspersonal hade extra uppsikt på en familj med finska zigenare – döms till 75.000 kronor i böter för sedan Diskrimineringsombudsmannen drivit ärendet till domstol, rapporterar Dagens Juridik

BILD: Dagens Juridik

Personalen i en butik följde efter familjen, som var finska romer. Nu döms butiken för olaga diskriminering efter att Diskriminerings-ombudsmannen tagit fallet till domstol.

Det är Diskrimineringsombudsmannen, DO, som drivit fallet till domstol. Bolaget åläggs nu att betala totalt 75000 kronor till familjen – 30000 kronor till vardera förälder och 15000 kronor till det äldre av de båda barnen, i enlighet med DO:s yrkande.

-Pettersson säger jämför gärna dessa 75.000 kronor med att Ebbas pappa fick 100.000 kronor för att dottern mördades av en terrorist.

Man kan undra vem som förstört varumärket för zigenarna…

***

Stöd bloggen
Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem.

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Diskriminering när butikspersonal följde efter romsk familj

 1. 17.Januari höjde Hovrätten skadeståndet för pappan som fick sin 11-åriga dotter mördad på Drottninggatan. 60 000 blev då 100 000 istället!
  Ansvarig för att kriminella Islamister i tusental kan leva på bidrag från fattiga Svenskar utan den allra mest minsta kontroll är den Svenska Regeringen!
  Här tilldöms 75 000 för vanligt sunt förnuft!

  Man tänker spontant på ockupationsåren i Europa under Nazityskland eller Sovjetunionen!
  En riktigt sjuk och kriminell Ockupationsjuridik!
  Som får yrkeskriminella Islamister att känna sig som “Herrefolk” som till och med inte Svenska Åklagarna eller Domare i ren feghet vågar motstå!
  Ökar benägenheten att begå mycket grova brott mot de med “fel” Svenska rastillhörighet!
  Ökar mängden som med Regeringens stöd helt utan rättighet kommer hit och lever på fattiga Svenskar.

  Dessa sjukligt korrupta, lögnaktiga och kriminella människor inom Rättsväsendet måste med alla medel bekämpas!
  Det kostar för många människoliv att inte göra det!
  Deras Ockupationsjuridik finns bara i deras sjuka huvuden och hos deras omgullade import-kriminella rasistapor!
  Inget de vågar skriva ner att totalt olika lagar, beviskrav, straff-satser och måttstockar gäller beroende på “rätt” eller “fel” rastillhörighet religion eller partibok…

  • Romer stjäl. kanske inte alla och kanske inte alltid, men allt för många av dem gör det. Vore jag butiksägare och det kom in romer i butiken skulle jag också hålla ett vakande öga på dem.

   Och skadestånden. Det är ingen rimlig proportion. I tingsrätten tilldömdes pappan faktiskt ett skadestånd på 60.000 kr för att en terrorist, som staten inte klarat av att hålla borta från landet, dödat hans dotter. Här får romerna 75.000 kr av en annan tingsrätt.

   Visar bara att i Sverige är det allvarligare att diskrimera folk än att ta livet av dem. Om man nu ska utgå från skadeståndens storlek.

 2. Jag har träffat fler än en butiksägare/föreståndare som håller ett extra vakande på zigenare och deras kvinnliga följeslagare eftersom de av erfarenhet vet att saker då brukar försvinna. Alltså de har upplevt händelser av visst slag för ofta.

 3. Zigenare har upptäckt att det finns mer pengar i DO-anmälningar än vad de kan få tag i via stölder. Den gruppen står för de flesta DO-anmälningarna i Sverige och pengarna kommer direkt in på kontot.

 4. Lättförtjänta pengar. Ena dagen går man in och stjäl lite så personalen ser, vänta ett par dagar och gå in igen och inte stjäla. Men man ser till att personal går efter en, och vips man har 75 000 rent i plånboken

  DO ska bara vara för svenska medborgare, när utrikes folk kränker dom svenska värderingarna eller lagarna. Då ska dom kunna utvisas mycket fortare

 5. Har som det så fint heter idag Romer (på den gamla goda icke mångkulturella tiden kallades de för något helt annat) någonsin stulit någonting ?
  Naturligtvis inte, det är självklart bara fördomar och påhittat från högerpopulistiskt håll.

 6. Häromåret blev malmöpolisen tvungna, att radera sitt zigenarregister. Jag tycker det är bra, att polisen håller koll på sina pappenheimare.

 7. Ett välbekant mönster av att myndigheterna inte ta hänsyn till eller prioriterar landets skötsamma befolkning och företagare.

 8. 7klövern o Stefan har skapat ett paradis för alla kriminella Det skall vara advokater och skadestånd till allt dregg man släpt in i Sverige. Kom ihåg det finns pensionärer som byggt upp landet som inte har pengar till mat i slutet på månaden. Detta är väl vad sossarna kallar solidaritet människors
  lika värde fy fan !!!

Kommentera