Ebba 11 år är värd 100.000, vägrat handslag 60.000 kronor


TERRORISM. Elvaåriga Ebba Åkerlunds pappa får ett höjt skadestånd. Svea hovrätt beslutar att beloppet ska höjas från 60.000 till 100.000 kronor.

Ebba Åkerlund, blev 11 år.

Ebba Åkerlund dödades av den muslimske terroristen Rakhmat Akilov på Drottninggatan i Stockholm i april 2017. Hennes pappa överklagade domen till Svea hovrätt och begärde skadestånd om 300.000 kronor.

Hovrätten avböjer pappans krav om yrkande på ersättning för kränkning eftersom brottet inte kan sägas vara riktat mot honom.

-Pettersson säger att det är ett hån, det har gått så långt att muslimska extremister bestämmer vad som är kränkande.

 • Farah Alhajeh vägrade skaka hand med en man vid en anställningsintervju. Följden av detta blev att hon kunde vända sig till DO och kamma hem ett nätt skadestånd på 40.000.
 • Svenne banan som fått två allvarliga men inte livshotande knivhugg i ryggen. Det var värt 40.000 kronor.
 • Det andra rör ett icke-svensktalande par som tydligen inte klarade av att åka buss. Chauffören skällde ut paret efter att de tryckt på stoppknappen (det står inte hur många gånger) och i samband med det vidrört kvinnans ben. Det var också värt 40.000 kronor.
 • En muslimsk kvinna anser sig diskriminerad för att en läkare vill handhälsa på henne och anser att han inte kan behandla henne när han vare sig får se hennes kropp eller röra vid den – och skickar henne till en kvinnlig kollega i rummet intill …  den beslöjade kvinnan får 75 000 kronor
 • Så håller den så kallade rättvisan på i Sverige, en vägrat handskakning är värd ett halvt barn, det är märkligt med muslimer. Det står i deras oföränderliga bok, koranen, att när de kommer till ett land där det inte råder sharia-lagar, ska de följa det landets lagar och seder. Varför kan inte syltryggarna tala om det för dem? Det kallas Darura…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


33 responses to “Ebba 11 år är värd 100.000, vägrat handslag 60.000 kronor

 • Langmore

  Visst är det besvärligt med muslimer och kristnas försök att vi alla skall leva efter deras normer. Men låt oss inte överdriva än så länge har de inte mycket makt även om vissa muslimer och KD lurar i vassen.

  Gilla

 • Langmore

  Hån, krängt är vanliga uttryck nuförtiden.
  Jag tycker vi skall lämna Ebbas föräldrar ifred, och inte utnyttja deras svåra situation för politiska ändamål.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Är Svea HovRätt en terrororganisation mot svenskar, ända sedan den halshögg och brände bl.a. kvinnor på bål? I Sverige avrättades omkring 400 personer för häxeri mellan 1492 och 1704. Av dessa inträffade de flesta fall (trehundra) under en kort men intensiv period; de åtta åren mellan 1668 och 1676, då den häxhysteri som kallas ”Det stora oväsendet” bröt ut och orsakade en stor mängd häxprocesser i landet. Det är denna ökända period av intensiv häxjakt som är mest känd och utforskad och som brukar beskrivas i historieböckerna då man läser om häxprocesser i Sverige. jfrThomas Quick domarna osv.

  Gilla

 • age

  Dessa parodier om sekten, som lever i en fantasivärld och anser att
  alla andra, ”utanför” fantasivärlden ska dödas och torteras enligt sektens
  egna, ”oföränderliga” lagbok, de tar aldrig slut!

  Jag använder inte svordomar, varken i tal eller skrift, men här gick min vrede över kanten – och jag är, garanterat nykter –
  jag måste ge uttryck för mina känslor för sekten: FY F A N ! ! !

  Gilla

 • ruben

  Det är klart att drottninggatans terroroffer skall ha minst 1 miljon dollar var. Det är ju bevisat att staten misskött sina åtaganden och riskerat allmänhetens säkerhet. Likadant hände på Ikea i Västerås, så det fanns redan facit. De, mor och son på Ikea ska också ha 1 miljon dollar var i skadestånd. Använd biståndspengarna för Guds skull. Ska man som medborgare eller besökare i Sverige privat behöva vidta skyddsåtgärder mot terrorism? Det är definitivt inte svenska traditioner.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Terrord%C3%A5det_i_Stockholm_2017

  Gilla

 • Onkel Björn

  Vad som stör mig mest är ersättningarna till advokaterna. Tingsrätten dömde ut ett skadestånd till Ebbas föräldrar på 60.000 kr. Samma tingsrätt tillerkände sedan de 2 försvarsadvokaterna ersättningar på 2,09 miljoner kronor resp 1,5 miljoner kronor. En mängd målsägandebiträden (advokater) fick mellan 600.000 och 1,1 miljoner kronor. Ett par jur.kand, vilka också var mä biträden fick omkring 300.000 kr i ersättning.

  Svea hovrätt var ju sen hyggliga att höja ersättningen till Ebbas föräldrar.

  Vad säger man. Ebba, dödad av en man som staten totalt hade misslyckat med att skydda människorna mot, eftersom man inte hade gjort det man skulle. Alltså sett till att han inte fick vara i riket.

  Samma stat som sen beviljar ersättningar till advokater på mångmiljonbelopp och som staten betalar direkt till dem. Ebbas föräldrar ska i första hand kräva gärningsmannen och eftersom inte han kan betala så får man ansöka hos sitt försäkringsbolag och hos brottsoffermyndigheten.

  Det är störande att en försvarsadvokat kan få en ersättning som är mer än 30 gånger den ersättning som offrets anhöriga får.

  Men det är klart. Vad säger man – Hilda och Ruben.

  I den bästa av världar skulle ju samhället ersätta brottsoffren och sen kräva gärningsmannen. Men tyvärr så lever vi inte i den bästa av världar.

  Gilla

  • Langmore

   Ja, advokater har alldeles för stor ersättning, många gånger sköter man försvaret bättre själv. Många advokater tjänar på en halv dag vad en pensionär drar in på en månad. Min tanke är att det är att jämställa med ocker.

   Gilla

 • Bobby

  Sådär hypotetiskt kunde man ju leka med tanken om omvända roller. En radikaliserad Svensk nationalist kör ihjäl x-antal muslimer, vad tror ni Svenska skattebetalares nota skulle hamna på? 50 miljoner per muslim, räcker det? Knappast. ÅTERSTÅR ATT SE.

  Gilla

 • Frej

  Har svårt att förstå när det pratas om skadestånd hit och dit, många av gärningsmännen har väl inga pengar, så kommer brottsoffren någonsin få några pengar? eller väntar de på att kronofogden ska driva in några kronor då och då om nu gärningsmannen någonsin kommer att ha en inkomst som svensk kronofogde kommer åt När sedan gärningsmannen drar vidare till nästa bidragsgivande land måste det ju vara omöjligt att få ut några pengar!?
  någon som vet hur det fungerar?

  Gilla

  • Pettersson

   1. I första hand ska gärningsmannen betala.
   2. I andra hand försäkringsbolag
   3. I tredje hand går staten in och betalar

   Gilla

  • compulsoryunion

   Här i Sverige låtsas många aliens inte ha pengar och tigger förmåner och låtsas inte kunna, vägrar hjälpa till, t.o.m. här i fängelse betyder arbetsplikt att vita människor jobbar övriga är oftast nya adeln i praktiken. En pervers etnisk särbehandling som väl påminner om kolonisationen av Latinamerika där infödingar sliter på fast är 3e klassens medborgare efter svarta afrikaner o typ arabisk morisk andalusiska folk?

   Gilla

 • Monica

  Ersättningsnämnden förvägrade 54% av personer som blivit vanvårdade på barnhem, fosterhem och andra offentliga institutioner ersättning och ursäkt. Dessa utsattes för kränkning ytterligare än gång av samhällets representanter- en kränkande särbehandling dessutom. Är inte det att tilldela Ebbas anhöriga samt ovanstående kategori en spottloska rakt upp i ansiktet när muslimer tilldelas skadestånd för vägran att ta motsatta könet i hand samt muslimska kläder och associarer som i inte hör hemma på många arbeten och befattningar i ett sekulärt samhälle.

  Gilla

 • Tony

  Men Myndigheterna har inte kurage att bura in den skitstövel som gång efter gång skändar hennes grav? Sorgligt, det visar bara på vilka ynkliga individer som styr detta landet

  Gilla

  • Tanten

   Bara det!! är så fruktansvärt upprörande!!
   Vad har Sverige blivit för land??!

   Gilla

   • SVENSK

    Sverige är inget land längre, det är ett ”paradis”, för alla världens kriminella dårar!

    Gillad av 1 person

   • Kenth Andersson

    Blivit för land ?
    Sverige är idag ett mångkulturellt paradis för terrorister och övriga brottslingar !
    Öppnar svensken bara sina trygga Melloögon så syns det klart och tydligt.

    Gilla

  • Bobby

   Mannen är känd och bilder finns på nätet. Det som INTE finns är nån Svensk med ryggrad och knytnävar som kan fixa detta irritationsmoment.

   Gilla

   • compulsoryunion

    Alien skulle inte fått bostad här det är kommunens fel. Det finns svennebanan men har redan fått sitta ensam svensk i flera år i fängelse mycket tjafs om fläsk fri mat, mest äta kycklingklubba, lax o nötfile jämt blir långtråkigt med utomeuropeiska köns- och horaord i längden.

    Gilla

 • SVENSK

  Skadestånden i ” sverige” är helt sinnessjuka, åt båda hållen. När man var liten sades det att; om man medvetet orsakar skador och/eller någon annans död skulle man få betala miljontals kr hela livet, det verkar vara borttaget för länge sedan. Varför?

  Gilla

 • Suzie

  Blir så ledsen när jag ser bilden på den söta levnadsglada lilla Ebba,det värker i hjärtat och jag känner djupt med Ebbas familj som på ett så brutalt sataniskt sätt blivit berövad sitt älskade barn.Den här totalt sinnessjuka massinvandringen av grovt kriminella /islamister från världens mest dysfunktionella länder bara fortsätter,för 7 klöverligans /socialistjuntans narcissistpsykopatiska medlemmar finns inga gränser för hur många svenskar som skall offras på globalisternas monokulturella altare,de själva har ju livvaktsskydd medan de står och gör handhjärtan mot rasism efter det islamistiska terrordådet på drottninggatan,Sverige har de mest ondskefulla politiker och journalister i hela Västvärlden.

  En afghansk gruppvåldtäktsman fick runt 130 000 i skadestånd då det visade sig att han inte hade tömt sin sädesvätska i offrets underliv utan i ansiktet på offret.Kvinnans liv ,psykeoch kropp är förstörd för resten av hennes liv efter den mycket långvariga och brutala gruppvåldtäkten av 8 afghanska män.Endast i Sverige får en gruppvåldtäktsman skadestånd när han varit med och förstört en kvinnas liv,endast här uppmuntras dessa sataniska rovdjur att våldta/gruppvåldta svenska kvinnor och bli belönade efteråt ,flertalet av våldtäktsmännen fortsätter begå våldtäkter och får stanna kvar i Sverige oavsett.Sverige är det mest kvinno och barnfientliga landet i hela Västvärlden .

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Bli även riktigt förbannad, det är vad dagens naiva och konflikträdda svenskar behöver bli !

   Gilla

 • Thor

  Libyen tvingades av USA betala 1.5 miljarder dollar till anhöriga för Lockerbiekraschens offer. 1500 miljoner dollar. 259 offer, alltså nästan 6 miljoner dollar per offer. Ett av offren var toppsossen Bernt Carlsson.

  Gilla

  • Thor

   Rättelse: det var även för andra terrordåd som det avsattes 1.5 miljarder dollar i kompensation. Dock 2-3 miljoner dollar per offer.

   Gilla

 • Kent

  Och detta vansinne ska väl accelera ännu mer nu med global compact och ny regering.

  Gilla

 • ossie

  Hade offret varit muslim så hade summorna varit betydligt högre.

  Gilla

 • Sara Svensson

  ”vägrat handslag 40.000 resp 75.000”
  Om jag vägrar handslag kan jag också få pengar av staten?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: