En tredjedel av våldtäktsutredningarna läggs ned utan att den misstänkta hörts


BROTTSLIGHET. Många våldtäktsutredningar läggs ner trots att den misstänkte gärningsmannen inte har förhörts, visar Uppdrag gransknings kartläggning.

Ett exempel är Karlskrona kommun, där 40 procent av utredningarna lades ner mellan 2016–2018 utan att den utpekade misstänkte förhörts. Detta trots att Åklagarmyndigheten alltid rekommenderar att den misstänkte ska förhöras.

En tillsynsrapport från Åklagarmyndigheten och Polismyndigheten, där 214 sexualbrott från sex olika åklagarkammare granskats, visar att cirka en fjärdedel av ärendena lades ner utan förhör.

-Pettersson säger att vi får acceptera att myndigheterna har begränsade resurser. De har fullt upp med att jaga pensionärer för hets mot folkgrupp – det är viktigare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “En tredjedel av våldtäktsutredningarna läggs ned utan att den misstänkta hörts

 • Tore

  Brottsrubriceringen våldtäkt innefattar så många kriterier och samtycke så är det någon som vet när det är våldtäkt eller inte.
  Sverige har målat in sig i ett hörn vad det gäller invandring, rättsväsende, sexuallagar, statsfinanser och vi kommer aldrig fixa det här.Det kommer gå åt helvete.

  Gilla

 • Treb

  Svennezuela är det land där kriminella styrt ohejdat i decennier.
  Skatteuttaget tex är kriminellt till sin utformning…
  Var f..n går skatten till,egentligen?
  Bla terroroganisationer uppenbarligen,vem trodde det?
  En maffia styr västvärlden.
  I detta ”$kitbygge” har det varit synd om förrövarna i 40 års tid,socioekonomiska effekter-you know?
  Vem/vad har drivit den agendan?
  De kriminella.
  Tämligen enkel fråga,i min bok.
  Polis och militär skyddar inte invånarna(skattebetalarna) primärt,utan medborgarna(skattefinansierade).Saknar man sedan ID(pers.nr.): The sky is the limit,man kan inte lagföras.
  Detta är min slutsats.
  Criminal($) justice-har fått en ny innebörd,va?
  Har ngt blivit bättre i landet det senaste 25-30 åren?

  Gilla

 • Danne

  Allt som stöder det vi och alternativmedia vet är tabu!
  Det får inte komma fram att det är ett vardande nytt Afrika i miniatyr på gång.

  Jag tror det är svåraste är att få politiker och främlingsivrare att ta in det i sin tankevärld. De har satsat så mycket prestige och ljugit så mycket, att rent psykologist har de svårt att ta sig ur fantasivärlden.

  Gilla

 • SvenskMan77

  Det brukar heta att det råder brist på tolkar…. säkert i detta fallet med!

  Gilla

 • Fjodor

  Våldtäktsutredningar är strukturell rasism. Lika bra att lägga ner direkt.
  Bra jobbat polisen, tycker vänster-folk och islamister

  Gilla

 • turrim

  Man har ju tid att jaga Pettersson också.

  Gilla

 • NALLEN

  När offren inte få någon upprättelse alls så kan det bara leda till en sak och det är att offret eller MÄNNISKOR runt omkring offret som kommer se till att offret få någon typ av upprättelse. Vilket jag tror är ett absolut måste för offret för att kunna leva med sig själv och kunna gå vidare i livet.
  OM DET NU MYNNAR UT I DETTA SÅ ÄR DET BARA EN SOM ÄR SKYLDIG ATT DET BLEV SÅ HÄR OCH DET ÄR DOM SOM AVSKRIVER DESSA VIDRIGHETER UTAN EN TANKE PÅ VAD OFFRET FÅTT GENOMGÅ.

  Gilla

 • Ståfräs

  Tydligen en icke fråga för Feministregeringen, Fi, Metoo, jag är förvånad varför, är det för dom knappt hittar en vit medelålders man att hata? Sven kom igen, ” det är män som våldtar” gode gud IQ badboll, spelar väl för fan stor roll om man skall kunna ”lösa problemet, eller”?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Är någon utanför begåvningsreserven förvånad över detta i dagens svenska kriminella och mångkulturella anarkisamhälle som vissa tragiska tomtar kallar för tryggt ?
  Nej, tänkte väl det.

  Gilla

 • Karlsson

  Polisen prioriretar även fortkörning, där finns det smaskiga pengar att betala galenskaperna som vi utsätts för.

  Sverige är kanske redan förlorat, några väljer att flytta men det finns liksom inga vettiga västländer kvar att emigrera till. Alla går samma öde till mötes med afrikaner, muslimer och gud vet vad. Skitmänniskor.

  Har skrivit det tidigare men jag gillar Thailand som utfärdar ca 12 medborgarskap per år, signerade av kungen. Man har ca 75 miljoner så det blir ca 2 medborgare per 10 miljoner Thailändare. I deras tull står good people in, bad people out!

  Naturligtvis måste alla utlänningar betala för sig från första dagen och har de inga pengar, stjäl eller beter sig illa åker de ut eller i fängelse därefter ut.

  Kina är lite åt det hållet också och jag skulle vilja påstå att den större delen av icke väst är på det sättet.

  Väst är korrumperat och vi måste inte bara bli av med rådande politiker utan även eliten i samhället som har byggt upp ett samhälle där de kan frossa på vår bekostnad. Vi står för notan i alla lägen. Vi har våra barn i skolor skapade av dem, de har sina barn på Carlssons skola, därefter är det sigtuna som gäller.

  Att skriva här inne är som att slå in öppna dörrar, jag vet det. Men vi måste börja organisera oss snart. Vi har majoriteten bakom oss. Detta håller inte mycket länge till.

  Gilla

 • ossie

  Att inte den misstänkte ens förhörs kan nog bero på tolkbrist och kostnaderna för dessa tolkar.

  Gilla

 • ruben

  Ett välbekant mönster av att myndigheterna tar hänsyn till eller prioriterar gärningsmän före brottsoffer. Det är en märklig riktning Sverige tagit.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: